Haber Arşivi

10 Bin Bayraktan Yapılan Türkiye Haritası İle 100. Yıl Kutlaması

Bursa'da, TBMM'nin açılışının 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 10 bin Türk bayrağıyla 100. yıl logolu Türkiye haritası oluşturuldu Projenin fikir sahiplerinden Cumhur Aygün: '25 metreye 12 metrelik alana 10 bin bayrak dizdik. Oluşan Türkiye haritasının ortasına da üzerinde Milli Mücadele'nin 100. yılının logosunun bulunduğu beyaz bayraklar döşedik. Ortaya 100. yıl logolu Türkiye haritası çıktı'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:29:29

Koronavirüsün Dünya Turizmine Faturası Ağırlaşıyor

TÜROB’un araştırmasına göre, mart ayında normal şartlarda doluluk oranları yüzde 70 ile 100 arasında seyreden dünyanın en büyük şehirlerinde yer alan otellerin doluluk oranları, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl mart ayında yüzde 1020’lere kadar geriledi Avrupa ülkeleri arasında mart ayı içerisinde, doluluk oranlarında, en büyük düşüş oranını yüzde 90,8 ile dünyanın en iddialı turizm ülkelerinden İtalya yaşadı Türkiye'nin Mart 2020 otel dolulukları, 2019 yılının aynı dönemine yüzde 55,2 azalarak, yüzde 28,6 oldu.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:29:27

23 Nisan'ı Evde Geçiren Çocuklar İçin Marş Seslendirdi

Şarkıcı Gökhan Bölükçü'nün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı koronavirüs salgını sebebiyle evde geçirecek çocuklara moral vermek için seslendirdiği 'Güzel Çocuk' isimli marşın klibinde bazı ünlü isimler ve çocuklar yer aldı.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:29:26

Öğrencilerden Öğretmenlerine 23 Nisan Sürprizi

Gaziantep'te aynı binada oturan sınıf arkadaşı 6 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak ve karşı binada oturan öğretmenlerine sürpriz yapmak için 5 katlı binanın balkonlarını süsledi Sürprize alkışlarla teşekkür eden sınıf öğretmeni Emre Çolakerol: 'Öğrencilerimin hepsini kucaklayarak teşekkür etmek isterdim ama inşallah en kısa zamanda sınıflarda kucaklaşıp hasret gidereceğiz'.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:28:57

Ramazanda Türbeler Kapalı Olacak

Eyüpsultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Yahya Efendi, Oruç Baba, Hazreti Yuşa gibi türbelerin bulunduğu mekanlar ramazanda Kovid19 salgını nedeniyle ziyarete kapalı olacak Teravih ve cemaatle namaz da bu yıl salgın sebebiyle kılınamayacak.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:28:56

SETA Direktörü Yeşiltaş Salgın Sonrası Orta Doğu'nun Güvenliğini Değerlendirdi Açıklaması

'Bazı değişim ve dönüşüm alanlarının korona salgınıyla birlikte hızlanabileceğini söyleyebiliriz' 'Jeostratejik rekabetin bir uzlaşmaya doğru gitme ihtimalinin çatışmaya doğru gitme ihtimalinden çok daha az olduğu kanaatini taşıyorum'Kamu sağlığını organize edemeyen, ventilatör üretemeyen, hastanelerinde vatandaşlarına bakamayan devletler güçlü devletler değil' 'Korona ile birlikte Türkiye gibi aktörlerin önünde daha fazla fırsat alanı olduğunu söyleyebilirim'.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:28:27

Konya'da Motosiklet Sürücüsü, Çarptığı Otomobilin Tavanına Düştü

Motosiklet sürücüsünün yaralandığı kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:27:58

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den 23 Nisan Mesajı Açıklaması

'Atatürk yolunda, bilimin ışığında çalışan bir Cumhuriyet yurttaşı olarak milletin egemenliğini her koşulda savunuyor ve gereklerini yerine getirmek için olağanüstü bir tempoyla çalışıyoruz'Halk iradesi üstünde hiçbir gücün olmadığını bilerek aldığımız kararlarda halkımızın istek, talep ve önceliklerini dikkate alıyor, projelerimizi öyle yaşama geçiriyoruz'.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:27:56

