Haber Arşivi

Karadeniz'de Olumsuz Hava Nedeniyle Yük Gemileri Sinop Limanı'na Sığındı

Karadeniz'de etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle uluslararası taşımacılık yapan çok sayıda yük gemisi Sinop Limanı'na sığındı.

19 Nisan 2019 Cuma   11:04:18

GRAFİKLİ - Türk Sporunun Çehresi Değişecek

GSB ile MEB arasında iş birliği protokolüyle spor tabana yayılarak, öğrencilerin sporla erken yaşta tanışmaları sağlanacak Protokolle spor kampüsleri açılacak, temel spor eğitimi programı oluşturulacak, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi yürütülecek ve spor liselerinin altyapıları güçlendirilecek.

19 Nisan 2019 Cuma   11:04:17

Fuzulev'den '2019 Satış Vizyon Ve Strateji' Toplantısı

Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal: 'Ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına katkı sağlayacak her önemli adımda desteğimizi sunmaya hazırız'.

19 Nisan 2019 Cuma   11:03:47

Askıda Kitap Projesi İle Okuma Alışkanlığı Artırılacak

Samsun'da kültürel ve sanatsal aktiviteler yürüten Pera Sanat'ın sosyal sorumluluk dolayısıyla hayata geçirdiği 'Askıda Kitap Projesi' kapsamında oluşturulan kütüphane ilgi görüyor Pera Sanat Akademi Genel Koordinatörü Beyazıt Baran: 'Kimisi gelip kitap alıyor kimileri ise evlerinde okudukları kitapları getiriyor. İsteyen kütüphaneden beğendiği kitabı alabiliyor. Seçtikleri kitapları burada da okuyabiliyorlar'

19 Nisan 2019 Cuma   11:03:46

Türkiye'den Ormanlar İçin Kıtalar Arası İş Birliği

Orman Genel Müdür Yardımcısı Hayati Özgür: 'Orman Genel Müdürlüğü, büyük çoğunluğu gelişmekte olan 40 ülkeyle ormancılık konularında ikili iş birliği anlaşması imzalamış olup, yine 30 ülkeye teknik ve kapasite geliştirme konusunda yardımlarda bulunmuştur'.

19 Nisan 2019 Cuma   11:03:17

Türkiye'yi Danslarıyla Dünyaya Tanıttılar

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, sahnelediği Anadolu'ya özgü danslarla Türkiye'yi dünyaya tanıtmaya devam ediyor Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan: 'Anadolu Ateşi bu toprakların sanatsal, kültürel, dans birikimini anlatan Anadolu'nun mitolojik döneminden günümüze tarihsel geçişleri anlatan bir yolculuk'.

19 Nisan 2019 Cuma   11:03:16

Köse, Barınağı Denetledi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün’de bulunan Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Veteriner hekimlerden çalışmalar hakkında bilgi alan Köse, bakıma muhtaç hayvanlara en iyi hizmeti sunabilmek için barınak koşullarını daha da iyileştireceklerini kaydetti.

19 Nisan 2019 Cuma   11:02:48

Kızıltepe'de Yöresel Ürün Fuarı Açıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yöresel ürün fuarı açıldı. Gıda, hediyelik eşya, giyecek gibi ürünlerin yer aldığı fuar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

19 Nisan 2019 Cuma   11:02:48

9 Günlük Tatil Turizmciye De Bayram Oldu

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili kararına ilişkin, "Son derece olumlu bir karar, insanların kolay planlama yapmasını sağlayacak. Bugünden itibaren yansımalar kendini hissettirmeye başlar. Tatil planı yapanların bir an önce karar verip, son ana bırakmayarak cazip alım fırsatını değerlendirmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

19 Nisan 2019 Cuma   11:02:47

İş Vaadiyle Vatandaşları Dolandırmış

İçel polisi, işe yerleştirme vaadiyle vatandaşları dolandıran 1 kişiyi gözaltına aldı.

