Haber Arşivi

Korona Virüsünden Basit Tedbirlerle Korunabilirsiniz

Dünyaya yayılan korona virüs salgını, gün geçtikçe ülkemizde ve diğer ülkelerde yayılmaya devam ediyor. Hastalık basit soğuk algınlığı belirtileriyle başlasa da, risk grubunda olan kişilerde ölüme varan sonuçlara yol açabiliyor.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:09:12

İhtiyaçları İçin Bir Telefon Yetiyor

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde korona virüs ile mücadele için evlerinde kalmaları istenen yaşlılara, Vefa Sosyal Destek Grubu sahip çıkıyor. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların bütün ihtiyaçları bir telefonla karşılanıyor.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:08:45

GRAFİKLİ - Koronavirüs Beyin Sağlığını Da Olumsuz Etkileyebiliyor

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ömer Karadaş: 'Virüsün beyin fonksiyonlarını etkilemesi sonucu baş ağrısı, baş dönmesi, beyin damar hastalıkları, bilinç bozuklukları, yürüme bozuklukları, epilepsi, nevralji ağrıları, duyu kayıpları ve kas ağrısı başta olmak üzere iskelet kası ile ilişkili bulgular ortaya çıkabilmektedir' 'Nörolojik hastalıklar değerlendirildiğinde, alzaymır, epilepsi, multiple skleroz (MS), parkinson ve ALS gibi rahatsızlıkları olan hastalar daha yüksek risk altındadır'

28 Mart 2020 Cumartesi   11:08:43

Altun Açıklaması 'Halkımızın Kurallara Uyması, Bu Benzeri Görülmemiş Tehdidi Yenmemizi Kolaylaştıracaktır'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek amacıyla alınan yeni önlemlerin ortak savunmayı daha da güçlendireceğini belirtti.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:08:14

Tunceli'de Renk Değiştiren 'Gelincik' Görüntülendi

Çok hızlı hareket ettiği için güçlüklü görüntülenen kışın beyaz renge bürünen gelincik Tunceli’de cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Gelinciğin ön kısmının beyaz sırt kısmının kahverengi olması dikkat çekti.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:08:13

Akciğer Kanserinde Fitoterapi Uygulaması

Prof. Dr. Mustafa Iraz, akciğer kanseri tedavisinde uyguladıkları fitoterapi yöntemiyle ilgili bilgi verdi.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:08:12

Van'daki Trafik Işıkları 'Evde Kal' Dedi

Korona virüs salgınıyla mücadelede vatandaşların, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları yönünde farkındalıklarını artırmak amacıyla Van’da trafik sinyalizasyon sistemleri üzerinde çağrıda bulunuldu.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:07:44

Türkiye, KKTC Ve İran'a Maske Ve Tulum Hibe Ediyor

Türkiye, korona virüs seferberliği döneminde yavru vatan KKTC ve komşu ülke İran’a tıbbi hibede bulunacak.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:07:43

Bingöl'de Sağlık Çalışanları İçin Siper Üretimi Başladı

Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi’nde, sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretimi, gönüllü öğretmenler tarafından 3-D yazıcılarla yapılmaya başlandı.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:07:14

Akçakoca'da Sokak Hayvanları Unutulmadı

Akçakoca Belediyesi, korona virüsü tedbirleri kapsamında beslenme imkanları azalan sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekipleri, park ve bahçelerde sokak hayvanları için oluşturulan beslenme odaklarına mama, yem ve su bıraktı.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:07:13

Lise Öğrencisinden 81 İldeki Edebiyat Değerlerini Anlatan İnternet Sitesi

Gaziantep'te lise öğrencisi İbrahim Kaya, Türkiye'nin edebiyata ilişkin birikimini bir bütün içinde vermeyi amaçlayan internet sitesi oluşturdu Kaya, hazırladığı projeyle 51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türk Dili ve Edebiyatı alanında bölge birincisi oldu İbrahim Kaya:Sitede hangi yazar, şair nereli onun hakkında bilgi verdik. Yaşadığı, doğduğu il hakkında bilgi verdik. İllerdeki edebi yerler hakkında bilgi verdik'

28 Mart 2020 Cumartesi   11:07:12

Soğuk Hava En Çok Onlara Yaradı

Denizli’de hava sıcaklıklarının yükselmemesi en çok kömür satıcılarına yararken, özellikle akşamları kendisini hissettiren soğuk havalara karşın soba kullanan vatandaşlar toplu alım yerine günlük birkaç torba odun, kömür alarak ısınmaya çalışıyor.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:06:41

Antalya'da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında 'İl İdare Kurulu' Toplandı

Vali Münir Karaloğlu: 'Kuracağımız komisyon, genelgede sayılan, mazeretleri olanlara seyahat belgesi verecek. Seyahat belgesiyle şehirler arasında seyahat edilebilecek' 'Bugün sahillerde, park, bahçe ve mesire alanlarında vatandaşlarımız bulunmayacak'

28 Mart 2020 Cumartesi   11:05:42

Uzmanından 'Kovid-19 Riskini Azaltmak İçin Lens Yerine Gözlük Kullanın' Uyarısı

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ümit Kamış: 'Lens kullananlar bu dönemde gözlerine daha fazla temas etmek durumunda kalacakları için mevcut risk daha da artıyor. Bu yüzden özellikle şu dönemde lens yerine gözlük kullanmaya özen göstermeliyiz'

