Haber Arşivi

THY Yolcu Uçakları İle Kargo Taşıyor

Yeni tip korona virüs nedeniyle yurt dışında sadece 5 noktaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) yolcu uçaklarıyla kargo taşımacılığı gerçekleştiriyor. Bu planlama kargo taşımacılığında toplamda 5 bin ton kapasite artırıldı.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:43:41

Ceza, Türkçe Rap'in Derinliklerini Değerlendirdi

Red Bull Music Festival İstanbul kapsamında takipçileriyle buluşan ünlü rapçi Ceza’yı, Türkçe Rap’in dünü, bugünü ve yarınını anlattı.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:43:11

Uzmanlardan 'FETÖ, Koronavirüs Üzerinden Sinsice Saldırıyor' Uyarısı

Türkiye'nin yaşadığı her olumsuzluğu fırsat bilen FETÖ'nün sosyal medya üzerinden çeşitli kisveler altında sinsice saldırdığını belirten uzmanlar, koronavirüsün de terör örgütü üyelerince fırsata çevrilmeye çalışıldığı uyarısını yaptı İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır: 'Neredeyse hiçbir olayı es geçmiyorlar. Çokça yalan içerik dolaşıma sokuldu ama yetkililerin proaktif tutumları sayesinde tutunamadılar' Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. İbrahim Ethem Erdinç: 'FETÖ mensuplarının dolaşıma soktuğu iddiaların ortak özelliği genellikle kaynağının muğlak olması ve sahte fotoğraflarla desteklenmesidir' İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Turgay Yerlikaya: 'Manipülatif içeriklerin önemli bir kısmı yurt dışı kaynaklı sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor” İstanbul Medipol Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berrin Kalsın: 'Bazen masummuş gibi paylaşılan içerikler olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Örneğin, yerel bir süpermarketteki boş rafların fotoğrafı panikle satın almayı tetikleyebiliyor'

25 Mart 2020 Çarşamba   09:42:41

Başiskele Cadde Ve Sokaklarında Korona Virüs Temizliği

Başiskele Belediyesi, ilçenin dört bir tarafında halkın yoğun olarak kullandığı alanları, sokak ve caddeleri belirli aralıklarla deterjanlı su ile yıkamaya ve dezenfekte etmeye devam ediyor.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:42:40

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısında Tedbirler Masaya Yatırıldı

MERSİN – İçel İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısında, İçel’de korona virüse karşı yürütülen çalışmalar ve önlemler masaya yatırıldı. İçel Valisi Ali İhsan Su, il genelinde her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini söyledi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:42:13

Yardımseverden Yaşlılara Askıda Erzak

Adana’da bir hayırsever, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ‘Erzakın Muhtarda Askıda’ kampanyası başlattı. Proje kapsamında 19 erzak paketi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:42:12

Eşme'de 'Vefa Destek Grubu' Hizmet Vermeye Başladı

Uşak’ın Eşme ilçesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verebilmek için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu hizmet vermeye başladı.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:41:42

HDP'nin 'Gürültü Eylemi' Çağrısı Karşılık Bulmadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerince, haklarındaki terör soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarının yerine görevlendirme yapılmasını protesto gerekçesiyle halka yaptıkları gürültü eylemi çağrısı karşılık görmedi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:41:41

Müftü İzan'dan Gençlere, 'Yaşlılara Karşı Saygılı Olun' Çağrısı

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşların sosyal medyada gençler tarafından alay konusu edilmesini eleştirdi. Turan, "Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, yaşlılarınıza öyle davranın" dedi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:41:13

Kırşehir'de 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Uyuyor

Kırşehir'de, 65 yaş üstü vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına büyük ölçüde riayet ediyor.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:41:11

Cemal Kaşıkçı'nın Öldürülmesine İlişkin Soruşturma Tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, 20 sanık hakkında iddianame düzenlenerek, kamu davası açıldı İddianamede, 2 sanık hakkında 'tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme' suçundan, 18 sanık hakkında 'tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı hapis cezası istendi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:41:10

İran, Dünyanın En Büyük AVM'sini Korona Hastanesine Çevirdi

İran dünyanın en büyük alışveriş merkezi olarak nitelendirilen Iran Mall’ı korona virüs vakalarının tedavisi için hastaneye çevirdi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:40:43

Sokağa Çıkma Yasağına Uymayanlara Yasal İşlem Yapılacak

İl umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun yaptığı toplantıda bağışıklık sistemi düşük olan 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağına uymamaları halinde yasal işlem uygulanması kararı alındı.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:40:42

Ev Ve Mutfak Eşyaları Sektörü Ekonomik Kalkana Dahil Olmak İstiyor

EVSİD Başkanı Burak Önder: 'Son iki yıldır dünyayı karış karış dolaşan ve toplam ihracata katkı vermek için gecesini gündüzüne katan ev ve mutfak eşyaları sanayicileri de Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında vergi süreçlerinde mücbir sebepten faydalanacak sektörler arasındaki yerini almak istiyor' 'Mutfak sektöründe endüstriyel metal ile endüstriyel porseleni, camı, plastiği ve porseleni ayırmak işin doğasına aykırı. Devletimizin bunu göz ardı etmeyeceğinin bilincindeyim. Bu noktanın gözden kaçtığını düşünüyorum'

