Haber Arşivi

Vefa Grubu'nda Çalışanların Çocuklarına Vali Şentürk'ten Hediye

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede ev ev dolaşarak vatandaşlara hizmet götüren Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerinin çocuklarına kitap ve oyuncak hediye etti.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:05:52

Kırklareli'nde İhtiyaç Sahiplerine İftar Yemekleri Evlere Servis Ediliyor

Kırklareli'nde 5 bin 250 ihtiyaç sahibinin evine iftar öncesi yemek servisi yapılıyor.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:05:51

GRAFİKLİ - 'Otomotiv Şehri' Sakarya'dan İlk Çeyrekte 1,3 Milyar Dolarlık İhracat

Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi dev firmaların faaliyet gösterdiği Sakarya, yılın ilk çeyreğinde 135 ülke ve 7 serbest bölgeye ihracat yaparak ülke ekonomisine 1,3 milyar dolar döviz kazandırdı Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını nedeniyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatta yüzde 2,44 düşüş yaşandığı belirtilen kentte, en çok dış satım yüzde 91,8'lik payla 'otomotiv' sektöründe yaşandı Kentten en çok ihracat 191 milyon 614 bin dolarla Birleşik Krallık'a yapıldı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:05:23

'Omar Ve Biz' Arjantin'de 'En İyi Film' Seçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle TRT ortaklığında çekilen 'Omar ve Biz', 6. Santa Cruz Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülüne layık görüldü

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:02:54

Antalya Ve Muğla'nın Turistik Bölgelerinde Sessizlik Hakim

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen illerden Antalya ve Muğla'da ünlü sahil, plaj ve meydanlar boş kaldı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:02:53

Çukurova'da Tarımsal Üretim Hız Kesmiyor

Mevsim itibarıyla soğan hasadı yapılan ovada, pamuk ekimi sürüyor, hasadı yaklaşan karpuz, kavun gibi ürünlerin de son aşama bakım işlemleri yapılıyor Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Gürkan Yaşar:Tarımın, gıdanın ülke ve insanlarımız için ne kadar önemli olduğunu bilincinde üretmeye devam edeceğiz'.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:02:52

24 Yıldır Yalnız Yaşayan İfakat Nineye Vefalı Ziyaret

Elazığ’da korona virüsle mücadele kapsamında yalnız yaşayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlar psikososyal destek ekipleri tarafından tek tek aranıp, hem durumları takip ediliyor, hemde yalnızlıkları paylaşılarak ihtiyaçlarının görülmesi sağlanıyor. Bu kapsamda eşi 24 yıl önce vefat eden 80 yaşındaki İfakat nineye ulaşan ekipler, hem evinde ziyaret edip yalnızlığını paylaştı, hemde acil ihtiyaçlarını giderdi.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:01:23

Doğa Koleji'nden Sağlık Seferberliğine Destek

İTÜ ETA Vakfı bünyesinde yer alan Doğa Koleji,İTÜ Magnet FAB | TRİDİ iş birliği ile tıbbi filtreleri maskeye bağlayacak bileşenleri üretti. Söz konusu bileşenler ile sağlık çalışanlarının virüsten korunmasına katkı sunulacak.

25 Nisan 2020 Cumartesi   10:01:21

Güreşçiler Evde Antrenman Yaparak Formda Kalıyor

Edirne'de Kovid19 önlemleri kapsamında tesisleri kapanan güreşçiler, evlerinde, bahçede ve uygun alanlarda yaptıkları antrenmanlarla formdan düşmemek için yoğun çaba gösteriyor Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen: 'Sporcuları görüntülü arayarak antrenmanlarını verimli yapmalarını sağlıyoruz. İnşallah koronavirüs salgınından kurtulduğumuzda, güreşçilerimiz eski formlarıyla ülke sporuna hizmet edecekler'

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:59:52

Ticaret Bakanlığından 'E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız' Kampanyası

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: 'Kovid19 pandemisinin KOBİ’lerin ticari faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, KOBİ’lerin bu dönemde ticari faaliyetlerinde eticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde faydalanmalarını mümkün kılmak amacıyla 'ETicaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız' dayanışma kampanyasını başlattık' 'Kampanyamız kapsamında bazı eticaret siteleri KOBİ’lere yönelik vadelerini düşürürken, bazıları komisyon oranlarında indirime gitti. Bu sitelerin bir kısmı KOBİ’lerimize istihdam sözü verdi, bir kısmı da KOBİ’lerimize özel paketler hazırladı' 'Kampanyamıza tüm eticaret sitelerini davet ediyoruz'

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:59:51

Galatasaray'da deprem! 4 futbolcu...!!!

Galatasaray Yönetimi, indirim konusunda futbolcularından olumlu bir dönüş bekliyor. Aksi durumda sarı-kırmızılı oyunculara, “Güle güle” demeye hazırlanıyor.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:57:21

Kızılay Gönüllüleri Sokağa Çıkamayan Ailenin Bahçe Bakamını Yaptı

Elazığ'da Türk Kızılay gönüllüleri, Kovid19 tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan depremzede 65 yaşındaki Tevrat ve 86 yaşındaki Rahmi Gökdere çiftinin bahçesini ekime hazır hale getirdi Tevrat Gökdere: 'Oğlum askerde. İşlerimizi yapacak kimsede bulamadık. Kızılay ekibi geldi, bağımızı, bahçemizi sürdü. Ağaçların köklerini kazdılar. Çok güzel oldu. Allah devletimizden razı olsun'

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:56:51

Anıt Müze Meraya Döndü

Iğdır’da bulunan Soykırım Anıt ve Müzenin çim biçme işi koyunlara bırakıldı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:55:54

