Tilki Mahalledeki Bos Evi Mesken Tuttu

Sakarya’nin Kaynarca ilçesinde bulunan ve bos kalan bir ev tilkinin isine yaradi. Tilkinin yaklasik 2 senedir mesken tuttugu evin sahibi Mustafa Turan, “Hayvan burayi mesken tuttu. Onlarda canli varlik o yüzden biz de bir sey yapmadik ve tilki burada hayatini sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Tilki Mahalledeki Bos Evi Mesken Tuttu
Kaynarca ilçesi Tasoluk Mahallesi Yulafli Sokak’ta yasayan Mustafa Turan ve ailesi kendilerine yeni bir ev yapinca eski oturduklari ev bos kaldi. Bos kalan ev ise bir tilkinin isine yaradi. Turan ailesinden kalan bos evi kesfeden tilki, evi kendine mesken tuttu. Evin penceresinden içeriye girip çikan tilki burada hayatini sürdürürken, ev sahibi ve mahalle sakinleri ise tilkiden rahatsizlik duymuyor.

Yeni ev yaptiktan sonra tilkinin mesken tuttugu evin bos kaldigini ifade eden evin sahibi Mustafa Turan, “Bu ev çocuklugumuzda kaldigimiz, oturdugumuz evimizdi daha sonrasinda yeni bir ev yaptik. Simdi ise burasi bos içeride oturan veya kalan birisi yok. Bina eskidi, tilkinin camdan içeriye girip çiktigini görüyoruz. Tilki buralarda geziniyor, eve giriyor ve tekrar giriyor. Yan komsumuz da tilkinin geçen sene yavruladigini söyledi.

Hayvan burayi mesken tuttu. Onlar da canli varlik o yüzden biz de bir sey yapmadik ve tilki burada hayatini sürdürmeye devam ediyor. 2 seneden beri bu olaya sahit oluyoruz, daha önce böyle bir sey görmedik, ilk defa böyle bir sey ile karsilastik ve biraz saskinlik içerisindeyiz. O da canli bir varlik oldugu için hayvana dokunmuyoruz, geliyor kendi evi gibi buraya girip, çikiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA