Disisleri Bakani Çavusoglu, Cenevre'ye Gidecek

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Birlesmis Milletler Medeniyetler Ittifaki Cenevre Ofisi’nin açilis törenine katilmak üzere Cenevre’ye gidecek.

Disisleri Bakani Çavusoglu, Cenevre'ye Gidecek
Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, “Sayin Bakanimiz, 8 Kasim 2021 tarihinde Birlesmis Milletler Medeniyetler Ittifaki Girisimi’nin Cenevre Ofisi’nin açilis törenine katilacaktir.

Tören, Sayin Bakanimizin yani sira Ispanya Disisleri, AB ve Isbirligi Bakani Jose Manuel Albares ve Medeniyetler Ittifaki Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos’un katilimiyla gerçeklestirilecektir.

Medeniyetler Ittifaki Girisimi, ülkemiz ile Ispanya’nin öncülügünde ve BM Genel Sekreteri’nin himayesinde 2005 yilinda kurulmustur.

Girisimin amaci, irkçilik, ayrimcilik, yabanci düsmanligi ve Islam karsitligi gibi uluslararasi baris ve güvenligin yani sira toplumsal huzura yönelik tehditlerle mücadele etmektir.

Sayin Bakanimiz, Cenevre’yi ziyareti vesilesiyle ikili temaslar da gerçeklestirecektir” denildi.
Kaynak: İHA