Diyarbakırlı Öğrenciler 'Canlı' Portre Oldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalan bir grup 4. sınıf öğrencisi, öğretmenlerinin başlattığı çalışma kapsamında Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, İbni Sina ve Yunus Emre gibi devlet adamı, şair, padişah ve bilim adamlarının portresini canlandırdı Makyaj ve kostümlerle özel hazırlanan çocukların fotoğraf ve görüntülere yansıyan değişimi ilgi gördü Öğretmen Sezgin Aslan İnanç: 'Farklı bir yeteneklerini ortaya çıkardılar. Onların bu yönünü görmek beni de mutlu etti'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:27:55

Karantina Altındaki Ailenin Hayvanlarına Vefa Sosyal Destek Ekibi Baktı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinaya alınan ailenin hayvanları ile Vefa Sosyal Destek Grubu ilgilendi.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:27:26

Din Görevlisi Kadınlardan 'Vefalı' Çalışma

Antalya Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi'nde bir araya gelen Kur'an kursu öğreticileri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmuyor, ürettikleri maskelerle de çalışmalara destek oluyor Kepez İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu:Ortalama günlük bin maske üretiliyor. Burada dikilen maskeler dezenfekte edildikten sonra da Valiliğimiz kanalıyla vatandaşlarımıza dağıtılıyor' Gönüllülerden Nuray Kaplan: 'Bu günleri hep birlikte aşacağız inşallah. Her şeyi devletten beklemiyor, 'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyoruz'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:27:25

Otizmli Minik Polat'a Belediye Başkanından Doğum Günü Sürprizi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 5 yaşındaki otizmli Polat Söylemez’e, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz doğum günü sürprizi yaptı.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:26:57

Yol Üzerindeki Tezgahında Müşterilerini Beklerken 1000 Kitap Bitirdi

KonyaAfyonkarahisar kara yolunda kurduğu tezgahta meyve satan çiftçi, müşterilerini beklerken zamanını kitap okuyarak geçiriyor Çiftçi Abdulkadir Özçelebi: 'Kitapları set halinde alıyorum. Bir seti bitirirken ötekini sipariş ediyorum, öteki geliyor. Hem güzel zaman geçiriyorum hem de bir şeyler öğreniyorum. Şu ana kadar yaklaşık bin kitap okudum' 'Bazı müşterilerim, amca biz özellikle sen kitap okuduğun için burada duruyoruz, bir şeyler alıyoruz diyor' Müşteri Ahmet Antika: 'Toplumumuzun kitap okuma oranlarına bakınca ağabeyimizin yaptığı, hepimize örnek olmalı. Buradan çıkarmamız gereken büyük dersler var. Kitap okumanın yeri, zamanı, yaşı, mesleği yok'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:26:57

'Evde Kal' Çağrısına Uyanlara Canlı Yayında Egzersiz

Kütahya'nın Gediz ilçesinde başlatılan 'Evde kal, sporla kal' projesi kapsamında, sosyal medyadaki canlı yayınlarla vatandaşlara egzersiz yaptırılıyor, sporculara branşlarıyla ilgili eğitim veriliyor İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin: 'Sosyal medya üzerinden canlı yayınlarımızı 65 yaş üstü büyüklerimize yönelik başlatmıştık, diğer yaş gruplarından gelen talepler üzerine Türkiye geneline yayılmaya başladı. Birçok ilden ve yurt dışından da bizim canlı yayınlarımızı takip etmeye başlayanlar oldu' 'Boyun, sırt ve bel ağrısının giderilmesi, sürekli televizyon başında durma ve sürekli cep telefonuyla oynamaya bağlı ağrıları yok etmeye yönelik hareketleri yaptırıyoruz'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:26:27

Koronavirüs Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Anahtarı '3 Çeyrek' Modeli