25 Mart 2020 Çarşamba   09:40:14

Turkcell'den Sağlık Çalışanlarına 5GB İnternet Paketi

Sağlık sektöründe görevli Turkcell kullanıcılarının hatlarına ücretsiz 500 dakika konuşma ve 5 GB internet paketi tanımlanacak Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: 'Turkcell olarak, bu zor zamanlarda vatandaşlarımızın sağlığı için büyük özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz'.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:40:13

Karadeniz Teknik Üniversitesine 6 Akademisyen Alınacak

Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 6 akademisyen alınacağı bildirildi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:40:12

Zabıtadan Evden Çıkamayanlara Müzikli Moral

Adana Büyükşehir Zabıta Müzik Grubu, korona virüs nedeniyle evlerinden çıkmayan vatandaşlara sokakta müzik performansı sergileyerek moral veriyor.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:39:42

Turkcell'den Sağlık Çalışanlarına Bol GB'lı Teşekkür Alkışı

Turkcell, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele için durmaksızın görev başında olan sağlık çalışanlarına destek amacıyla özel bir iletişim paketi hazırladı. Bu kapsamda sağlık sektöründe görevli Turkcell’lilerin hatlarına ücretsiz 500 dakika konuşma ve 5 GB internet paketi tanımlayacak.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:39:41

Akyaka Belediyesi Dezenfekte Çalışmalarını Sürdürüyor

Akyaka Belediye Başkanlığı’nca cadde ve sokaklar dezenfekte ediliyor. Kaldırımlar dezenfekte yapılarak vatandaşların temiz kaldırım ve caddeleri kullanması sağlanıyor.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:39:13

'Bu Şikayetleriniz Varsa Alo 184 Korona Hattını Arayın'

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hünkar Batıkhan, Kovid-19’a karşı şu an için en etkili yöntemin, koruyucu önlemlere dikkat etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunun altını çizdi. Dr. Batıkhan, “Yüksek ateşiniz varsa yani göğsünüz veya sırtınıza dokunduğunuzda çok sıcak hissediyorsanız, arka arkaya kuru kuru öksürüyorsanız, koku ve tat alamama şikayetleri yaşıyorsanız hemen bir sağlık ocağı veya hastaneye gitmek yerine evinizde kalıp Alo 184 Korona Danışma Hattını arayın” dedi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:39:12

Hak-İş Genel Başkanvekili Yıldız Açıklaması 'Koronavirüs Bahanesiyle İşten Çıkarmaların Yasaklanmasını İstiyoruz'

'Emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerin işsiz kalması, maaşlarının ödenememesi, ücretsiz izne çıkarılması gibi konuları kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz' 'Kovid19 ile mücadele sürecini hükümetişçiişveren birlikte, kazasız atlatabilmek ve kurulu düzeni bozmadan, panik yapmadan, en sağlıklı geçişi, özveri ve fedakarlık içerisinde birlikte başarmalıyız'.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:38:42

Merkez Bankaları Para Olup Yağdı

Koronavirüs salgını kaynaklı endişelerle merkez bankaları küresel ekonomik kriz sonrası uygulanan düşük faiz ve parasal genişlemeye geri döndü Krizin kaynağının pandemi olması, para politikalarının tek başına ekonomiye çare olabileceği konusunda tartışma yaratırken, hem fikir olunan tek nokta ise atılan bazı adımların piyasaları yatıştırmak yerine paniği daha da artırdığı... Bu süreçte olağanüstü iki toplantıyla faiz indirimlerinin önünü açan Fed, gelinen noktada sınırsız varlık alımı dahil olmak üzere birçok tedbiri devreye almış durumda Fed'i takip eden BoE de faiz indirimine giderken, bu cephede manevra alanı olmayan ECB 120 milyar avroluk ek tahvil alım programı açıkladı BoJ parasal genişlemeyi artırıcı yönde tedbirler aldı, Çin ise piyasalara 400 milyar yuanlık likidite desteğinin yanı sıra 1 yıllık faizlerde indirime gitti

25 Mart 2020 Çarşamba   09:38:41

Gülben Ergen’den çağrı var: İnan Güzel Yarınlara!

Türkiye yeni tip Korona Virüsle mücadele ederken Sağlık Bakanlığı en çok “Evde Kal” çağrısında bulunuyor.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:38:31

Gediz'de 'Vefa Destek Grubu' Oluşturuldu

Kütahya’nın Gediz İlçesinde İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında Gediz Kaymakamı Muhammet Önder başkanlığında “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:38:10

21'den sonra sadece 'orası' açık olacak!

Son dakika gelen habere göre, marketlerin saat 21.00'de kapanması kararında akaryakıt istasyonları içinde bulunan marketlerin istisna tutulmasına karar verildi.

25 Mart 2020 Çarşamba   09:37:45

 1  2  ...  57  58  59  ...  75  76