Haber Arşivi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Zonguldak'a Geliyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 11 Mart 2019 günü Zonguldak’a gelecek.

10 Mart 2019 Pazar   11:10:54

Gürsuluları Heyecanlandıran Proje

Bursa’ya kazandırılacak olan yeni projelerle kentin çehresinin değişeceğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, tamamı yer altından olacak Gürsu-Çalı metro hattı ile herkesin kısa sürece istediği yere ulaşabileceğini söyledi.

10 Mart 2019 Pazar   11:10:53

Balıkçı Barınağı 2 Pelikanın Yuvası Oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 yıl önce yaralı halde bulunan ve balıkçılar tarafından tedavileri yaptırılan 2 pelikan, maskotu haline geldikleri balıkçı barınağından ayrılmıyorGarip' ve 'Yaban' adı verilen pelikanları elleriyle besleyen balıkçılar ve çevre sakinleri, kuşlara özenle bakıyor.

10 Mart 2019 Pazar   11:10:52

Alevi Kültür Derneğinden Başkan Demirağ'a Teşekkür

Foça Bağarası Alevi Kültür Derneği, birlik ve dayanışma yemeği düzenledi. Dayanışma yemeğinde Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a, Foça Bağarası Alevi Kültür Derneğine verdiği desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

10 Mart 2019 Pazar   11:10:23

Ziyaretçi Yoğunluğuna Tarihi Evlerde 'Butik Otel' Çözümü

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'da yıllara meydan okuyan, farklı mimarileriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken tarihi Urfa evlerinin, restorasyonun ardından butik otele dönüştürülerek, kentteki konaklama sorununa çözüm olması ve turizme katkı sağlaması hedefleniyor Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: 'Sur içinde kalan tarihi evleri, sokaklarıyla birlikte yapılan koruma planı çerçevesinde butik otel olarak kullanılabilecek şekilde düzenledik'.

10 Mart 2019 Pazar   11:10:22

Büyüme Rakamları Yarın Açıklanacak

Türkiye ekonomisine ilişkin 2018 yılı son çeyrek büyüme rakamları yarın açıklanacak.

10 Mart 2019 Pazar   11:10:21

YPG'nin 12 drone'lu saldırısı engellendi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı operasyonlarıyla yurt içinde iyice köşeye sıkışan bölücü terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinden havalandırdığı dronelarla saldırmaya çalışıyor. Son iki haftada terör örgütü YPG/PKK'nın Fırat'ın doğusundan havalandırdığı dronelarla yaptığı 12 saldırı, Türk Silahlı Kuvvetlerince engellendi.

10 Mart 2019 Pazar   11:09:51

Futbolculuktan Şarkıcılığa Uzanan Yaşam Öyküsü

İzmir'de 'Nooran' adıyla sahne alan 35 yaşındaki İranlı şarkıcı Muhammed Khezili'nin İran genç milli futbol takımından sahnelere uzanan hayat hikayesi, film senaryolarını aratmıyor Muhammed Khezili: 'Yaşadığım kazadan sonra Mevlana'nın düşünceleri ve sözleri beni hayata bağladı'.

10 Mart 2019 Pazar   11:09:22

Türkiye, Burun Estetiğinde Dünya Merkezi Haline Geldi

Avrupa Burun Cerrahisi Derneği Başkanı, estetik plastik cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş: 'Türkiye, burun cerrahisinde dünyanın en ileri ülkesi. Hiç tartışmasız... Bunu sadece Türkler değil, yabancılar da kabul ediyor. Hatta İstanbul için 'burun estetiğinin başkenti' şeklinde bir tanımlama var' 'Her durumda biz plastik cerrahide çok ileriyiz. Dünyanın en iyi 23 ülkesinden biriyiz' 'Estetik cerrahisi operasyonu için hastaların yüzde 30'u ila 40'ı arası kısmı yurt dışından geliyor diyebilirim. Saç ekimlerini de katarsak yüzde 50'yi bulabilir'

10 Mart 2019 Pazar   11:09:21

Polis Ekiplerinin Arama Yaptığı Araçtan Tabanca Ele Geçirildi

Polis ekiplerinin park halinde bulunan bir araçta yaptığı aramalarda bir adet tabanca ve tabancaya ait 10 adet fişek ele geçirildi.

10 Mart 2019 Pazar   11:08:53

Doç. Dr. Kuzu Açıklaması 'Maalesef Ki Uzayı Kirletiyoruz'

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, 62 yıldır uzaya çok sayıda uydu gönderildiğini, ömrünü tamamlayan uyduların geri getirilemediğini belirterek, "Maalesef ki, uzayı kirletiyoruz ve bir tehdit haline gelmektedir" dedi.

