Haber Arşivi

Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı

Battalgazi Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısı 2. oturumu, Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Başkan Güder, kararların mutlaka milletin lehinde olmasına özen gösterileceğini ifade etti.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:49:09

Koronavirüs Nakliye Ve Lojistik Sektörünü Dünya Çapında Etkiledi

Dünyanın içinde bulunduğu koronavirüs salgını, 2020’nin başlangıcından bu yana küresel olarak neredeyse her boyutta etki oluştururken, sınır kapılarının kapanmasıyla da birlikte ulaştırma ve lojistik endüstrisini etkilediği görüldü. Böylelikle Kovid-19’un lojistik sektöründe brüt katma değerine yüzde 6,1’lik oranda azalmayla etki ettiği görüldü.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:49:08

Sadıkoğlu'ndan Beylerderesi'ne Alternatif Köprü Teklifi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Turgut Özal Viyadüğünde olası bir kazada şehre girişin durduğunu ifade ederek alternatif bir yolun acilen açılması gerektiğini söyledi.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:48:37

Ek Gümrük Vergileri Yerli Üretimi Ve İstihdamı Artıracak

Sinbo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir: 'İlave gümrük vergisi getirilmesi olumsuz bir gelişmeymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. (Vergilerin) Asıl amacının artan ithalat baskısına karşı yerli sanayiciyi ve yerli üreticiyi korumak olduğu çok açıktır' 'İlave gümrük vergilerinin uygulandığı hemen hemen her sektörde ithalatı gerileterek yerli üretimi artıracağı konusunda şüphe yoktur' '(Bu sayede) Üretimin yurt içine kaymış olması bizim gibi yerli üretim yapan sanayiciler için ciddi anlamda personel ihtiyacı doğurduğundan istihdam konusunda da çok kısa zamanda etkisi görülecektir' 'Ayrıca daha az döviz talebi hem kurun yükselmesini yavaşlatıcı hem de dış finansman ihtiyacını azaltıcı bir etkiye sahip olacaktır'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:47:08

Bursa'da Üretilen Elektrikli Araçlar 'Tıbbi Atık' Toplayacak

Kentte faaliyet gösteren elektrikli araç üretim firması, yurt içi ve yurt dışında kullanılan araçların Kovid19 sürecinde tıbbi atık toplamaya uygun hale getirilmesi için üzerlerine monte edilen platformların seri üretimine başladı TRAGGER firması yetkilisi Saffet Çakmak: 'Kovid19'un oluşturduğu sorunları incelediğimizde artık her iş ortamının, her kampüsün, fabrikanın, turizm sektörünün ciddi manada tıbbi atık üreteceğini gördük. Eldivenler, maskeler ve benzer anlamda kullandığımız hijyenik malzemeler tıbbi atık sınıfına girdi' 'Üst yapı bize özeldir, TSE'ye göre üretilmiş, dışarı sızdırma yapmayan, kimseye mikrop, virüs kaptırmayacak şekilde atıkları topluyor'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:47:08

Hak-İş Başkanı Arslan'dan ITUC Genel Sekreteri'ne 'Filistin' Teşekkürü

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow'a "İsrail'in ilhak planının engellenmesi" için gösterdiği destek için teşekkür etti.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:36

Çetin Barajı Ve HES, Pazar Günü Açılıyor

Limak Şirketler Grubu'nun 600 milyon dolar yatırımla inşaatını tamamladığı ve silindirle sıkıştırılmış beton (RCC) tipine göre Avrupa'nın en büyük barajı olan Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), 5 Temmuz'da açılacak.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:14

İranlı İktisatçı Açıklaması 'Riyaldeki Düşüşün Ana Sebebi Merkez Bankasında Döviz Rezervinin Azalması'

İran Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve iktisatçı Nevid Cemşidi: 'İran parasının değer kaybetmesinin iki nedeni var. Birincisi; negatif ekonomik büyüme, azalan istihdam, bankacılık sistemindeki bozukluklar, gayrisafi milli hasıla ve kişi başına gelirdeki düşüş. İkincisi; Merkez Bankasının döviz rezervlerinin azalmasıdır. İkincisi birincisinden daha önemlidir' 'Tahran yönetiminin yurt dışı savurganlığı döviz rezervinin azalmasının sebeplerinden biridir. Örneğin, Lübnan'daki Hizbullah Örgütü lideri Hasan Nasrullah defalarca, masraflarının İran tarafından karşılandığını duyurmuştur' 'Bir süre önce İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonunun eski başkanı Haşmetullah Felahetpişe, İran'ın Suriye'de Beşar Esed'e 30 milyar dolar gönderdiğini açıklamıştı'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:13

Gençlerin Yetiştirdiği Meyve Ve Sebzeler İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezindeki hobi bahçesinde yetiştirilen meyve ve sebzeler toplanarak kentteki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor Gençlik merkezinin müdürü Bayram Bozyel: 'Bahçemizde domates, biber, bamya, kavun, karpuz gibi meyve ve sebze yetiştiriyoruz. Bu sayede üreten gençlik merkezleri olarak ürünleri, ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyoruz'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:12

Kapadokya Üniversitesinin Yerleşkesine Konan Ebabil Kuşu Korumaya Alındı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyündeki Kapadokya Üniversitesinde bir fakültenin bahçesinde bulunan ebabil kuşu, korumaya alındı.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:11

Antalya'da Hareket Halindeki Otomobil Yandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, hareket halindeyken alev alan otomobil, kullanılamaz hale geldi.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:11

Suriye Sınırındaki İlçenin Sokakları Yakup Öğretmenin Çizimleriyle Renklendi

Hatay'ın Altınözü ilçesinde resim öğretmenliği yapan Yakup Sürgit, sokakları sanatıyla süslüyor Sürgit: 'Sabah erken saatte boya kutularım ve fırçalarımla işe koyuluyorum. Eşim bazen yardımcı oluyor, birlikte el ele vererek sokakları sanatla buluşturmaya gayret ediyoruz'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:10

'15 Temmuz' Ruhu Geleneksel El Sanatlarıyla Tabloya Yansıtıldı

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsünde çoğunluğu kadın yaklaşık 40 usta öğretici, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini engellemek için canı pahasına sokaklara çıkan binlerce vatandaşın sergilediği ruhu geleneksel el sanatlarıyla tabloya işledi 15 Temmuz'u anlatan el emeği, göz nuru tablolardan biri Ankara, diğeri Diyarbakır'da sergilenecek Enstitü Müdürü Ayşe Adıgüzel: 'Bu tabloya bakınca karanlıktan aydınlığa geçişi görüyorum. Manevi değerlerimiz olan bayrağımız, inancımız ve gönül köprümüz beraber işlendi'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:09

Yeni Malatyaspor, 'Maço Baba' Ve Fatma Ninenin Burnunda Tütüyor

Malatya'da yaşayan Fatma (76) ile Orhan Mutlu (64) çifti, maçların seyircisiz oynanması nedeniyle stada gidememenin üzüntüsünü yaşıyor Tribünlerde 'Maço Baba' olarak bilinen Orhan Mutlu:'Üzerimizde maçlara gidememenin eksikliği var. Malatyaspor'a destek olamadığımız için üzülüyoruz' Fatma Mutlu: 'Maç bitene kadar televizyonun başından ayrılmıyorum'

3 Temmuz 2020 Cuma   09:44:08

Memur Ve Emeklilerin Maaş Zammı Belli Oldu

Açıklanan enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Memur ve emekli maaşlarına yüzde 5.75 zam gelecek.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:44

Emniyet Genel Müdürü Aktaş Elazığ'da

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Elazığ’da Vali Erkaya Yırık’ı ziyaret etti.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:43

Yaralı Sansar Emin Ellerde

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ne getirilen yaralı yavru sansar tedavi altına alındı.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:42

Kaçarak Evlenen Çiftin Yuvasını 40 Kadından Oluşan Yardım Grubu Kurdu

Sivas’ta ailelerinin rızası olmadığı için kaçarak evlenmek zorunda kalan çiftin yuvasını, 40 kadından oluşan yardım grubu kurdu.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:41

Gördes'e Ulaşımı Kolaylaştıracak Yolda Çalışmalar Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’i Salihli’ye ve aynı zamanda Ankara asfaltına bağlayan 14 kilometrelik yolda temel malzeme serimine başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Gördesli mahalle muhtarları ile birlikte düzenleme yapılan yol üzerinde incelemelerde bulundu. 50 yıldır yapılmayan yolun Büyükşehir’le asfalta kavuşacağını belirten Öztozlu, Başkan Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla Gördes halkının beklentilerini fazlasıyla yerine getireceklerini söyledi.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:40

Jandarmadan Yaylacılara Ziyaret

Jandarma personeli Artvin’e il dışından gelen ve hayvancılıkla uğraşan yaylacıları ziyaret etti.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:39

Ali Koç, Silivri'de

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Futbolda Şike Kumpası Davası için Silivri’ye geldi.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:38

Fındık Çalışma Grubu, Fındık Üreticilerinin Taleplerini Bakan Pakdemirli'ye İletti

Fındık Çalışma Grubu, yaklaşan fındık hasadı öncesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek fındık üreticilerinin taleplerini iletti.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:37

Kırıkkale'de Yağlık Ayçiçeği Ekimi Yapıldı

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesindeki çiftçiler, yağlık ayçiçeği ekimine başladı.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:36

Van Gölü'nde Kaybolan Tekneyi Arama Çalışmalarında 1 Kişinin Daha Cesedine Ulaşıldı

Van'da, 5 gün önce göle açılarak kaybolan tekneyi arama çalışmalarında 1 kişinin daha cesedi bulundu.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:43:35

Batı Şeria'da Kovid-19 Nedeniyle 5 Günlük Genel Karantina Başladı

İşgal altındaki Batı Şeria'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen artış nedeniyle 5 gün boyunca genel karantina uygulaması başladı.

3 Temmuz 2020 Cuma   09:38:37

 1  2  ...  51  52  53  ...  68  69