28 Mart 2020 Cumartesi   11:05:12

Sakin Kalmak Bağışıklık Hücrelerinin Daha Sağlıklı Çalışmasını Sağlıyor

Ankara Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği Başkanı Prof. Dr. Erol Göka: 'Sakinliği korumak, bedenimizin rahatlamasına, bağışıklık hücrelerimizin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilir'Bu dönemde moralimizi yüksek tutmak, gerekli tedbirleri aldıktan sonra evde kalma sürecimizi daha sağlıklı geçirmemize yardımcı olacaktır' Psikiyatri Uzmanı Rabia Nazik Yüksel: 'Asılsız haberlere itibar etmeden, yalnızca yetkili mercilere kulak vererek, endişemizi artıran ve enerjimizi tüketen sosyal medya ve WhatsApp grupları gibi dijital ortamlarda mümkün olabildiğince sınırlı vakit geçirmek, sevdiklerimizle, ailemizle sık sık görüntülü ve sesli görüşmeler yapmak, bu süreçte bize yararlı olabilir'

28 Mart 2020 Cumartesi   11:04:42

Öğretmenlerden Öğrencilere Uzaktan Psiko-Sosyal Destek Hizmeti Başlıyor

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, koronavirüs önlemleri kapsamında evde uzaktan öğrenim gören öğrencilerin akademik ve psikososyal durumlarını izlemek ve gerekli yönlendirmeleri yapmak üzere 'Evde KalÖğretmenin Yanında' çalışması başlatıldı İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar: 'Eğitimciler, proaktif davranarak öğrencilerin ihtiyaçlarını evinden de takip ederek bugün ve gelecekte ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesinde rol alabilir'.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:03:11

Adalet Bakanlığı Cezaevlerindeki 'Koronavirüs' Tedbirlerinin Süresini Uzattı

Cezaevlerindeki avukat ziyareti dahil tüm görüşler, cezaevleri arası nakiller iki hafta daha ertelendi Açık cezaevindekilerin özel izinlerinin, aile görüşme odalarının kullanımının ertelenmesine ilişkin süre de iki hafta uzatıldı.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:02:43

Ev Hanımlarından Maske Seferberliği

İçel Mezitli Belediyesi öncülüğünde harekete geçen bir grup ev hanımı, belediye ve sağlık personeli için dikiş makinelerinde tıbbi maske üretmeye başladı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: 'Maskeler, hastanelerde dezenfeksiyon işleminden geçtikten sonra kullanıma sunuluyor' Gönüllülerden 55 yaşındaki Saadet Yılmaz: 'Ninelerimiz, büyüklerimiz Kurtuluş Savaşı'nda neler yapmış, biz bir maske dikmişiz çok mu? Keşke elimizden gelse daha fazla yardımcı olabilsek'.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:02:42

Bursa'da Trafik Polisinden Örnek Davranış

Bursa’da trafik polisi aracından "Evde kal" çağrısı yapan trafik polisi, asfalt üzerinde ölü olarak bulunan fareyi alarak çöpe attı. Virüslerden korunmaya çalıştığımız bu günlerde, ölü fareyi alarak poşete ve daha sonra çöpe koyan trafik polisi örnek bir davranışa imza attı.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:02:12

Yatağa Mahkum Yaşayan Feride, Bez Bebek 'Fanina' İle Hayata Sarılıyor

Antalya'da küçükken geçirdiği ateşli hastalık sonucu sol tarafı felç kalan, 7 yıldır da yatağa mahkum bir yaşam süren 41 yaşındaki Feride Mehmetoğlu, 'tek arkadaşım' dediği bez bebek 'Fanina' ile hayata sımsıkı tutunuyor Hafif düzeyde zeka geriliği de bulunan ve hayata hep gülümseyerek bakan Feride, yanından hiç ayırmadığı Fanina ile uyuyor, dertleşiyor, yattığı yerden oyun oynuyor Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen 'Evde kal' kampanyasına da destek veren Feride Mehmetoğlu:Bu virüs bitince dışarıya çıkabilirsiniz ama ben hep evdeyim. Sabredip, halinize şükredin'

28 Mart 2020 Cumartesi   11:02:11

Muratlı'da Lisede Maske Üretimi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Muratlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle maske üretimlerinin startı verildi.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:01:43

Öğrencilerin Yazdıkları Kitaplaştırılıyor

DÜZCE – Düzce 23 Nisan İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri ülke genelinde devam eden korona virüs tedbirleri kapsamında evde kaldıkları günleri kitaplaştırıyor.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:01:16

Vatandaşlar Evde Kal Uygulamasını Beğendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında insanların evlerinden çıkmamalarını sürekli onlara hatırlatıyor. Büyükşehir Belediyesi yaptığı son uygulama ile “evde kal” mesajını kent merkezindeki sinyalizasyon sistemlerindeki trafik lambalarına yazarak farkındalık oluşturması vatandaşlardan takdir topladı.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:01:15

Konya'da Sağlık Çalışanlarına 'Etliekmek' İkramı

Konya Lokantacılar Esnaf Odası tarafından sağlık çalışanları ve çocuk evlerinde kalanlara etliekmek ikram edildi.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:01:13

ABD'de, Korona Virüs Salgını Seçim Süreci İçin Büyük Tehdit Oluşturuyor

ABD’de, Kasım ayında yapılması planlanan Başkanlık seçimlerine korona virüs (Covid-19) salgını büyük bir tehdit oluşturuyor.

28 Mart 2020 Cumartesi   11:00:42

 1  2  ...  45  46  47  ...  55  56