10 Mart 2019 Pazar   11:08:52

'Kışlık Almanın Tam Zamanı Ancak Ürüne De İndirime De Dikkat' Uyarısı

Mağaza raflarının ilkbahar renkleriyle çeşitlendiği bugünlerde giyim ve ayakkabı firmaları 'kışlık almanın tam zamanı' dedirtecek sezon sonu indirimleri uygularken, mağduriyet yaşamamaları için tüketicilerin aldıkları ürünleri iyi incelemesi ve fiyat araştırması yapmaları istendi Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu: 'Tüketicilere tavsiyem bu alışverişi yaparken iki hususa dikkat etsinler. Hak aramayla ilgili aylar sonra sorun yaşanmaması için her zamankinden daha fazla o üründe ayıp olmadığını incelemeliler. Bunun yanı sıra bu indirimlerin gerçek olmama, önce bindirilmiş sonra indirilmiş olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir'

10 Mart 2019 Pazar   11:06:22

Türkiye Tuzu 3 Kat Fazla Tüketiyor

DSÖ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlıklı Yaşam Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder: 'DSÖ çalışmalarına göre Türkiye'de tuz kullanım oranı dünyadakinin 3 katı' 'Türkiye'de ölümlerin yüzde 88'i bulaşıcı olmayan hastalıklardan oluşuyor, bunda yanlış beslenmenin ve tuz kullanımının etkisi çok yüksek'

10 Mart 2019 Pazar   11:06:21

İlk 'Alo'nun Üzerinden 143 Yıl Geçti

Kişisel iletişimde çığır açan buluşlardan telefon bundan 143 yıl önce icat edildi Türkiye'de ise ilk telefon hattı 1881'de İstanbul'da kurulurken, ilk telefon santrali 1909'da Sirkeci'deki Tarihi Büyük Postahane binasında oluşturuldu Kollu telefonların ardından 1980'lerde dijital telefonlara da hızla uyum sağlayan Türkiye, bugün itibarıyla Avrupa'da cep telefonuyla en fazla konuşan ülke konumuna geldi Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç: 'Yaptığımız yatırımlar, çalışmalar ve iş birlikleriyle ülkemizin 5G'ye geçen ilk ülkelerden olması için çalışıyoruz'.

10 Mart 2019 Pazar   11:04:53

Gıdalardaki tuza yakın takip

Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan çalışmayla yıl sonundan itibaren hazır ambalajlı gıdalarda tuz miktarlarının belirtilmesi zorunlu olacak. Tuz içeriğinin sadece gıdanın doğasında bulunan sodyumdan kaynaklandığı durumlarda bu durum da ifade edilecek.

10 Mart 2019 Pazar   11:04:51

'Biyonik Kulak Hırsızlığı Travmaya Yol Açabiliyor'

İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataş: 'Koklear implant (biyonik kulak) hırsızlığı işitme engelli çocuklarda travmaya yol açabiliyor. Gerçekten üzücü bir durum. Cihazın dış parçasını çocuğun kulağından çıkardığınız anda hiçbir ses duyamıyor. Kulaktaki iç parçayla uyumlu değilse cihazın çalışma şansı yok' 'Birisine vererek onu tekrar kıymetlendirme gibi bir durum olamaz. Seri numarası kayıtlı. İthalatı yapan firma, Sosyal Güvenlik Kurumu ve ameliyatı yapan hastane kaydediyor' 'Cihazın çalışabilmesi için bilgisayarla bağlantı kurmanız lazım. Bağlantı kurduğunuz anda kime ait olduğunu hemen görüyorsunuz'

10 Mart 2019 Pazar   11:04:22

Sır Cinayet Duygusal Videoyla Aydınlatıldı

Uşak'ın Banaz ilçesinde kayıp ihbarı yapıldıktan 5 yıl sonra cesedi toprağa gömülü bulunan 83 yaşındaki Hacer C'nin ölümüne ilişkin soruşturmada jandarma ekiplerinin hazırladığı 4 dakikalık duygusal video, cinayetin itiraf edilmesini sağladı Yaşlı kadının oğlu M.C'nin, annesiyle mutlu anlarının yer aldığı fotoğraf ve kamera görüntülerinin yer aldığı müzikli videoyu izledikten sonra gözyaşlarını tutamayarak annesini araziye gömdüğünü itiraf ettiği, bu itirafın olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını sağladığı öğrenildi