19 Nisan 2019 Cuma   11:02:18

Bolu Dağı'nda Kar Yağışı Ve Sis Etkili Oluyor

Bolu Dağı’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve yoğun sis sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

19 Nisan 2019 Cuma   11:02:18

Darıca'da Engelli Vatandaşlar Diplomalarını Aldı

KOCAELİ – Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi açtığı değişik kurslarla ilçedeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ederken, okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

19 Nisan 2019 Cuma   11:02:16

Vali Şıldak Açıklaması 'Özel İdareler Kendine Has Bir Modele Sahip'

Burdur Valisi Hasan Şıldak, "Özel idareler kendine has bir modele sahip. Bu model içindeki uyumdan her zaman güç doğar, vatandaşımız için iyi sonuçlar doğar. Biz de bu yaklaşım içinde kaynaklarımız nispetinde, mümkünse bu kaynaklarımızı daha da geliştirmeye çalışarak hep beraber bütün imkanları kullanarak, en optimal ölçekte, en tasarruflu şekilde hizmet etme arzusunu burada ifade ediyoruz" dedi.

19 Nisan 2019 Cuma   11:01:47

Ordu'da 'Davaro' Filmi Gerçek Oldu

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan bir mezarlık görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

19 Nisan 2019 Cuma   11:01:47

Anka, Uyku Bozukluklarına Dikkat Çekti

Gaziantep Özel Anka Hastanesi tarafından uyku bozukluklarına dikkat çekmek için açılan stant yoğun ilgi gördü.

19 Nisan 2019 Cuma   11:01:18

Palandöken Açıklaması 'Karadeniz Trafik Sigortasında Öncü'

Araçların sigortalılık oranını yükseltmeye yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında sigortasız araç sayısı 4,6 milyondu. Bu rakamların azaltılması için araçların sigortalılık oranını yükseltmeye yönelik çalışmalar yapılmalı çünkü bu araçlar trafikte iki taraf için de tehlike arz ediyor. Ülkemizde en yüksek araç sigortası oranı Karadeniz bölgesinde. En düşük ise Doğu illerimizde” dedi.

19 Nisan 2019 Cuma   11:01:17

'Türkiye'deki Mülteci Çocuklar Depresyonda'

IPA Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Enver Hasanoğlu: 'Savaş ortamından gelen, babasını, annesini, evlerini kaybeden bu çocuklar depresyonda. Bu çocuklara sahip çıkmak insanlıktır, vicdani bir sorumluluktur' 'Türkiye olarak kendi çocuklarımıza nasıl davranıyorsak onlara da aynı şekilde davranıyoruz. Aşılama, beslenme, okul konusunda bizim çocuklarımızla eşit koşullarda yaşıyorlar' IPA Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu: 'Savaştan kaçarak Türkiye'de barınan yaklaşık 2 milyon çocuğun sorunlarını yakından takip ediyoruz. Bu 2 milyon çocuğun yarısı da depresyonla, psikolojik travmatik sorunlarla mücadele ediyor. Savaş sonrası bunalımlarını atmaya çalışıyorlar. Böyle bir vatan, kafalarını sokacak bir yer bulmaları, Türk çocuklarıyla eşit imkanlarda eğitim koşullarına sahip olmaları onlar için çok önemli'

19 Nisan 2019 Cuma   11:00:47

Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı

Düzce Belediyesi Muhtarlık hizmet binalarının çevrelerinde düzenleme çalışması yaptı.

19 Nisan 2019 Cuma   11:00:46

Yeni Turist Hedefine İki Ayda 3 Milyon Ziyaretçi Katkısı

Turizmde geçen yılı cumhuriyet tarihinin rekorlarıyla kapatan Türkiye, gelecek aylarda detayları açıklanacak Turizm Master Planı ışığında 70 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor Bu yıl turist sayısının 50 milyon, gelirinin de 35 milyar dolara çıkması beklenirken, gelecek yıllar içinde 70 milyon turist ve 70 milyar dolar turizm geliri hedefleniyor 2019'un iki ayında ülkeyi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artış göstererek 3 milyon 209 bin 734 oldu.

19 Nisan 2019 Cuma   11:00:18

'Turizm, Ülke Ekonomisi Açısından Son Derece Önemli'

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz: 'Tüm sektörlere olduğu gibi, turizm sektörüne de çok önemli yatırımlarımız var. Turizm, Türkiye'nin ihracatla birlikte en yüksek döviz kazandırıcı faaliyet gösteren sektörlerin başında geliyor' 'Turizm, ülke ekonomisi açısından son derece önemli'

19 Nisan 2019 Cuma   11:00:17

GRAFİKLİ-Sakarya'nın Otomotivde İhracat Başarısı

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin otomotiv ihracatının yüzde 19,6'sının karşılandığı Sakarya'da, üretilen 71 bin 839 aracın yüzde 88,5'i yurt dışına satıldı Sakarya'nın otomotiv ihracatı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 14 arttı.

19 Nisan 2019 Cuma   11:00:16

Turkcell, Girişimcileri 4,8 Milyon TL Fonla Buluşturdu

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ: 'Girişimciler şimdiye kadar Arıkovanı üzerinden 4,8 milyon TL'yi aşkın destek topladı. Bugüne kadar 6 bini aşkın projenin başvuru yaptığı Arıkovanı'nda 68 proje kitlesel fonlama kampanyası başlattı. 35 kampanya, hedeflediği destek tutarına ulaştı' 'Geleceği Yazan Kadınlar projesi kapsamında başarılı olan 100 girişimci kadın online ek eğitime tabi tutuldu ve Turkcell tarafından istihdam edilerek dijital servislerin test uzmanları oldular'

19 Nisan 2019 Cuma   10:58:46

'Land Rover' Davası Uluslararası Boyuta Taşındı

Satın aldığı aracının arızalı çıkmasının ardından İngiliz otomobil firması Land Rover'a açtığı davayı kazanan iş insanı Engin Yakut, AB Adalet Divanı, AB Komisyonu, AB Parlamentosu ve AB Rekabet Kurumu'na başvurdu.

19 Nisan 2019 Cuma   10:58:17

ZAHA İlk Çıkarmasını IDEF'te Yapacak

FNSS, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi zırhlı araç ihtiyacını karşılamak için geliştirdiği ZAHA'nın ön prototipini ilk kez IDEF'te sergileyecek ZAHA'nın benzerlerine göre, araç içinde taşınacak personel sayısı, balistik ve mayın koruma seviyesi, karada ve suda sağlanacak performans kriterlerinde üstünlükleri olacak.

19 Nisan 2019 Cuma   10:58:16

Tatilde Erken Rezervasyon 'Cüzdanı' Rahatlatıyor

Turizm sektörü temsilcileri, fırsat olarak sunulan tatil fiyatları ve erken rezervasyon seçeneğinin sezon açılmadan 35 ay önce alınan fiyatların da altına inebildiği yönündeki eleştirilere katılmazken, tüketicilerin tatillerini erken planlayıp satın alması halinde daha avantajlı olacağını belirtiyor TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: 'Erken rezervasyon kampanyaları ilk açıklandığında kasımaralık aylarında tatilini ayarlayanlar daha avantajlı ve uygun fiyatlarla tatillerini satın aldılar' 'Nisan sonrasında yapılan uygulamalar erken rezervasyon kampanyası değil de indirim kampanyaları olabiliyor. Erken rezervasyon kampanyaları yerli turiste ilk ilan edildiğinde, en uygun fiyat ve en çok seçenek ile tüketiciye sunuluyor' Setur Turizm Operasyon Direktörü Oktay Temeller: 'Erken rezervasyon kampanyası, yerli turistlere önemli avantajlar sağlıyor'

19 Nisan 2019 Cuma   10:57:47

 1  2  ...  57  58  59  ...  71  72