Harçliklariyla Besledikleri Köpege Elleriyle Mezar Yaptilar

Kocaeli’de sokak ortasinda oynarken bir aracin altinda kalarak telef olan köpege bakan çocuklar, harçliklari ile besledikleri yavru köpek için mezar yaptilar.

Harçliklariyla Besledikleri Köpege Elleriyle Mezar Yaptilar
Gebze Tatlikuyu Mahallesi 2317. Sokak’ta vatandaslarin sahiplendigi yavru köpeklerden biri, yol ortasinda oynadiklari sirada hafif ticari aracin altinda kalarak agir yaralandi. Olayi gören çevredeki vatandaslar tarafindan veterinere götürülen yarali köpek, yapilan tüm müdahalelere ragmen telef oldu. Yavru köpegi ezdigi tespit edilen aracin sürücüsü M.T. ise polis ekiplerince yakalanarak, idari para cezasi ile cezalandirildi. ‘Dodo’ adini verdikleri köpegi biriktirdikleri harçliklarla besleyen mahalledeki çocuklar ise olaydan duyduklari üzüntüyü dile getirdiler. Ölen köpege sokaklarinda mezar yapan çocuklar, kalan yavru köpege ise gözleri gibi bakiyor.

Köpegin geldiginde sok halinde ve komaya girmek üzere oldugunu belirten Veteriner Hekim Adem Fidan, “Bilinci açik degildi, kapaliydi. Muhtemelen iç kanama riski vardi. Ilk müdahaleleri yapildi ama maalesef bir saat içerisinde köpegi kaybettik. Bu tarz durumlarda çarpan kisi en azindan erken müdahale yapip köpegi kurtarabilir. Sokak hayvanlarinda araç sigortasi kaza tutanagi dahilinde, bunlarin masraflarini karsiliyor. Genelde masraftan kaçtiklari için böyle birakip kaçiyorlar. Sorumluluk almak istemiyorlar. Biz veterinerler olarak sokak hayvanlari konusunda yardimci oluyoruz. Maliyetlerini çok sisirmeden hayvanin canini kurtarmak için elimizden geleni yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA