Ereglililer Sarkilarla Isindi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde düzenlenen 14. Hamsi Festivali finalinde, Resul Dindar ve Coskun Sabah konseri, soguk havayi isitti.

Ereglililer Sarkilarla Isindi
Kdz. Eregli Belediyesi tarafindan 14. Hamsi Festivali düzenlendi.

Festivale katilan binlerce kisi mangalda hamsi pisirip, çalan sarkilarla doyasiya eglenirken, festivalin finalinde ise anitta kurulan dev sahnede konserler yapildi. Karadeniz sarkilariyla milyonlarca kisinin hayrani oldugu Resul Dindar, sarkilariyla katilimcilara doyasiya eglendirdi. Konsere katilan izleyiciler, soguk havaya ragmen horon teperken sarkilarla isinmaya çalisti.

Sahneye çikarak konsere katilan vatandaslara hitaben konusma yapan Belediye Baskani Halil Posbiyik, havanin güzel oldugunu vurgu yaparak güzel ve keyifli bir gün yasadiklarini ifade etti.

Posbiyik, “Sadece Eregli’den degil, çevre il ve ilçelerden insanlar buradaydi, coskulu, güzel bir gün geçirdik. Hepinize çok tesekkür ediyorum. Eregli halki, sivil toplum kuruluslari ve dernekleri ile her türlü katkiyi yapti. Inanilmaz hamsi yemekleri vardi. Turkovac var, Sinovac var, bu da Hamsi-vac, yani dogal bir asi. Hamsi-vac’i da tanitmis olduk. Resul Dindar çok büyük bir sanatçi. O Eregli halkinin dostu” dedi.

Baskan Posbiyik ve esi Neriman Posbiyik, Resul Dindar’a elpek bezinden yapilan atki ve ilçeye özgü hediyeler takdim etti.

Konserin ikinci bölümünde ünlü sarkici Coskun Sabah sahne aldi. Iyi bir ud virtüözü olan Coskun Sabah, sevilen sarkilarini seslendirirken konsere katilan binlerce kisi keyifli anlar yasadi.
Kaynak: İHA