EPDK 8 Sirkete Lisans Verdi

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK), 8 sirkete lisans verdi, 1 sirketin lisans süresini uzatti ve 2 sirketin lisansini iptal etti.

EPDK'nin konuya iliskin ilani, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlandi.

Buna göre, petrol piyasasinda faaliyet göstermek isteyen 1 sirkete depolama lisansi verilirken, 1 sirketin lisans süresi uzatildi.

Elektrik piyasasinda 2 üretim lisansi, 1 OSB dagitim lisansi, 4 tedarik lisansi verilirken, ayni piyasada 2 sirketin de üretim lisansi sonlandirildi.

- Elektrik tesislerinin kesin kabulünde degisiklik

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanliginin "Elektrik Tesisleri Kabul Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligi" Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, elektrik üretim, iletim veya dagitim tesislerinin kesin kabulü, geçici kabulün yapildigi tarihten en az 1 yil sonra ve garanti süreleri göz önüne alinarak yapilacak.

Ayri transformatör ve dönüstürme merkezlerinin ve bunlara ait sebekelerin kesin kabulü için, bu süre en az 6 ay olarak uygulanabilecek.

Kesin kabul süresi hiçbir kosulda geçici kabulün yapildigi tarihten itibaren üç yili asamayacak. Kesin kabulün yapilmis olmasi garanti sartlarini ve sürelerini degistiremeyecek.

Kaynak: AA