Devlet Tesvikleriyle Pandemi Döneminde Hayvanciliga Ilgi Artti

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, pandemi sürecinden sonra köyüne dönmek için neden arayan çiftçiye “Köyümde Yasamak Için Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesinin can simidi oldugunu söyledi.

Devlet Tesvikleriyle Pandemi Döneminde Hayvanciliga Ilgi Artti
Van Valiligi ve Ziraat Bankasi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde “Köyümde Yasamak Için Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesi bölgede hayvanciligi arttirdi. Proje kapsaminda Edremit Doganlar Mahallesi’nde keçi çiftligi kuran vatandasi ziyaret eden Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, projeden yararlanmak için her hangi bir kota ve bir sinirlamanin olmadigini ifade etti.



“900 çiftçimizin projesi uygun görüldü”

Özellikle pandemi sürecinde projeye ilginin arttigini açiklayan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Proje kapsaminda Valiligimiz ve Ziraat Bankasi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde vatandaslarimiz hayvanciligi gelistirmek için ciddi bir gayret içindedir. Simdiye kadar bin 200 çiftçi valiligimize müracaat ederek projeden yararlanmak istedi. Bunlardan yaklasik 900 çiftçimizin projesi uygun görüldü.

Ziraat bankasina projeleri gönderildi. Bunlarin hayvan alim islerine baslandi. Su an 16 civarinda çiftçimizin hayvanlari teslim edildi. 130 çiftçimizin de insallah yakinda hayvanlari teslim edilecek. Bu projeden yararlanmak için her hangi bir kota ve bir sinirlamamiz yok” dedi.

Vatandasin 100 bin liralik hayvan alimi için faizsiz kredi kullanabildigini, istegi dogrultusunda ek 50 bin lira düsük faizle krediden yararlanabilecegine dikkat çeken Bilmez, “Bu bir yil geri ödemesiz, 7 yil içinde geri ödenecek bir kredidir. Vatandaslarimizin da bu anlamda ciddi bir ilgisi var. Özellikle bu pandemi sürecinden sonra köyüne dönmek için neden arayan çiftimize bu proje can simidi oldu. Özellikle bu bölgede yeni bir keçi irkini gelistirmek için üniversitemizle isbirligi yaparak Hatay geçisi ile yerli kirma keçisi, yerli keçiden kirma bir tür elde ederek hem süt verimi, hem de et verimi daha iyi durumda. Bu sebeple projede görev alan Tarim Il Müdürümüz, ilçe müdürlerimize, kaymakam arkadaslarimiza, ziraat bankamiza hepsine tesekkür ediyorum. En önemlisi ise bu projeye ilgi duyan Van halkina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ziyaret programina Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yani sira, Vali Yardimcisi Ömer Faruk Canpolat, Muhammet Fuat Türkman, Tarim Il Müdürü Ibrahim Görentas katildi.

Kaynak: İHA