'Bozdoğan'da Herkesin Bir Kimsesi Var' Projesi Gerçekleştirildi

Bozdoğan’da hayata geçirilen proje ile öksüz ve yetim çocukların talepleri yerine getirildi.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:55:53

Bodrum'a Sessizlik Çökünce Yaban Domuzları Şehre İndi

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Bodrum’da cadde ve sokakların boş kalmasını fırsat bilen yaban domuzları şehre inmeye başladı. Bodrum sokaklarına inene yaban domuzları vatandaşları korkutmaya başladı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:55:51

Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Aslan'nın, Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı

Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Lokman Aslan, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:55:24

90 Yaşındaki Cemile Kılıç, Koronavirüsü Yenmeyi Başardı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Eşme köyünde yaşayan ve Kovid19 testi pozitif çıkan 90 yaşındaki Cemile Kılıç, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde gördüğü tedavinin ardından taburcu edilerek köyüne dönmenin mutluluğunu yaşıyor Kılıç: 'Sağlık çalışanları çok ilgilendiler. Onlar sayesinde iyileştim. Allah onlardan razı olsun' Kılıç'ın oğlu Selam Kılıç: 'Sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bizi her gün bilgilendiriyorlardı. Annemi göremiyorduk ancak sürekli onunla ilgili haber aldık. İçimiz çok rahattı'

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:54:52

Sağlık Çalışanları Aynı Şehirde Ailelerinden Uzakta Fedakarca Görev Yapıyor

Kocaeli'de, koronavirüsle mücadele kapsamında ailelerinden uzak kalarak büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanları, sürecin bir an önce sonlanması için vatandaşlara evde kalmaları yönünde çağrıda bulunuyor Göğüs hastalıkları uzmanı Sinan Arslan: 'Bizim tek korkumuz bu hastalığı ailelerimize bulaştırmak. O yüzden de bize sağlanan otellerde kalıyoruz. Bunu da bir askerlik, vatan borcu olarak düşünüyorum. Öncelikle çocuklarımızı ve büyüklerimizi korumamız gerekiyor' Yoğun bakım hemşiresi Filiz Özkan: 'Bu kadar yakın mesafede olup ailenizle görüntülü görüşüp elle dokunamamak, sarılamamak, hasret giderememek gerçekten çok zor bir süreç hepimiz için'

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:54:22

Karantinanın Ardından 'Helallik İstenen' Mektuplar Kaldı

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Azerbaycan'dan getirilerek Muğla'daki yurda yerleştirilen ve karantina süresi dolduktan sonra tahliye edilen bazı işçiler, odasını kullandıkları öğrencilere bir miktar para ve mektup bırakıp onlardan helallik istedi Orhan Çavuşoğlu'nun mektubundan: 'Buzdolabınızda bulunan zeytinden yedim. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum. 20 lirayı da bu defterin boş olan kısmına bıraktım' Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman: 'Mektupların birçoğunda devletimizin büyüklüğü ve fedakarlığından bahsediliyor'

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:54:21

Samsung'dan Televizyon Alanlara Buzdolabı Ve Çamaşır Makinelerinde İndirim

Samsung, televizyonla birlikte beyaz eşya almak isteyenleri sevindirecek bir kampanya başlattı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:53:51

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Tarım İşçileriyle Buluştu

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, üretime devam eden tarım işçilerini tarlada ziyaret ederek hem taleplerini dinledi hem de sosyal mesafe konusunda uyardı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:51:21

Ticaret Bakanlığı'ndan KOBİ'lere E-Ticarette Dayanışma Kampaynası

Ticaret Bakanlığı KOBİ’leri elektronik ticaret alanında desteklemek amacıyla bir dayanışma kampanyası başlattı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:50:23

'Özel' Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uygulamanın uzaktan eğitim sürecindeki rolüne dikkat çekerek, “Her bir çocuğumuzun eğitimi önemli bizim için. Özel çocuklarımızın farklı ihtiyaçları var. Onların ailelerine, öğretmenlere destek için ‘Özelim Eğitimdeyim’ mobil uygulamamızda çok çeşitli içerikler hazırladık. Vakit kaybetmeden iyi bir ekip ve dinamik bir yapı kurduk. Gün gün gelişecek, artacak bir içerikten söz ediyoruz. Uygulamanın artık çocuklarımız ve aileleriyle buluşacak olmasından mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:50:22

Ataşehir'de Korona Virüse Rağmen Kumar Oynanan Adrese Operasyon Açıklaması 7 Kişi Yakalandı

Ataşehir’de kumar oynanan bir adrese yapılan operasyonda kumar oynayan 7 kişi yakalandı. Korona virüse rağmen bir arada kumar oynayan şahıslara kumar oynamak ile kumar oynamaya yer ve imkan sağlama suçundan para cezası ile adli işlem uygulandı.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:49:53

Dentist Eyüp Ak Açıklaması 'Lazer Destekli İmplant Ağrı Hissini Ortadan Kaldırır'

MERSİN – Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dentist Eyüp Ak, lazer destekli implant uygulaması öncesinde hastadan üç boyutlu bilgisayarlı tomografi alınarak implantın yerleştirileceği kemik dokusu hakkında detaylı bilgi elde edildiğini belirterek, “Bu yöntem ile implantın yerleştirileceği kemik dokusu hakkında detaylı bilgi edinildiği için ağrı hissini ortadan kaldırır ve iyileşme süreci çok daha hızlı olur” dedi.

25 Nisan 2020 Cumartesi   09:49:52

 1  2  ...  30  31  32  ...  39  40