Iranlilar Seçimlerden Umutlu

Iran’da 13. dönem Cumhurbaskanligi seçimleri için sabahin erken saatlerinden itibaren oy kullanmaya baslayan halk, umutlu.

Iranlilar Seçimlerden Umutlu
Iran’da 13. dönem Cumhurbaskanligi seçimleri basladi.

83 milyon nüfusa sahip ülkede, toplamda 59 milyon 310 bin 307 seçmen oy kullanabilecek. Ülke genelinde yerel saatle 07.00’da baslayan oy kullanma islemleri gece 00.00’a kadar devam edecek. Gerek duyulmasi halinde oy kullanma islemleri iki saat daha uzatilabilecek. Iran Içisleri Bakanligi, oy kullanma isleminin gece yarisi tamamlanmasi ile birlikte seçim sonuçlarina dair ilk verilerin açiklanmaya baslayacagini ve sonuçlarinin yarin netlik kazanacagini açikladi.

Iranli seçmen Mahsa Latifi, “Bir Iranli olarak seçimlerde benim de söyleyecek bir sözüm var. Seçimlere katilmak benim görevim. Yeni seçilecek Cumhurbaskanin ise bize verdigi vaatleri yerine getirmesini bekliyoruz” ifadesini kullandi.

Ehsan Porrahim ise, “Bu milli güne ben de katildim. Seçimlerden umutluyum. Cumhurbaskani ve belediye Meclis üyelerini belirmek için oy kullanacagiz. Bu bizim görevimizdir ve yerine getirmeye çalisiyoruz” dedi.

Bir diger Iranli seçmen olan Ali Ekber Sadegi, “Kendi ülkemizin gelecegini gücümüz yettigi kadariyla belirmek için sandik basina geldik. Özgür, güçlü ve gelismis bir Iran için oy kullaniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA