Haber Arşivi
TCMB Başkanı Uysal, Enflasyon Tahminini Açıkladı Açıklaması (3)
'Mevcut koşullar altında, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun sürdürüleceği bir çerçeve oluşturduk' 'Reel politika faizinin pozitif düzeylere çekilmesiyle enflasyon görünümünde sağlanacak iyileşmenin, hanehalkı portföy tercihlerinde dolarizasyon eğilimini zayıflatacağını değerlendiriyoruz' 'Önümüzdeki dönemde enflasyon odağıyla politika eşgüdümünün güçlendirilmesinin makro dengelerdeki iyileşmeye ve dezenflasyon sürecine katkı yapmasını bekliyoruz' 'Para ve likidite politikalarında devam eden sıkılaşmanın etkisiyle enflasyonun 2021 yılının ilk çeyreğini takiben düşüş eğilimine gireceğini öngörüyoruz'.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:23:40Konyaaltı Belediyesi Kreşlerinde 'Cumhuriyet' Coşkusu
Konyaaltı Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hazırladıkları gösterilerle kutladı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:23:11Bolu'da 'Panter-B' Kuyumcu Soygunu Tatbikatı Yapıldı
Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan "Panter-B" kuyumcu soygunu tatbikatı gerçeğini aratmadı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:23:10Büyük Bedende Şıklık Ve Rahatlık Ön Planda
Büyük bedende şıklık sunan koleksiyonlar raflara yerleşti.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:22:44İç Çamaşırında Uyuşturucu Ve Hassas Teraziyle Yakalandı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde iç çamaşırında uyuşturucu ve hassas terazi ele geçirilen kadın tutuklandı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:22:43Fatsa Özel Sanayi Sitesi'ne Modern Dokunuş
Fatsa Özel Sanayi Sitesi’nin yıllardır kanayan yarasına Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Fatsa Belediyesi merhem oldu.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:22:42İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Fransa'ya Tepki Açıklaması 'Müslümanların İçişlerine Karışmayın'
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam karşıtı ifadelerin bir hüner olmadığını söyleyerek, “Demokrasi iddiasında olanlar insanları kin ve nefrete teşvik ediyorlar” dedi.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:22:13NATO Savaş Gemileri Peş Peşe Çanakkale Boğazı'ndan Geçti
NATO’ya bağlı 4 savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçerek, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:22:12Başkan Özgün'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:22:11Mezarlıkta Kandil Yoğunluğu
Mevlit Kandili dolayısıyla Adıyaman’da mezarlıklarda yoğunluk yaşandı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:21:4411'İnci İl Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığında Gerçekleşiyor
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında “11’inci İl Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı’nın düzenlendiğini duyurdu.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:21:43Bolu'da Nefes Kesen Kuyumcu Soygunu Tatbikatı
Bolu’da, polis ekipleri tarafından yapılan kuyumcu soygunu tatbikatında film sahnelerini aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Tatbikat gereği 4 soyguncu kısa sürede yakalandı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:21:41Uzaktan Da Olsa Biz Hep Yanınızdayız
Akademik eğitim-öğretim yılının 5 Ekim’de başladığı Atatürk Üniversitesinde, eğitimler güz yarıyılında ağırlıklı olarak uzaktan eğitim yoluyla tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerin yüksek katılım sağladığı çevrimiçi eğitimler, Atatürk Üniversitesinin güçlü altyapısı sayesinde sorunsuz ilerliyor.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:21:12Spor Kulübüne Kayıt İçin Kayseri'den Niğde'ye Pedal Çevirdiler
Kayseri'de yaşayan bisiklet sporcusu 2 kişi, Niğde Gençlik ve Spor Bisiklet Kulübüne kayıt olmak için 130 kilometre pedal çevirerek kente geldi.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:21:11Başkan Tanış'tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:20:43Futbol Açıklaması TFF 1. Lig
Ligde 8. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:20:42Sedef Hastalarına Salgın Döneminde İlaç Uyarısı
MCBÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Öztürkcan:Tedavide kullandığımız bazı ilaçlar bağışıklık sistemini baskılıyor yani zayıflatıyor. Bu nedenle hastaların Kovid19 tedbirlerine daha çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bağışıklığı baskılayan ilaçların kullanılmamasını önerdik ve bu ilaçlarla tedaviyi pandemi döneminde kestik ancak diğer grup ilaçları devam ettirip hastalarımızın kendilerini çok iyi korumalarını tembih ettik'
