Idlib'de 450 Hanelik Bagcilar Mahallesi Kuruldu

Bagcilar Belediyesi, zulmün yasandigi Suriye’nin Idlib kentinde olumsuz sartlarda yasayanlara yardim eli uzatti. Bu kapsamda Idlib Soran bölgesindeki bir alana 450 briket evden olusan Bagcilar Mahallesi insa edildi. Tamamlanarak hizmete sunulan evlere yerlesen savas magdurlari yaz kis daha rahat bir hayat yasayacak.

Idlib'de 450 Hanelik Bagcilar Mahallesi Kuruldu
Bagcilar Belediyesi, Bagcilar Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Suriye’deki insanlik drami için harekete geçti. Bu amaçla Idlib sehrinde çadir kentlere alternatif olarak baslattigi briket ev projesine destek verildi.

Kirsaldaki Soran bölgesinde 2020 yili Ocak ayinda baslanan projede 450 briket evin insaati tamamlandi. 24 metrekarelik 1+1 evler, dayanikli malzemelerden imal edildi. Mutfak, banyo ve tuvalet de bulunan evler her türlü ihtiyaci karsiliyor.

Yaz kis rahat bir hayat sürecekler

Bagcilar Mahallesi adi verilen bölgede kisa süre önce hayat basladi.

Hizmete sunulan 450 konuta savas magduru Idlibli ihtiyaç sahibi aileler yerlestirildi. Anne-babalar çocuklariyla birlikte bundan sonra hem yazin hem kisin güzel bir yasam sürecekler. Çadirdan kurtulan aileler, bir yuvaya kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Hayirli bir olaya vesile olduk

Dünyanin neresinde olursa olsun zorda kalmis herkesin yaninda olduklarini söyleyen Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Idlib’te yasanan çatismalardan dolayi ülkemizin sinirina yakin bölgelere göç eden siginmacilar için konut insa ettik. Insanligin zor bir süreçten geçtigi bu zamanda böylesine hayirli bir olaya vesile oldugumuz için Rabbime sükürler olsun. Suriyeli kardeslerimiz artik rahat edecekleri evlerine kavustular. Insallah bölgedeki sikintilar da bir an önce sona erer” dedi.

Kaynak: İHA