Çankaya'ya Iki Yeni Kres Daha

Yerel yönetimler düzeyinde Türkiye’de en kapsamli kres hizmeti veren Çankaya Belediyesi, Metin Oktay Mahallesi ve Karapinar Mahallesi’ne yeni kresler insa edecek. Böylece kres sayisini 14’e yükseltecek olan belediye, yeni kreslerle birlikte bin 800 çocuga okul öncesi egitim imkani sunacak.

Çankaya'ya Iki Yeni Kres Daha
Çankaya Belediyesi, 2021 yili yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyor. Bin 500 çocuk kapasiteli 12 kres sayisini iki yeni kresle 14’e çikaracak olan belediye, ögrenci kapasitesini de bin 800’e çikaracak. Metin Oktay Mahallesi ve Karapinar Mahallesi’ne insa edilecek kreslerin temeli eylül ayinda atilacak.

Çankaya Belediyesinin 3-6 yas çocuklara hizmet verdigi gündüz bakimevleri, 2020-2021 egitim dönemi pandemi tedbirleri kapsaminda yari yariya kapasiteyle hizmet veriyor. Çankaya Belediyesinin kresleri piyasa kosullarina göre düsük ücreti, çagdas ve kaliteli egitimiyle ebeveynlerin öncelikli tercihi oluyor. Çocuk merkezli, aile katilimina dayali, toplumsal cinsiyet esitligi, ekolojik düsünce, özgürlük, esitlik, çagdas yasam, baris ve dostluk gibi evrensel degerleri temel alan egitim programlari uygulanan kresler, normal dönemde her yil 300 üzerinde çocugu ilkokul egitimine ugurluyor.

Yatirimlarini halkin ihtiyaçlarina göre hayata geçirdiklerini belirten Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, “Bebeklerden baslayarak yas almis insanimiza kadar her yastan Çankayalinin yararlanacagi tesisler insa ediyoruz. 7 yillik görev dönemimiz boyunca dogru belediyecilik anlayisiyla dogru yatirimlari ilçemize kazandirdik. Biz en çok çocuklarin belediyesiyiz diyor ve gelecegimiz olan çocuklarimizin en temel egitimi alacaklari kreslerimizin sayisini da arttiriyoruz. Ilk dönemimizde 7 yeni kres yaptik, iki yeni kresle daha çocuklarimiz için de, her yastan Çankayali için de yatirimlarimiz devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA