Yas Siniri Düsüyor, Vatandaslar Korona Virüs Asisi Olmak Için Siraya Giriyor

Mardin’de vatandaslar, yas siniri düstükçe korona virüs asisina daha fazla ragbet göstermeye basladi. Kentte simdiye kadar 130 bin kisi korona virüs asisi oldu.

Yas Siniri Düsüyor, Vatandaslar Korona Virüs Asisi Olmak Için Siraya Giriyor
Korona virüs asisinda yas siniri düstükçe vatandaslarin asiya daha çok ragbet gösterdigi kaydedildi. Mardin Halk Sagligi Uzmani Dr. Cihat Adin, kentte 130 bine yakin kisinin asilandigini söyledi.

Korona virüs pandemisi nedeni ile 100’ün üzerinde personel ve 75’e yakin filyasyon ekibiyle çalismalarina devam ettiklerini kaydeden Dr. Adin, "Ilimizin her noktasinda kirsal, kentsel ayirimi yapmaksizin pandemi kontrolüne yönelik çalismalarimiz devam etmektedir. Ancak Bakanligimizin son gelismelerle birlikte ülkemize getirilen yüksek miktarda asi dolayisiyla asilama çalismalarimiza agirlik vermis durumdayiz. Su an için ilimizde 130 bine yakin kisi asilanmis bulunmakta" dedi.

Dr. Adin, yas grubu düstükçe ve son olarak SGK’li memur ve isçilere asi haklarinin tanimlanmasiyla birlikte Mardin’de asiya olan ragbetin giderek artis gösterdigini vurguladi. Asilama çalismalarinin yogun bir sekilde sürdügünü ifade eden Dr. Adin, "Bizde bu ragbete ve ilgiye cevap vermeye çalismaktayiz. Çok yogun bir sekilde. Il, ilçe, özel ve tüm hastanelerimizde asilama faaliyetlerimiz araliksiz devam etmektedir. Bu baglamda aile sagligi merkezlerimizde de giderek yogunlasan bir sekilde asilama faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz" diye konustu.

Dr. Adin, asi yaptirmayan vatandaslari randevularini alip en kisa zamanda asilarini yaptirmaya davet etti.

27 yasinda asi olmaya gelen vatandas Emrah Çagri, "Asi oldum. Benim gibi siz de asi olun. Hep beraber bu kötü günleri atlatalim" seklinde konustu.

Ismail Açilan ise, "Sagliginizi düsünün. Herkesi asiya davet ediyorum. Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA