Uluslararasi Gamification Projesi Tamamlandi

Çukurova Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün ortak oldugu Gamification adli projenin tamamlandigi bildirildi.

Uluslararasi Gamification Projesi Tamamlandi
Türkçe karsiligi oyun oynamak anlamina gelen Gamification adli projede İçel’de Kurulu bulunan Mesleki Girisimciler Dernegi (Megider) yürütücü olarak yer aldi.

Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Çukurova Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Türkiye’den Dalya Ajans, Yunanistan’dan DIAN Training Center, Portekiz’den Make It Pedagogical ve Romanya’dan Universitatea Politehnica Din Bucuresti adli kobilerin ortak kuruluslar olarak bulundugu proje tamamlandi.

Projenin tamamlanmasiyla ilgili bilgiler veren yetkililer, “Proje ortak ülkeleri 2 yil boyunca deneyimlerini biraraya getirerek bir ‘Oyun ve Oyunlastirma Egiticileri için Egitim Kursu’ hazirladilar. Egiticiler projenin web sitesinde tasarladiklari uzaktan egitim sistemi Moodle araciligiyla ögreticilere verdikleri kurslarda yenilikçi planlar ve uygulamalar hazirlama firsatini bulacaklar. Kursun içeriginde 21.yy egitmen modelinin kullanabilecegi e-ögrenme, ters-yüz ögrenme, ögrenme alanlari, arttirilmis gerçeklik, mobil araçlar araciligiyla ögrenme ve degerlendirme, dijital hikaye anlatimi gibi oyunlastirma ve oyun yoluyla ögrenme teknikleri hakkinda bilgilere yer verildi” ifadelerini kullandilar.

Projeyle ilgili Adana’da gerçeklestirilen seminer sonunda kurs gören egiticiler ile emegi geçenlere birer tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA