İzmir'in Kadın Kokoreççisi Mehtap Usta
İzmir Bornova’nın meşhur kokoreç ustası Mehtap Göçmen, meraklı bakışlar arasında işini başarıyla yapıyor. Çoğu müşterinin kendisini görünce şaşırdığını, ardından hizmetten memnun kaldığını belirten Mehtap Usta, “Bu iş çok emek istiyor ama ben zorlanmıyorum” diyor.

“Patron o”
Kokoreç sevdalısı biri olduğunu söyleyen Göçmen, “Kokoreçi çok seviyorum. Devamlı kokoreç yediğim bir yer vardı. Bekir Ağabeyimiz rahmetli oldu ama sağlığında devamlı onun yanına gidip kokoreç yerdim. Meraklı olduğum için kokoreçin püf noktalarını ondan öğrendim. 9 yıl kokoreçin nasıl yapıldığını öğrendim, ardından eşimin de desteği ile 4 yıl önce Hanımeli Kokoreç dükkanını açtım” sözlerine yer verdi. Göçmen’i eşi Göksel Göçmen de, “Müşteriler kokoreçi ben yapıyorum sanıyor ama ben eşime destek oluyorum. Eşimin neye ihtiyacı varsa onu karşılıyorum. Patron o” dedi.
“Erkeklere taş çıkartır”
Göçmen’in daimi müşterilerinden Gürhan Yüksel de, “Mehtap Hanım’ın ellerine kollarına sağlık. Buradan kokoreç yemeden duramıyoruz. Mehtap Hanım tertemiz çalışıyor. Neredeyse her gün buradan kokoreç yiyoruz. İlk başlarda eşi kokoreç yapıyor sanmıştım ama Mehtap Hanım’ı görünce şaşırdım. Ancak o erkeklere taş çıkartır” ifadelerini kullandı.
