Vali Profesyonel Aricilara Tas Çikartti

Aricilik yapilan köyleri ziyaret eden Sivas Valisi Salih Ayhan, yaptigi ari sütü sagimi ile usta aricilara tas çikartti.

Vali Profesyonel Aricilara Tas Çikartti
Hafik ilçesi Pusat köyünü ziyaret eden Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, köyde süren aricilik faaliyetlerini yerinde inceledi. Daha önce eline tirpan alip ot biçen, traktöre çikip hasat yapan Ayhan, bu kez de ari sütü sagimi yapti. Yeni olusan bir ari kolonisini agaç dalindan alip kovana yerlestiren Vali Ayhan, adeta usta aricilara tas çikartti. Ardindan ilçeye bagli Olukbasi köyünü ziyaret eden Vali Ayhan ve beraberindekiler, köy halkiyla bir araya geldi. Kendisine iletilen talepleri dinleyen Vali Ayhan, "Anadolu’nun gizli hazinesi bu bölgenin ulasim basta olmak üzere diger ihtiyaçlarini program dâhilinde çözecegiz" dedi.

Tozanli Vadisi’nin derinliklerindeki aricilik yapilan diger köyleri de ziyaret eden Ayhan, aricilara basarilar diledi.

“Inancimiz giderek artiyor”

"Tozanli Vadisi Organik Ari Yetistiriciligi” projesinin geçen yil uygulanmaya baslandigini ve çok olumlu geri dönüsler alindigini belirten Vali Ayhan, “Bugün bu bölge içinde faaliyetlerini sürdüren küçük ve orta ölçekli aricilik isletmelerimizi ziyaret ettik. Çok bereketli bir gün oldu. Bu cografyanin güzelliklerini ve üreticilerimizin heyecanini gördükçe Sivas’in aricilik üssü olmasi hedefine inancimiz giderek artiyor” dedi.



“Ilimiz hak ettigi yeri alacak”

Sivas’in genis ve kaliteli meralara sahip oldugunu hatirlatan Ayhan, “Ilimiz, muhtesem cografyasiyla, florasiyla, zengin endemik bitki türleriyle ülkemizin nadide bir sehri. Henüz istenilen noktada degiliz. Insallah iki yildir yürütmekte oldugumuz bu altyapi çalismalari neticesinde ilerleyen zamanlarda Sivas, aricilikta, ari ürünlerinde ve bal üretiminde adindan sikça söz ettirecek. ORAN, DAP, Sivas Il Özel Idaresi ve Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz koordinesinde ve arici mütesebbislerimizin gayretleriyle ilimiz hak ettigi yeri alacak. Üreticimiz emeginin karsiligini bulacak” diye konustu.



“Güzel sonuçlar elde edecegiz”

Tozanli Vadisi’nin organik aricilikta bir merkez haline getirilecegini söyleyen Vali Ayhan, “Tozanli Bali adi altinda büyük bir marka olusturacagiz. Uluslararasi tanitimi ve ihracat çalismalarini hazirliyoruz. Sivas’in aricilikta büyük bir potansiyeli var. Bizler küçük dokunuslarla bunu ortaya çikariyoruz. Bilimsel ve akademik bilgimizi, irademizi, heyecanimizi ve kurumsal birlikteligimizi bir araya getirerek daha güzel sonuçlar elde edecegiz. Çalismalarimizda bize destek olan, emek veren herkese tesekkür ediyorum. Üreticilerimize bereketli hasatlar ve bol kazançlar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA