Bodrun Ultra Maratonu Kosuldu

Mugla'nin Bodrum ilçesinde bu yil 5'incisi düzenlenen BodRUN Ultra Maratonu'nda yerli ve yabanci sporcular yaristi.

Bodrum Belediye Meydani'ndan baslayan, aralarinda yabanci atletlerin de oldugu ve yaklasik 500 kisinin mücadele ettigi organizasyonda, 6, 10, 23 ve 60 kilometre yarislari yapildi.

Belirli bir kismi kent merkezi ve sahil bandinda geçen yarislarda, 6 kilometre üzerindeki parkurlar daglik ve ormanlik alanlardan olustu.

Bodrum Belediyesinin destekleriyle gerçeklestirilen organizasyonda, etaplarin tamamlanmasinin ardindan genel klasman ve farkli yas kategorilerinde dereceye girenlere, törenle kupalari verildi.

6 kilometre genel klasmanda kadinlarda Esra Uzun, erkeklerde Turan Alkan'in birinci oldugu yarislarda, 10 kilometrede kadinlarda Mihraç Ayan, erkeklerde Aykut Kirsay, 23 kilometrede kadinlarda Natalia Gyurten, erkeklerde Mehmet Aydingör ilk sirada yer aldi.

60 kilometrede ise kadinlarda Anastasiia Golubeva, erkeklerde de Umut Çavusoglu birinci oldu.

23 kilometre erkeklerde birinci olan Mehmet Aydingör, basin mensuplarina, yarisin biraz yorucu oldugunu ancak güzel geçtigini söyledi.

Yarismacilardan onkolog Sevilay Altintas da Belçika'dan 18 kisilik bir grupla geldiklerini belirtti. Grupta kanser tedavisi gören kisilerin bulundugunu aktaran Altintas, "Tedaviden sonra 2 yil boyunca hastalarimizi 10 kilometreye hazirladik, kosuya getirdik. Yaris çok güzeldi, memnun kaldik." diye konustu.

Kaynak: AA