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:20:41Alaşehir'de Bayrak Üzerinden Geçen Araca Soruşturma
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde dün gece Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla caddelere asılan bin metrelik Türk bayrağı ipinin koparak yere düşmesi ve o esnada park halindeki bir aracın bayrağın üzerinden geçmesi tepkiye neden oldu. Ekipler tarafından yere düşen bayraklar anında toplanırken, o anların sosyal medyada paylaşılması tepkiye neden oldu. Valilik soruşturma başlatırken, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, "Bayrak asma çalışmaları esnasında, bayrak ipi kopmuş ve bayraklar yere düşmüş. Kısa sürede bayraklar toplandı. Ancak bu esnada densiz, kendini bilmezin birisi park halindeki otomobiliyle, bayrakların üzerinden hareket etmiştir. Bu davranış affedilir bir davranış değildir. Bayrağa yapılan bu saygısızlığı kınıyorum." dedi.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:20:12Büyükşehir Zabıtasından Anlamlı Hizmet
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Kocaeli esnafı ile birlikte iş yerlerinde eskiyen Türk Bayraklarını yenileri ile değiştiriyor.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:20:11Büyükşehir Konservatuvarından Cumhuriyet Bayramı Konseri
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel “Hikayeleriyle Kahramanlık Türküleri Konseri’’ düzenlendi.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:19:43Gaziantep'te Korona Virüs Tedbirlerine Uymayan 966 Kişiye Ceza
Gaziantep’te korona virüs tedbirlerine uymayan 966 şahsa idari para cezası kesildi.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:19:42Cumhuriyet'in İlanı Ve Atatürk'ün Cumhurbaşkanı Unvanıyla İlk Konuşması AA Arşivi Ve TBMM Kayıtlarında
'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle ilan edilen Cumhuriyet'in 97. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor Cumhuriyet'in ilanı için TBMM'ye sunulan anayasa değişikliğine dair görüşmeler AA arşivi ve TBMM kayıtlarında yer alıyor 29 Ekim 1923 Pazartesi saat 18.00'de İsmet İnönü başkanlığında toplanan Meclis, saat 20.30'da oturuma katılan 158 üyenin tamamının oyuyla yeni devletin yönetim şeklini cumhuriyet olarak kabul etti Anayasa değişikliğinin ardından tüm üyelerin oyunu alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olarak seçildi Cumhurbaşkanı unvanıyla kürsüye çıkan Atatürk, 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.' sözleriyle konuşmasını tamamladı
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:17:10BTSO Başkanı İbrahim Burkay'dan 'Ortak Sanal Ticaret Platformu' Açıklaması Açıklaması
'Herkes şu anda bir platform üretmek istiyor. TOBB olarak biz bu platformların koordinasyonunu ve denetimini sağlamayı hedefliyoruz. Bu işi yapan firmalarla, fuar şirketleriyle ortak bir platform inşa edelim, her şirket kendi platformunu üretmeye kalkmasın. Bu platform TOBB çatısı altında, koordinasyon ve denetiminde yürüsün istiyoruz'
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:15:11TCMB Başkanı Uysal, Enflasyon Tahminini Açıkladı Açıklaması (2)
'Yüksek frekanslı veriler toparlanmanın eylül ve ekim aylarında sürdüğüne işaret ediyor' 'Finansal koşullardaki sıkılaşmayla birlikte önümüzdeki dönemde yurt içi talebin hız kesmesi beklenmekle birlikte, 2020 yılında ilave bir politika desteği gerekmeksizin pozitif büyüme ihtimalinin oldukça güçlendiğini değerlendiriyoruz' 'Dış finansman koşullarındaki sıkılaşmaya rağmen parasal ve mali tedbirlerle yurt içinde hızlı bir kredi genişlemesi sağlandı ve ekonomide hızlı bir toparlanma kaydedildi' 'Salgına bağlı olarak iş imkanlarının daraldığı bu dönemde, kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere işsizlik sigorta fonu ve cari transferler aracılığıyla sağlanan destekler hanehalkı gelir kayıplarının sınırlanmasında kritik rol oynadı' 'Öncü göstergeler, yeni iş ilanlarının arttığını ve istihdam imkanlarının iyileşmeye devam ettiğini gösteriyor'.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:14:40Bakan Pakdemirli'den Hatay'daki orman yangınına ilişkin açıklama! Kontrol altına alındı...
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Hatay'daki orman yangınına ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Pakdemirli, "Bu saat itibariyle yangın kontrol altına alınmıştır" dedi.
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:13:45