10 Mart 2019 Pazar   11:04:21

Türkiye En Çok Yaş Meyve Ve Sebzeyi Rusya'ya Sattı

Türkiye'den yılın iki aylık döneminde 100 ülkeye yapılan 697 bin 577 ton yaş meyve sebze ihracatından, 365 milyon 662,8 bin dolarlık gelir elde edildi Dış satımda 104 milyon 533 bin dolar ile Rusya ilk sırayı aldı Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan: 'Rusya'nın yaş meyve sebze ihracatındaki üstünlüğünü 2019 yılında da devam ettireceğine inanıyoruz'.

10 Mart 2019 Pazar   11:03:52

MEB Türkçe, Matematik Ve Fen Derslerinde Başarıyı İzleyecek

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer: 'Milli Eğitim Bakanlığınca, nisan ayında 4, 7 ve 10. sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri ile ilgili öğrenci başarı izleme araştırması yapılacak' 'Araştırma, merkezi ve eş zamanlı değil iller düzeyinde yapılacak. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin akademik gelişimleri ile ilgili bir profil çıkartılarak iyileştirme yapmak üzere alınması gereken tedbirler belirlenecek' 'Bu süreç okullar arasındaki başarı farkının azaltılmasına da önemli katkı sağlayacak'

10 Mart 2019 Pazar   11:03:51

FETÖ'nün GATA'daki Hainlikleri Tanık Beyanında

Gaziantep'te FETÖ'nün mahrem asker yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 'öğretmen' konumunda bulunduğu iddiasıyla dava açılan profesör M.D, GATA yapılanmasının tek amacının örgütten olmayanların TSK'ye girmelerini engellemek ve örgüt mensuplarının sağlık sorunlarını örtbas etmek olduğunu itiraf etti Etkin pişmanlıktan yararlanan M.D: 'GATA askeri mahrem yapılanması cerrahi, dahiliye, temel bilimler olmak üzere 3 müdürlüğe ayrılmaktaydı' 'Mahrem yapılanmanın genel olarak tek amacı örgütsel jargonla menfi yani FETÖ'cü olmayan askeri personelin veya harp okulu öğrencilerinin resmi yollarla önünü kesmek, kendilerinden olan elemanların da sağlık sorunlarını örtbas etmekti' '2015 yılının başlarında müdür yardımcısı 'Nail' kod isimli İ.E, benim evimde öğrencilerle yaptığı toplantıda elinde sayısını hatırlamadığım muvazzaf askerlerin GATA'ya gelip sağlık raporu alacağını ve bu askerlerin 'menfi' olduklarını söylediğini ve bir şekilde olumsuz sağlık raporu verilmesini istediğini arada çay servisi yaparken duydum'

10 Mart 2019 Pazar   11:03:22

Prof. Dr. Yunus Özger; 'Abdülhamid Han Depremzedelere Kendi Parasıyla Destek Vermiştir'

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda konuşan Prof. Dr. Yunus Özger, 1984 yılında Marmara Bölgesi’nde yaşanan depremde maddi zarar gören vatandaşlara Abdülhamid Han’ın kendi parası ile yardım ettiğini söyledi.

10 Mart 2019 Pazar   11:02:51

Mülteci Kadınlar, 'İzmir Kadın Emeği Fuarı'nda

Kültürpark’ta devam eden ’Kadın Emeği Fuarı’na mülteci kadınlar da kendi el emeği ürünleriyle katılıyor.

10 Mart 2019 Pazar   11:02:22

Ak Parti Büyükşehir Adayı Dr. Hıdır; 'Hizmet Kervanımızın Önünü Ne Osman Gürün Ne De Kemal Kılıçdaroğlu Kesemez'

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Cumhur İttifakı’nın Dalaman Seçim Bürosu açılışına katıldı.

10 Mart 2019 Pazar   11:02:21

Gençlik Merkezi Öğrencileri Sinemayla Buluşturdu

İzmit Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Akpınar Gençlik Merkezi 41 öğrenciyi sinemaya götürdü.

10 Mart 2019 Pazar   11:01:53

Öğrenciler, Üniversiteli Pazarı'ndaki Seminerde Buluştu

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Üniversiteli Pazarı’nda düzenlenen ve Tolga Özek ile Kaan Çivici’nin konuşmacı olarak katıldığı seminerde bir araya geldi.

10 Mart 2019 Pazar   11:01:52

 1  2  ...  33  34  35  ...  41  42