Haber Arşivi

Müşterilerin Valizini Taşıyarak Başladığı Sektörde Otel Sahibi Oldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, ailesinin geçimini sağlamak için 11 yaşında müşterilerin valizini taşıyarak turizm sektörüne atılan 52 yaşındaki Ramazan Aslan, bugün, biri Almanya'da olmak üzere 5 otel işletiyor Otellerinde binin üzerinde personel istihdam eden Aslan: 'Bir otelin teknik servis bölümü hariç, bütün departmanlarında çalıştım. Şu an geldiğim nokta, hedeflerime ulaştığım nokta diyebilirim' 'Eğer ben o gün bu çalışmaları yapmasaydım, bugün burada olma şansım yoktu. Dolayısıyla yaptığınız işin adı ne olursa olsun, bunu kendiniz için yaptığınızı unutmamanız gerekiyor' 'Gençler üniversiteyi bitirdikleri gün bir yerde genel müdür olacakları yönünde bir düşünceye kapılıyor. Bu konuda hataya düşüyorlar. Öncelikle içine girdikleri sektörün her kademesini öğrenmeleri gerekiyor'

2 Mart 2020 Pazartesi   11:12:40

Antisosyal Davranış Bozukluğu Gösterenlerin Beyinleri Küçük Mü

Bilim insanlarının son günlerde antisosyal davranış bozukluğu gösterenlerin beyinlerinin küçük olduğunu ortaya koydukları söyleniyor. Dr. Engin Eker “ Beynimiz esnek bir yapıya sahiptir, her an değişir. Deneyimlerimiz bu sebeple önemlidir. Her yaşantı beynimizin nöronal kapasitesini etkiler” diye konuştu.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:12:12

Vali Bilmez, Saray'da Depremden Etkilenen Mahalleleri Gezdi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Saray ilçesinde depremden etkilenen mahalleri gezerek, vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:12:11

El Ele Verdiler Köy Okulunu Renklendirdiler

Yozgat Bozok Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü 40 gönüllü öğrenci tarafından, Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Azapbaşı Hasan Basri Kayaaltı ilk ve ortaokulu sınıflarında çocukların gelişim dönemleri dikkate alınarak çizimler yapıldı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:12:11

Tarım A.Ş.'Nin AB Projesinde Ayrıntılar Masaya Yatırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım A.Ş.’nin ‘Erasmus+ KA205 Gençler İçin Stratejik Ortaklıklar’ kapsamında hazırladığı ve koordinatörü olduğu “Tarım-Gıda Sektöründe İstihdam Yoluyla Gençlerin Sosyal Katılımının Artırılması [AGRI-FOOD]” isimli AB projesinin ilk toplantısı Tarım A.Ş. Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:11:10

OMÜ'nün 'Engelsiz Üniversite' Hedefi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Engelli Birimi, “engelsiz üniversite” hedefi doğrultusunda farklı engelli grupların üniversite ve sosyal çevreyle bütünleşmesine yönelik plan, strateji ve bunlarla ilgili faaliyetlerini, iki oturumlu ’Engelli Birimi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda değerlendirmeye aldı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:10:42

Palandöken'i Turistlere Gökyüzünden Tanıtıyorlar

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Ejder Kayak Merkezleri AŞ'nin girişimiyle Palandöken'de yaklaşık 4 yıl önce başlatılan yamaç paraşütü etkinliğiyle, kış tatili merkezinin güzellikleri, yerli ve yabancı turistlere gökyüzünden gösteriliyor Yamaç paraşütü pilotu Yusuf Okuyucu: 'Kayakseverlerin, burada bizlerle yamaç paraşütü yaptıktan sonra geri dönüşleri gayet olumlu oluyor. Profesyonel sporculara ve kayakçılara kayak merkezi pistlerini gökyüzünden gösteriyoruz'

2 Mart 2020 Pazartesi   11:10:41

Röportajpolisiye-Gerilim Romanlarının Usta Yazarı Jean Christophe Grangé, AA'ya Konuştu Açıklaması

'Polisiye romanlarını, ejderhaya karşı mücadele veren şövalye hikayelerine benzetirim. Ancak şövalyenin kafasına girerek bu mücadeleyi daha iyi anlayabiliriz' 'Basında çok konuşulan konuların iyi bir malzeme olmadığı düşüncesindeyim. Gazeteciyken de bu yaklaşımı benimsemiştim. Her zaman bilinmeyenin peşindeydim' 'Hedefim, okuyucuyu bir noktada yakalayıp bırakmamaktır. Belli bir ritimde giderek, okuyucunun sayfalar boyunca okumasını sağlamak ve ilgisini yakalamaktır' 'İnsanoğlu özünde agresif bir yapıya sahiptir ve öldürme güdüsünü içinde bulundurmaktadır. Öldürmek için insanoğluna araç verirseniz bu güdüyü yerine getirecektir. Bu yüzden ateşli silahların bir an önce kaldırılması gerekmektedir' 'Halihazırda başka bir kitap yazımına başladım. Bu kitap diğerlerinden farklı olacak. Tarihi bir roman olacak. Nazi Almanyasında Berlin'de geçen bir hikayeyi konu alacak'

2 Mart 2020 Pazartesi   11:10:12

Antalya, Turizmde 'Rekorlara' Doymuyor

Turizmde 2020 için 18 milyon turist hedefi konulan Antalya, ocak ve şubatta 388 bin 994 yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, geçen yılın aynı döneminin rekorunu kırdı Antalya'yı en çok tercih eden yabancı turistin geldiği ülkeler sıralamasında ilk iki sırada Rusya ve Almanya yer aldı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: '2020'ye büyüyerek başladık. Ocak'taki artış, şubatta da devam etti. Bu büyüme yıl genelindeki yeni rekorun sinyallerini veriyor'

2 Mart 2020 Pazartesi   11:10:11

Kızını Hastaneye Götüren Sürücü Ters Şeride Girdi Açıklaması 2 Yaralı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ters yönden gelen araç TIR’a çarparken, kazada 2 kişi yaralandı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:09:42

AÜ'de Üstün Yetenekli Çocuklar Konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Topluluğu tarafından ‘Üstün Yetenekli Çocuklar & 2023 Yolunda Erken Çocukluk Eğitimine Eklektik Bakış Panelleri’ düzenlendi.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:09:13

Çini Öğrencilerinin Özgün Çalışmaları Sergilenecek

Çini öğrencilerinin özgün çalışmalarından oluşan ‘Özgün Başlangıçlar’ Çini Sergisi 3 Mart’ta sanatseverlerle buluşuyor.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:09:11

Gölbaşı'nda Üreticiden Tüketiciye Köprü 'Köylü Pazarı'

Gölbaşı’nın kırsal kesimlerinde tarımsal ve hayvansal üretim yapan köylülere Seğmenler Pazar Yeri içinde “Köylü Pazarı” inşa edildi.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:09:11

Gözde Turizm Merkezi Bodrum'un Mavi Suları Gönüllü Dalgıçlara Emanet

İlçede, belediyenin farklı birimlerinde görevli 15 dalgıcın oluşturduğu gönüllü dalış ekibi, mavi suların temiz kalması için altı yıldır mücadele veriyor Dalgıç Eray Bartan: 'İnsanların çevreye verdiği zararı görünce üzülüyoruz' Dalgıç Serdar Özpınar: 'Klozetten aküye, telsiz ekipmanlarından şişelere, çöp konteynerlerine kadar enteresan şeylerle karşılaştığımız oluyor'.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:08:42

