Hakkari'de 'Yazilim Programi Hareketi' Tanitimi

HAKKARI – Hakkari’de ‘Yazilim Programi Hareketi’ kapsaminda tanitim toplantisi düzenlendi.

Hakkari'de 'Yazilim Programi Hareketi' Tanitimi
Hakkâri, Mus, Van ve Bitlis il milli egitim müdürlükleri, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu, Hakkâri Üniversitesi, Mus Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yil Üniversitesince ‘Yazilim Programi Hareketi’ isbirligi protokolü imzalanmisti. Bu kapsamda Hakkari’de DAKA Birim Baskani Mehmet Emin Çakay’in katilimiyla düzenlenen tanitim toplantisinda konusan Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, programla kentte bilimsel ve teknolojik anlamda önemli bir hareketlilik yasanacagini söyledi.

Gür, "Isbirligi protokolünün ilimize, bölgemize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Sizler, teknolojinin içerisinde dogdunuz ve çok sanslisiniz. Ilimizde, 38 yazilim atölyesi kurduk, tüm okullarimizda etkilesimli tahta var. Dünyanin en prestijli firmalarina bakin, hep yazilim gibi bir katma deger üreterek zirvelere çikmislardir. Artik gelecekte, duyularin internetinden bahsedecegiz. Kendinizi gelistirmek için uygun ortamlar var. El-Cezeri’nin torunlari olan sizler, ileride iyi birer yazilimci olarak anilmaniz en büyük temennimdir. Yazilim Hareketi gibi çagi yakalayan önemli projelerin artarak devaminin gelmesini umut ediyorum. Bu kapsamda imzalanan isbirligi protokolünün tüm paydaslara hayirli olmasini dilerim” dedi.

Çok sayida ögrencinin katildigi tanitim toplantisinda, ögrencilerin yazilima niçin önem vermeleri gerektigi ve yazilim ögrenmeleri durumunda önlerine ne tür firsatlarin çikabilecegi konusunda DAKA Uzmani Emine Alpaslan tarafindan bir sunum yapildi.
Kaynak: İHA