AFAD'ta Kurtarma Gönüllülerine Zorlu Egitim

Yesevi Yardim Harekati Dernegi’nin bünyesinde kurulan Yesevi Arama Kurtarma Ekibi gönüllüleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Simülasyon Merkezi’nde “Hafif Arama Kurtarma” egitim tatbikatina katildi.

AFAD'ta Kurtarma Gönüllülerine Zorlu Egitim
Arama kurtarma faaliyetlerini AFAD çatisi altinda sertifikali olarak gerçeklestirmek için kollari sivayan Yesevi Arama Kurtarma Ekibi gönüllüleri, AFAD’in Ankara’daki Deprem Simülasyon Merkezi’nde “Hafif Arama Kurtarma” egitim tatbikatina katildi.

AFAD’in profesyonel personelleri tarafindan verilen egitimde gönüller, ip dügümü atma tekniklerinden duvar tirmanisina, yüksek katlardan inis tirmanis egitimlerinden güvenli alan olusturma egitimlerine kadar birçok konuda egitim aldilar. Sertifikali arama kurtarma ekipleri arasinda olmak için egitimlerini tamamlamasi gereken Yesevi Arama Kurtarma gönülleri, yardim ellerini zorda kalanlara ulastirmak için gün sayiyor.

“Akredite olmak için ekip kurduk”

Yesevi Arama Kurtarma Genel Sekreteri Mustafa Çelik, tüm sivil toplum kuruluslarini sertifika almaya davet ederek, “Arama kurtarma islerine 2021 yilinin Içisleri Bakanligi tarafindan ‘Afet Egitim Yili’ olarak ilan edilmesinden sonra bizde sivil toplum kurulusu olarak akredite olmak için ekip kurduk. Burada AFAD Il Müdürlügü’nde ‘Hafif Arama Kurtarma’ egitimlerimiz devam ediyor. Bes günlük bir egitim sonunda sertifikalarimizi alacagiz. Daha sonra da ilk yardim belgeleriyle akreditasyon sürecimizi baslatacagiz. Burada ortam fevkalade. Tüm sivil toplum kuruluslarini akredite olmaya davet ediyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin her yerinde görev yapmak için egitim aliyoruz”

Yesevi Arama Kurtarma Ekip Lideri Hakan Göktürk ise akredite olmak istediklerini belirterek, “Bugün burada AFAD Baskanligi bünyesindeki egitim merkezindeyiz. Hafif Arama Kurtarma Egitimi alarak akredite olmak istiyoruz. Akredite olarak AFAD koordinesinde bize verilecek görevler dogrultusunda Türkiye’nin her yerinde görev yapmak için ekip arkadaslarimla egitimlerimizi aliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA