Efsane Müdür Eserleriyle Anildi

Bursa’da milli egitim müdürü olarak görev yaptigi 6 yilda kente 3 ortaokul, 6 lise kazandiran Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi, Bursa Anadolu Lisesi, Uludag Üniversitesi ve Tip Fakültesinin açilisinda büyük emekleri olan Ertugrul Seyhan, Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen özel bir konserle anildi.

Efsane Müdür Eserleriyle Anildi
Muallim ve divân sahibi sair Ertugrul Seyhan güftelerinden bestelenmis eserler, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde sanatseverlerle bulustu. Hayati boyunca Kars, Posof, Sirnak, Tunceli, Bursa, Almanya’da görev yapan Seyhan, egitim hayatina yönelik çalismalarin yaninda çocuk tiyatrosu ve çocuk sinemasi kurulmasi ile ilgilendi. Tip Fakültesi ve Uludag Üniversitesi’nin kurulmasindan Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi’nin açilmasina, Bursa Anadolu Lisesi’nin açilmasindan Eski Eserler Kütüphanesi’ni restore ettirdigi Eynebey Medresesi’ne naklettirmesi’ne kadar birçok alanda aktif rol oynayan Seyhan, 1990’li yillardan itibaren tasavvuf üzerine arastirma ve çalismalar yaparak, biri 5’li set olmak üzere 8 kitap yayinladi. 29 Ocak 2018’de yasamini yitiren ve kabri Umurbey’de bulunan Ertugrul Seyhan, kendi divanindan bestelenmis eserleri ile anildi. Solist Mehmet Kemiksiz, toplam 26 beste çalismasi bulunan Ertugrul Seyhân Divani’ndan bazi seçme eserleri seslendirdi.

Bursa egitim hayatinda önemli izler birakan Ertugrul Seyhan’i anmak için düzenlenen gecede konusan Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Süleyman Çelik, "Bu programin hazirlanmasinda önemli çalismalari bulunan Ertugrul Seyhân’in vefâkar Kerimesi Aytül Seyhân Dursunoglu Hanimefendi’ye, Divan’dan eserlerin bestelenmesine vesile olan Prof. Dr. Bilâl Kemikli beyefendi’ye, sahneden bizlere Ertugrul Seyhân sadâsini duyuran kiymetli sanatçimiz Mehmet Kemiksiz ve musiki heyeti’ne tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA