Haber Arşivi

Yeni Nesil Zırhlı Amfibi Hücum Aracı İDEF'te

14’üncü Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı İDEF 2019’da Türk Savunma Sanayi Firması FNSS Savunma Sistemleri’nin yerli zırhlı Amfibi Hücum Aracı’nın (ZAHA) tanıtımı da yapıldı. Yeni nesil amfibi aracının 5 yıl içerisinde Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi amaçlanıyor.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:52:58

Amed Sportif Faaliyetler'de Kaleci Serkan İyileşti

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler’de kaleci Serkan İpek sevinci yaşanıyor.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:52:57

Uyuşturucu Sanığı Brezilyalı Kadın Hakim Karşısında

Adana Havalimanı'nda yapılan aramada, çantasındaki 8 çift ayakkabının tabanına gizlenmiş halde 1 kilo 772 gram kokain ele geçirilen Brezilyalı kadının yargılanmasına başlandı.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:52:29

Dijital Ticaret Zirvesi

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: 'Dijitalleşen küresel sistemde rekabet gücü, yüksek teknoloji kullanımı ile yüksek katma değerli üretim ve ihracattan geçiyor' 'Ülkemizde KOBİ'lerin, teknolojik düzeyi düşük ürünler üretmesi, nitelikli eleman sayının ve eğitimin seviyesinin düşük olması, ArGe harcamalarının düşük payı, yenilik politikalarının yetersizliği ve doğrudan yabancı sermaye akışının diğer ülkelere göre düşük gerçekleşmesi, rekabetçiliğimizi önemli ölçüde kısıtlıyor'.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:52:28

Uçuruma Yuvarlanan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Giresun’da uçuruma yuvarlanan aracın şoförü hayatını kaybetti.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:52:27

'THY 8. Science Expo 2019' Başladı

Türk Hava Yolları sponsorluğunda 'Dijital Türkiye' ana temasıyla 8'incisi düzenlenen Bursa Bilim Şenliği, kapılarını ziyaretçilerine açtı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: 'Çocuklarımıza, 'Bu nasıl oluyor?' ve 'Ben de yapabilir miyim?' sorularını sordurduğumuz anda hedefimize ulaşmışız demektir'.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:51:58

Giresun'da Trafik Kazası Açıklaması 1 Ölü

Giresun'un Eynesil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:51:57

Balıkesir'de 26 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 26 düzensiz göçmen yakalandı.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:51:56

Edirne'de Dolu Ve Sağanak

Edirne'de dolu yağışı ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:51:28

Jandarma Ekiplerinin Nisan Ayı Raporu Açıklaması 57 Tutuklama

Sakarya İl Jandarma ekiplerince Nisan ayında yapılan operasyonlarda yakalanan 343 şahıstan 57’sini çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:51:26

Almanya Başbakanı Merkel, G5 Sahel Zirvesinde

Almanya Başbakanı Angele Merkel, Burkina Faso ziyaretinde G5 Sahel ülkeleri liderleriyle bir araya geldi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:50:59

Bandırma'da 'Çamlık Bir Nefestir Projesi'

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında, Cumhuriyet İlkokulu tarafından doğaya saygılı, doğayı koruyan ve sahip çıkan bireyler yetiştirmek amacıyla "Çamlık Bir Nefestir" etkinliği düzenlendi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:50:58

'Uyum Buluşmaları-18' Van'da Gerçekleşti

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, “Türkiye olarak engin gönüllü olduğumuz kadar çok büyük bir ülkeyiz. Göç politikalarını yönetme konusunda dünyanın en iyi ülkesiyiz, bir numaralı ülkesiyiz” dedi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:50:57

'ABD İle Mesafe Katettiğimizi Söyleyebilirim'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (2): '(ABD ile) Henüz her konuda mutabık değiliz ama ilerleme ve mesafe katettiğimizi söyleyebilirim'(ABD'nin İran yaptırımları) Japonya'dan tutun Avrupa ülkelerine kadar ciddi bir rahatsızlığın olduğunu görüyoruz. Amerika bu kararlarını gözden geçirmek durumundadır' '(Sudan'daki gelişmeler) İnşallah en kısa zamanda halkın talebi doğrultusunda siyasi yönetimler iş başına gelir ve Sudan emin adımlarla yoluna devam eder' 'Bazı ülkelerin (Libya'da) Hafter’e doğrudan destek verdiğini hatta silah ve mühimmat verdiğini görüyoruz. Bu tür taraf tutmalar siyasi çözüm yerine askeri çözümü destekleyenler yine Libya’nın da uzun sürecek bir sivil savaşa sürükleneceğini unutmasınlar'

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:50:28

Kırsal Kalkınmada 'Danışmanlık' Kapasitesi Artırılıyor

Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü: 'IPARD II Programı teknik yardımları çerçevesinde, kamu ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımızdan 470 kişiye kırsal kalkınma alanında eğitimler verilecek. Böylelikle, IPARD danışmanlık hizmetleri alanında kapasitenin artırılması sağlanacak'

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:49:56

Vali Şıldak'tan Köylere Ziyaret

Burdur Valisi Hasan Şıldak, merkeze bağlı Çendik, Suludere, Kuruçay, Akyaka ve Yassıgüme köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:49:29

Kayıp Olarak Aranan 14 Yaşındaki Kızın Yaralı Bulunması

Kayseri'de kayıp olarak aranırken Kırşehir'de sazlık alanda yaralı bulunan 14 yaşındaki kızın, ifadesinde, Nevşehir'in Avanos ilçesine gitmek için bindiği araçta bıçaklandığını söylediği belirtildi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:49:28

Mesleğinin Son Ustaları Hünerlerini Sergiledi

Manisa'nın Demirci ilçesinde düzenlenen "50 yıl önce Demirci'de yaşam" programında, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve eski zaman eşyalarının olduğu müzenin açılışı yapıldı.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:49:27

Adalet Bakını Gül'den Öldürülen Avukatın Evine Taziye Ziyareti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aksaray’da 3 gün önce boşanma davası avukatlığını yaptığı kadının kocası tarafından tabancayla vurularak öldürülen avukat İbrahim Ergin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:48:57

Özbek Heyetten Antalyalı İşadamlarına Davet

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Özbekistan Harezm Valisi Farhod Ermanov ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Harezm Valisi Farhod Ermanov’un beraberinde Harezm Vali Yardımcısı Şavkat Tulyaganov, Dışişleri Bakanlığı’nın Urganç Şehir Şube Müdürü Timur Rahmanov, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı Harezm İl Başkanı Anvar Davletov, Harezm İl Turizm Müdürü Aziz Polvonov ve Özbekistanlı İşadamlarının katıldığı görüşmede, iki şehir arasındaki, sosyal, kültürel, ekonomik ve sanatsal bağların güçlenmesi adına karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Özbek yetkililer Antalya’nın turizm, tarım ve sanayi alanındaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirttiler.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:48:56

Geçmişten Bugüne Anadolu Konuşuldu

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan ekinlikte, tarih boyunca Anadolu coğrafyasında yaşanan önemli olaylara ve ilklerine değinen Mimar Serkan Arıcı, "Anadolu toprakları tarih boyunca bilim, sanat ve sporda birçok ilke ev sahipliği yapmıştır. 10 Bin yıldır sürekli Anadolu toprakları bu topraklara ilkleri veriyor. Dünyanın ilk güzellik yarışması, dünyanın ilk robotu yapıldı, dünyanın ilk parası bu topraklarda basıldı. İlk model anlamda borsanın temeli bu toraklarda atıldı. İnsanlarımız ülkesel aidiyet konusunda son yıllarda farklı eğilimler gösteriliyor. En uç nokta olarak beyin göçü olarak görüyoruz ama ülkesel aidiyetin artırtılması için herkese görev düşüyor. Genç bireyler hayatlarına yön verirken hayat kurgularında mutlaka Anadolu topraklarını unutmasınlar" diye konuştu.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:48:29

Narman'da Kursiyerlerin Hazırladığı Eserler Sergilendi

Narman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslarda yapılan el emeği eserler için yıl sonu sergisi düzenlendi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:48:28

Oğuzeli MYO Öğrencilerinden Gaziantep Havalimanı'na Teknik Gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Özel Güvenlik ve Koruma Programı 2. sınıf öğrencilerine yönelik Deniz ve Hava Limanları Güvenliği Dersi kapsamında GAÜN Öğretim Görevlisi Zeki Sunar’ın gözetiminde Gaziantep Havalimanına teknik gezi düzenlendi.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:48:27

'Bizim Tarihimiz Adalet Örnekleri İle Doludur'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı:'Hakim ve savcılarımızın donanımlı olması adaletin tecellisi bakımından hayati derecede önemli. Hakim ve savcı tarafsız olacak. Bizim tarihimiz adalet örnekleri ile doludur'

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:47:59

AFAD-SEN Genel Başkanı Çelik'ten Siirt Ziyareti

Afet ve Acil Durum Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik ve beraberindeki Başkan Yardımcısı Doğan Sarıçay, Siirt’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.

2 Mayıs 2019 Perşembe   15:47:58

 1  2  ...  65  66  67  ...  73  74