Trakya Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan: 'Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi'nin önerileri bu konuda (bağışıklık) en güncel bilgidir. Bu rehberde önerilen sağlıklı yemek tabağına göre, her ana öğünde tabağın bir çeyreği sebzelerden, diğer çeyreği tam tahıl ürünlerinden ve kalan yarısı eşit üç parça halinde meyvelerden, yüksek proteinli gıdalardan ve süt ürünlerinden oluşmalıdır'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:26:26

FETÖ'nün 'Türkiye Finans Sorumlusu' Örgütün Para Dağıtım Trafiğini Anlattı

Adana'da daha önce haklarında işlem yapılan FETÖ/PDY üyelerine ve ailelerine para aktarılmasını sağladığı iddia edilen 43 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün 'Türkiye finans sorumlusu' A.K'nin itirafları yer aldı A.K'nin ifadesinden:2016 yılında Danimarka'dan K.K. isimli örgüt mensubu beni arayarak, FETÖ'den haklarında işlem yapılan ve işlem sonrası eşleri tutuklanan aileleri tespit etmemi ve bu ailelere yardım yapılacağını söyledi' 'Örgütten ayrılma sinyalleri verdiğim süreçte U.Ö. bana 'Bakın kardeşlerimize solcular ve PKK'lılar yardım ediyor, siz çekinip korkuyorsunuz' demişti'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:25:58

TMF'den Gönüllü Hizmet Etmek İsteyen Motosiklet Tutkunlarına Teşekkür

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gönüllü hizmet vermek için başvuruda bulunan motosiklet tutkunlarına teşekkür etti.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:25:57

Öğretmenler Sağlık Çalışanları İçin Seferber Oldu

Tekirdağ'daki bir lisede görevli öğretmenler, koronavirüsle en ön safta fedakarca mücadele eden sağlık çalışanları için günde bin maske üretiyor Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yazıcıoğlu: 'Sayın Bakanımızın direktifleri doğrultusunda öğretmen arkadaşlarımızın destek ve fedakarlığıyla, maske üreterek İl Sağlık Müdürlüğüne veriyoruz'.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:25:27

Alerjik Bünyeleri Olan Çocuklar İçin Koronavirüs Önlemleri

Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı: 'Alerjik çocukların iştahı ve uykusu her zamanki gibi normal seyreder. Hepsinden önemlisi, mevsimsel alerjilerde ateş olmaz' 'Çocukların korunmasının erişkinlerden hiçbir farkı yok. Erişkinlerin uyguladığı kurallar çocuklar için de geçerli'Eğer herkes izolasyon kurallarına uyarsa, vaka sayısının önümüzdeki 23 haftada pik yapıp daha sonra hayatı tehdit etmeyen bir düzeyde seyretmesini bekliyoruz'

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:25:26

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Yunus Emre Devlet Hastanesinde Koronavirüs teşhisiyle yatarak tedavi gören hastalara ziyaret gerçekleştirdi.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:24:59

Ortaokul Öğrencilerinden İngilizce 'Evde Kal' Çağrısı

Van’ın Özalp ilçesinde yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerini evde sürdüren ortaokul öğrencileri, hazırladıkları videoyla İngilizce "evde kal" çağrısında bulundu. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da teşekkür etti.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:24:58

Menteşe'de Yerel Tohumlar Toprakla Buluştu

-Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, korona virüsü (Kovid-19) salgın tedbirleri kapsamında belediyeye ait tarlalarda tarımsal üretim çalışmalarını başlattı.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:24:28

Gercüş'te Dolu Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Batman’ın Gercüş ilçesinde etkili olan dolu ve şiddetli sağanak yağış sele neden olurken, bazı sokaklar göle döndü.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:24:26

Derebucak'ta Belediyeden Pazarcı Esnafı Ve Vatandaşlara Ücretsiz Koruyucu Maske Desteği

Konya'nın Derebucak ilçesinde, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen önlemler kapsamında çalışmalar devam ediyor.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:23:27

TCMB Swap Satışı Sınırını Yüzde 20'Den Yüzde 30'A Yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Döviz Karşılığı TL Swap Piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırını yüzde 20'den yüzde 30'a çıkardı.

22 Nisan 2020 Çarşamba   09:23:26

 1  2  ...  71  72  73  ...  85  86