Vakıfbank, Moskova'da Avantaj Peşinde

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:08:41

Genç Mühendisin Kurduğu Şirket 'Ar-Ge Merkezi' Unvanı Kazandı

Kocaeli'de elektrik mühendisi Haluk Özcan'ın 2006'da kurduğu şirket, ürettiği yerli endüstri 4.0 robotik üretim hatlarıyla 1170. ArGe merkezi sertifikasını aldı Haluk Özcan: 'Bütçe için babamdan 20 bin lira destek aldım. Hiç unutmuyorum kırmızı bir panelvan almıştım, bir de dizüstü bilgisayarımız vardı. Bu şekilde yola çıktık' 'Hem ülkemizde hem de dünyada 2025 yılına kadar çok büyük otomotiv yatırımları olacak. Elektrikli araçlarla ilgili dünyada taşlar yerine oturdu. O yüzden yatırımlar hızlanacak. Şirket olarak 2025'teki ciromuz ve büyümemizin 78 kat artacağını öngörüyoruz'

2 Mart 2020 Pazartesi   11:08:10

Ayvalık'ta Denizcilik Lisesi Öğrencileri Tekne Üretmek İçin Kolları Sıvadı

Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okuldaki atölyede tekne, kayık gibi deniz araçları üretmek için eğitim alıyor Okul Müdürü Hüseyin Aday: 'Gemi Yapımı alanında, kapalı ve iş güvenliğine sahip atölyemizde gemi üretim imkanına sahibiz. Atölyemizde gemi, yat ve tekne üretimi çalışmaları başladı'

2 Mart 2020 Pazartesi   11:07:40

'Kar Kaplanları' Eğribel Geçidi'nde Gece Gündüz Mesaide

Giresun'da, Karadeniz ile İç Anadolu bölgeleri arasında ulaşımın sağlandığı 2200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar, tipi, çığ gibi olaylara karşı Karayolları ekipleri 24 saat mücadele veriyor Kış mevsiminde zaman zaman ulaşımın durması nedeniyle yaşanılan mağduriyetleri gidermek için inşa edilen ve ikmal inşaatı çalışmalarına başlanan Eğribel Tüneli'nde, 1100 metre alt yarı kazısı yapıldı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:07:10

NBA'de Bucks, Galibiyet Serisini 6 Maça Çıkardı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Bucks, deplasmanda Charlotte Hornets'i 93-85 yenerek üst üste 6. galibiyetini aldı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:06:11

Talas Personeline İlk Yardım Eğitimi

Talas Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi verildi. Kızılay tarafından verilen eğitimde, günlük hayatta yaşanabilecek kazalara karşı yapılması gerekenler ayrıntılı olarak anlatıldı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:05:13

Basketbolda Adana Karması Türkiye Finallerinde

Afyonkarahisar’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Yarı Finallerinde Adana karması Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:05:12

Teknopark İstanbul, ABD Ve Almanya'da Global Yeteneklere Ulaşacak

34 Nisan'da Almanya'nın Köln, 11 Nisan'da ise ABD'nin Boston şehrinde genç yeteneklere Teknopark İstanbul'da öne çıkan şirketlerdeki istihdam olanakları anlatılacak.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:05:11

Döşemealtı'nın İlk AVM'si Kapılarını Açtı

Döşemealtı’nın ilk Alışveriş Merkezi düzenlenen törenle açıldı. İdlip şehitleri için edilen dua ile yapılan açılışa ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:04:42

Endonezya'da İlk Korona Virüsü Vakası

Endonezya’da ilk korona virüsü vakasına rastlandığı duyuruldu.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:04:41

Gözden Bulaşan Enfeksiyonlara Dikkat

Halk arasında göz iltihabı olarak bilinen ‘konjonktivitten’ korunma konusunda uyarılarda bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Gül, “Gözümüzde enfeksiyon varsa, kesinlikle iki göz birden aynı peçeteyle silinmemelidir. Yastık kılıfı her gün değiştirilmeli, eller gün içinde sık yıkanmalıdır. Hasta kişi hiç kimseye sarılmamalı, kimseyi öpmemeli, çocuklardan ve yaşlılardan uzak durmalıdır” dedi.

2 Mart 2020 Pazartesi   11:04:41

 1  2  ...  54  55  56  ...  68  69