Bakan Selçuk, Ögrencilerle Bulustu

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, 2 Temmuz’dan sonra baslayacak olan telafi egitimleri hakkinda, “5 Temmuz’dan itibaren dileyen ögrenci ve ögretmenlerimiz, okullarimizdaki farkli imkanlardan yararlanmak isterlerse, basvurular basladi” dedi.

Bakan Selçuk, Ögrencilerle Bulustu
Milli Egitim Bakanligi, karnelerin 18 Haziran’da dijital ortamda erisime açilmasinin ardindan, 2 Temmuz’a kadar okullarda ögrencilerin ihtiyaçlarina göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler düzenleyecek. Bu kapsamda yapilacak olan örnek etkinlik programi Ankara’nin Çankaya Ilçesinde yer alan Izzet Latif Aras Ilk/Ortaokulu’nda Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un katilimiyla gerçeklesti. Etkinlikler sonrasinda bir konusma yapan Bakan Selçuk, “Bu dönemde elbette bir okulun ihtiyacini en iyi bilenler ögretmenlerdir. Bir çocugun ihtiyacini en iyi bilen meslektaslarimizdir. Bu iki haftalik süreç içerisinde, 5 Temmuz’a kadar olan süreç içerisinde akademik konular ile ilgili bazi çalismalar yapilabilecegi ama asil olanin sosyal, duygusal, kültürel ve sportif faaliyetler oldugunu vurguluyoruz. Yaptigimiz arastirmalar ve saha taramalari var. Çocuklarimizin neye ihtiyaci var, hangi yastaki çocugumuz ne istiyor? Bunlara baktigimizda gördük ki birlikte olmak istiyorlar, oynamak istiyorlar, isbirligi istiyorlar, kosmak eglenmek, sanatsal etkinlikler ile ruhlarini rahatlatmak istiyorlar. Biz de bunun için etkinlikler listesi hazirladik ve tüm Türkiye’ye ulastirdik” ifadelerini kullandi.

“5 Temmuz’dan itibaren dileyen ögrenci ve ögretmenlerimiz, okullarimizdaki farkli imkanlardan yararlanmak isterlerse, basvurular basladi”

2 Temmuz sonrasinda gerçeklestirilecek olan telafi egitimleri hakkinda da bilgiler veren Bakan Selçuk, “5 Temmuz’dan itibaren dileyen ögrenci ve ögretmenlerimiz, okullarimizdaki farkli imkanlardan yararlanmak isterlerse, basvurular basladi.

‘Benim ilçemde, acaba hangi okulda hangi etkinlik var?’ ‘Ben neye katilmak isterim?’ Bunlara karar verecek ve basvurularini yapacaklar. Ücretsiz olarak bütün bunlar uygulanacak ve mecazi anlamda belki bir yaz okulu tadinda yapilacak. Sadece Milli Egitim Bakanligi degil, Saglik Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Aile Bakanligi ile yapilan çalismalar, belediyeler ve benzeri tüm vakif ve kurumlarin verdigi destekler ile hangi ilçede hangi etkinligin olduguna basarabilecekler” diye konustu.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, okulda düzenlenen etkinliklere tek tek katilim gösterdi. Önce bahçede çocuklar ile boyama atölyesinde boya yapan Bakan Selçuk, daha sonra dans gösterisi yapan ögrencilere eslik etti. Bakan Selçuk, daha sonra spor salonuna girerek ögrenciler ile penalti atisi yapti. Selçuk, daha sonra diger etkinlik siniflarini da ziyaret ederek, etkinlikleri yerinde inceledi.
Kaynak: İHA