GÜNDEM / 6 Şubat 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı Temel Atma Törenine iştirak edecek.

(İzmir/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Temel Atma Törenine katılacak, Malatya Çevre Yolu Şantiyesini ziyaret ederek brifing alacak. Karaismailoğlu, Tohma Köprüsü açılış törenine katılıp Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Malatya/10.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Myanmar'daki askeri darbe ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.

(Kuala Lumpur/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler izleniyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Ülker Stadı'nda oynanacak derbi karşılaşmasını izleyecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'in 24. haftası Kasımpaşa-Atakaş Hatayspor, Medipol Başakşehir-Fatih Karagümrük, Fenerbahçe-Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/13.30/16.00/19.00/Antalya/16.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 20. hafta mücadelesine Tuzlaspor-Menemenspor, İstanbulspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor, Eskişehirspor-Altay ve Adana Demirspor-Ankaraspor maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.30/16.00/Eskişehir/16.00/Adana/19.00) (Fotoğraflı)

4- ING Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftası Empera Halı Gaziantep Basketbol-Galatasaray, Türk Telekom-HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Darüşşafaka Tekfen-Pınar Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji-Büyükçekmece Basketbol maçlarıyla başlayacak.

(Gaziantep/13.00/Ankara/15.15/İstanbul/17.30/20.00) (Fotoğraflı)

- Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin 17. haftasından 2 maç yapılacak.

5- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 27. haftası Aydın Büyükşehir Belediyespor-Çan Gençlik Kalespor maçıyla başlayacak.

(Aydın/15.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 26. haftası Arhavi Voleybol-Solhanspor, Fenerbahçe HDI Sigorta-Afyon Belediye Yüntaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Haliliye Belediyespor, Spor Toto-Arkas Spor, Tokat Belediye Plevne-Galatasaray HDI Sigorta ve İnegöl Belediyespor-Halkbank maçlarıyla başlayacak.

(Artvin/13.00/İstanbul/14.00/14.00/Ankara/15.00/Tokat/15.30/Bursa/16.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 12. haftası 2 maçla başlayacak; Kadınlar Süper Lig'in 13. haftası 2 maçla sona erecek.

8- Turkcell Türkiye Selahattin Yıldız Büyükler ve 20 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası, Ataköy Atletizm Salonu'nda sürecek.

(İstanbul/09.00-21.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova'dan "üçüncü dalga" uyarısı:

- "Aşılama ve uzun süre izolasyonda kalmanın vermiş olduğu sıkıntı, aşılamanın vermiş olduğu rehavet ile maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihmal edilmesi özellikle o beklediğimiz üçüncü dalganın oluşmasına neden olabilir"

- "Aşı olan kişiler virüsü almayacak anlamına gelmiyor. Aşılama sonrasında virüsü tekrar alabilirsiniz. Bu aşının size sağladığı en önemli avantaj, semptomsuz olarak veya hastalığı çok hafif geçirmenizi sağlamak olacaktır"

(İsmihan Özgüven/Adana)

2- Gurbetçi babasının çalıştığı bölgede fabrika kurdu, ürettiği akıllı aynaları Avrupa'ya satıyor

- Almanya'ya maden işçisi olarak gelen babasının çalıştığı bölgede fabrika kuran Erkan Doğanay, akıllı ayna üretimi yapan firmasıyla Almanya'nın gelecek vaat eden 100 şirketi arasında gösteriliyor

- ARES GmbH-Spiegel21 Yöneticisi Erkan Doğanay:

- "Babam yer altında çalışıyordu biz de o yerin üstünde fabrikamızı kurduk"

- "5 yıl içinde cam dolap ve ayna alanında marka olup, bütün dünyaya mal satmak istiyoruz"

(Bahattin Gönültaş/Erbil Başay/Berlin)

3- AB'nin 29. yıl dönümü Kovid-19 salgınının gölgesinde

- Avrupa Birliği, Maastricht Anlaşmasının imzalanmasının 29. yıl dönümüne Kovid-19 etkisi altında buruk biçimde giriyor

- Birleşik Krallık gibi önemli siyasi ve ekonomik güce sahip bir üyesini geçen yıl kaybeden AB, bunun sonuçlarına yoğunlaşamadan kendisini salgının etkisi altında buldu

- Geçen 29 yılda birçok krizi atlatan AB, bu kez dünyada salgından en fazla etkilenen kıta olarak ciddi sınamalarla karşı karşıya. Salgınla mücadele için AB ruhunun merkezindeki "serbest dolaşımı" sınırlandırmak zorunda kalan Birlik, bir yandan da aşı teminindeki güçlüklerle mücadele ediyor

- AB, üye ülkelerde salgınının yaralarını sarmak için 750 milyar avroluk program çıkarmayı başarsa da aşı temininde ve halkın aşılanmasında İngiltere, Kanada ve ABD gibi diğer gelişmiş ülkelerin gerisinde kalmakla eleştiriliyor

(Ata Ufuk Şeker/Tuğrul Çam/Brüksel)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA