Suhut Devlet Hastanesi'nde Yangin Tatbikati

Afyonkarahisar Suhut Devlet Hastanesi’nde yangin tatbikati gerçeklestirildi. Yaklasik 20 kisinin katildigi tatbikatta personeller performanslari ile göz doldurdu.

Suhut Devlet Hastanesi'nde Yangin Tatbikati
Suhut Devlet Hastanesi’nde gerçeklestirilen tatbikata UMKE, 112 Acil servis, itfaiye, polis ve hastane personelleri katildi.

Tatbikattan önce hastane personellerinin tamamina sivil savunma, dogal afetler, hasta tahliyesi, kirmizi kod ve yangin tedbirleri konulu egitimi verildi.

Olasi bir afet, deprem ve olumsuzluklara karsi gerçeklestirilecek kurtarma ve tahliye çalismalarinin da canlandirildigi tatbikatta, hastane birim personellerine egitimlerin uygulamali gösterilmesinin ardindan hastanedeki yangin söndürme ekipmanlarinin nasil kullanilacagi konulari personellere aktarildi.

Yangin sistemi de test edildi

Egitimin ardindan uygulama asamasina geçildi. Senaryo geregi tatbikatta hastanede çikan yanginda 2. katta mahsur kalan hasta ve yaralilar kurtarildi. Kurtarilan yaralilar için daha sonra Acil Servis’in disinda triyaj (tibbi müdahale önceliklerini belirleme sistemi) alanlari olusturuldu. Bununla birlikte tatbikatta hastane yangin otomasyonunun denenmesi ve çalisir halde olmasi da test edilmis oldu.

Tatbikatin ardindan Suhut Devlet Hastanesi Bashekimi KBB Uzmani Dr. Erkan Yildiz, çalismanin basarili geçtigini belirterek bütün katilimcilara emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA