Özel Ögrenciler Engelleri Üreterek Asiyor

Yozgat Kanuni Sultan Süleyman Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri, okulun mobilya, el sanatlari ve resim atölyesinde el emegi göz nuru birçok ürün üreterek engelleri asiyor.

Özel Ögrenciler Engelleri Üreterek Asiyor
Yozgat’ta 98 ögrencinin egitim gördügü okulun mobilya, el sanatlari ve resim atölyelerinde özel egitimli ögrenciler tarafindan birbirinden güzel süs esyalari üretiliyor. Ögrenciler, hem el becerisi kazaniyor hem de zihinsel becerilerini gelistiriyor.

Özel egitimli ögrenciler mobilya atölyesinde ahsap oyma, çerçeve, peçetelik ve oyuncak gibi ürünler yaparken el isi atölyesinde hediyelik esya, resim atölyesinde bir birinden güzel tablolari ortaya çikartiyor. Müzik atölyesinde ise müzik aletleri çalarak terapi oluyorlar.

Ögrenciler el ve zihin becerilerini kullanarak adeta ustalara tas çikartircasina ürünler ortaya çikariyor. Ögrenciler azim ve çaliskanliklari ile engelleri asarak örnek oluyorlar.

Mobilya bölümde ahsap oymacilik yaptiklarini söyleyen ögrencilerden Muhammet Mustafa Koçak, “Burada kalemlik, çocuklarin oynayacaklarini yapiyoruz. Burada kereste ve çam agacindan mobilya yapiyoruz. Hem meslek ögreniyoruz hem de zamanimiz burada üreterek geçiyor. Haftada 15 saati burada geçiyoruz” dedi.

Ögrencilerden Erdem Öcal ise “Burada sikilmiyorum. Burayi seviyorum. Burada mobilya üretiyoruz, meslek ögreniyorum ve çok mutluyum” seklinde konustu.

Okul Müdürü Ebubekir Koçaker de “Yozgat Kanuni Sultan Süleyman Özel Egitim Okullari olarak 98 ögrenciye 36 ögretmenimiz ile mobilya, el sanatlari bölümleri müzik ve resim atölyeleri ile hizmet vermekteyiz. Okulumuzda mobilya ve el sanatlari ile diger sosyal alanlarda egitimler verilmekte olup, ögrencilerimizin sosyallesmesi ve topluma kazandirilmasi yönünde çalismalar yapilmaktadir. Özel egitimli ögrenciler özel ilgi ve alakaya ihtiyaç duymaktalar. Siniflarimiz 10 kisi ve her sinifimizda iki ögretmen ve brans ögretmenlerimiz görev yapiyor. Egitim ögretime bu sekilde devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA