Emre Kaya'dan 'Usta Sarkilar'

Sesi ve kendine özgü yorumuyla müzikseverlerin begenisini kazanan Söz Yazari, Besteci, Müzisyen ve Yorumcu Emre Kaya, bu kez arabesk albümle sevenlerinin karsisina çikmaya hazirlaniyor.

Emre Kaya'dan 'Usta Sarkilar'
Son sarkisi “Tebessüm” ile kirdigi dinlenme rekorlarinin ardindan yine gündemdeki yerini koruyan Emre Kaya, 21 sarkidan olusan “Usta Sarkilar” adli albümünün hazirliklarinin son asamaya geldigini, Ocak ayinda piyasada olacagini bildirdi.

Orhan Gencebay’dan Müslüm Gürses’e, Yildiz Tilbe’den Kibariye, Ibrahim Tatlises ve “Yasayan Efsane” diye tanimladigi Hakan Altun’a kadar arabesk müzigin duayenlerinin seslendirdigi eserleri kendine has yorumuyla sevenleriyle bulusturmaya hazirlanan Emre Kaya, bu albüm için de son derece iddiali konustu.

Daha önce gerek katildigi TV programlarinda sazi ile eslik ederek seslendirdigi Türk Halk Müziginin en sevilen eserleri “Ahirim Sensin”, “Yalan Dünya”, “ Gül Tükendi Ben Tükendim” gibi sevilen Türk Halk Müzigi eserlerdeki performansi, sahnede seslendirdigi arabesk eserleri ile büyük begeni toplayan Emre Kaya, yeni albümü ile bu alandaki iddiasini taçlandirmaya hazirlaniyor.

Pop müzik sanatçisi ve besteci olmasina ragmen arabesk eserleri seslendirmesindeki basarisinin yani sira baglama, keman, gitar ve klarnet gibi birçok enstrümani da basariyla çalan sanatçinin arabesk albümü heyecanla bekleniyor.

Türkiye’nin yeni nesilde en çok tercih edilen bestecilerinin arasinda yer alan ve bu alanda birçok ödülün sahibi olan Emre Kaya, albümünde yer alacak eserlerin hangileri oldugunu açiklamayip, sürpriz olmasini istedi. Emer Kaya, “Yaklasik bir yildir bu proje üzerinde çalisiyorum. Albümümüz 21 sarkidan olusacak. Benim için de degisiklik olacak. Popüler kültüre hizmet eden sarkilar yapan tarzim oldugu için ilk kez arabesk proje yapiyorum” dedi.

Her zamanki esprili üslubu ile “Kendimi sizofren gibi hissediyorum” diyen Emre Kaya, “Bu suna benziyor; Çin restoranina gidip susi yiyorsun, portakalli Pekin ördegi yiyorsun sonra eve gelip annenin kuru fasulyeli pilavini yiyorsun. Ters köse. Çok heyecanliyim. Bir proje tuttu mu onu tutamazsiniz, tipki freni patlamis kamyon gibi gider. Bence bu arabesk albüm de freni patlamis kamyon gibi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA