Haber Arşivi

İskoç Lider Sturgeon, Bağımsızlık İçin Referandum İstedi

İskoç Ulusal Partisi (SNP) Lideri Nicola Sturgeon, ikinci bir bağımsızlık referandumu yapılması gerektiğini ve İskoç halkına gelecekleri ile ilgili bir seçim yapma hakkı sağlanması gerektiğini belirtti.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:10:30

(Özel) Bağcılar ADSH'de Ayda 10 Bin Dolgu, 9 Bin Porselen Diş Kaplaması Yapılıyor

Her gün yüzlerce hastanın tedavi edildiği Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bir ayda yaklaşık 10 bin dolgu, 4 bin kanal tedavisi, 9 bin porselen diş kaplaması yapılıyor. Hastanede zihinsel engelli vatandaşlar için ise randevusuz tedavi imkanı sağlanıyor.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:10:29

Halterci Üç Kız Kardeşin Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Gaziantepli Duygu, Burcu, Züleyha Alıcı kardeşler, katıldıkları turnuvalarda başarılarıyla göz dolduruyor Ortaokulda resim öğretmenlerinin yönlendirmesiyle halterle tanışan tek yumurta ikizi Duygu ve Burcu Alıcı, bir yılın ardından kardeşleri Züleyha'yı da haltere yönlendirdi Birbirlerine verdikleri destek sayesinde milli takıma kadar yükselen kardeşler, olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor Duygu Alıcı: 'Üçümüzün aynı sporu yapması çevredekilerin de dikkatini çekiyor. Biz çok eğlenceli vakit geçiriyoruz'Burcu Alıcı: 'Onlarla beraber olduğum için çok mutluyum. Ben onları, onlar beni motive ediyor' Züleyha Alıcı : 'Katıldığımız müsabakada ikisine de yenilmiştim. Onlarla rakip olmak farklı bir duyguydu. Çok heyecanlanmıştım'

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:10:00

Gençlik Ve Spor Bakanı Kasapoğlu Açıklaması 'Bağcılar Spor Şehri Olma Noktasında Çok İleride'

Eğitim, öğretim ve farklı spor dallarındaki yarışmalarda dereceye giren 424 genç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı Bağcılar Belediyesi 24. Geleneksel Gençlik Şöleni’nde ödüllerine kavuştu. Bağcılar’ın spor kenti olma kimliğinin ülke için önemli bir misyonu ortaya koyduğunu belirten Kasapoğlu, “Bağcılar hakikaten spor şehri olma noktasında çok ama çok ileride. Ben her zaman Bağcılar Belediyemizin parklara inşa ettiği havuzları tüm Türkiye’ye örnek gösteriyorum” dedi.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:09:59

Bitkin Bulunan Kedi Yavrusu Rektörlüğün Maskotu Oldu

Muş Alparslan Üniversitesinin bahçesinde bitkin bulunan kedi yavrusu, tedavisinin ardından Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve rektörlük çalışanları tarafından sahiplenildi Rektör Prof. Dr. Polat: 'İstediği odaya rahatlıkla girip çıkıyor, herkesle oynayabiliyor. Herkes de ona severek bakıyor. Kediye mama aldık, yuvasını yaptık. Artık 'Tarçın' rektörlüğümüzün maskotu oldu'

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:09:28

Babanın Azmi Ayağa Kalkan Felçli Kızını Yaşama Bağladı

İzmir'de evdeki dolabın üzerine devrilmesi sonucu omuriliği kırılan ve babası tarafından haftanın 5 günü hastaneye götürülen 35 yaşındaki Meltem Güngör, 2 yıl sonra yeniden adım atmanın mutluluğunu yaşıyor Meltem Güngör:Babam yürümeyen ayaklarım oldu. Beni sırtında taşıdı. Onun azmi benim yeniden yaşama tutunmamı sağladı' Baba Önal Irım:Aklıma bebeklik halleri geldi. Bir baba olarak sağ olduğum müddetçe kızımı sırtımda taşımaya hazırım' Fizyoterapist Gonca Elçikoca:Meltem'in adım attığını gördüğüm an içimden ağlamak geldi. Çünkü o zor olanı başardı'

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:08:58

Madencilerin Tercihi 'Millilerden Asker Selamı' Oldu

Zonguldak'ta madenciler, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:08:57

Görme Engelli Kızıyla Bağlamanın Tellerine Dokunuyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde görme engelli evladının müzik yeteneğinden etkilenerek destek olabilmek için bağlama kursuna başlayan anne, kızıyla sazın tellerine dokunuyor Görme engelli Deniz Doğan: 'En önemli hayalim üstatlarımız Erdal Erzincan gibi, Arif Sağ gibi, onlar gibi güzel çalıp, söyleyip ders vermektir' Anne Şadiye Doğan: 'Duyduğunu söylüyor, müzik kulağı çok iyi. Çok hızlı ilerledi, üç aylık bir eğitimin ardından sahnelere çıkmaya başladı. Şu an ben de Deniz için bağlama kursuna başladım, bana evde hocalık yapıyor'

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:08:29

Gölcük'te Üzerine Asansör Kabini Düşen Kişi Yaralandı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde üzerine asansör kabini düşen kişi hastaneye kaldırıldı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:08:27

Siirt'te Felsefe Günleri Etkinliği

Siirt'te Felsefe Günleri etkinliği düzenlendi.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:08:00

Iraklı Siyasetçi Hekim'den Göstericilerin Taleplerinin Bulunduğu Yol Haritası

Irak'taki Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el Hekim, hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen protestocuların taleplerinin yerine getirilmesini içeren 3 aşamalı bir yol haritası yayınladı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:08:00

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Diler, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylamasına Katıldı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Anadolu Ajansınca düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak beğendiği fotoğrafları seçti.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:07:59

Düzce'de İhtiyaç Sahiplerine Yakacak Yardımı Yapıldı

Düzce'de, ihtiyaç sahibi ailelerin yakacak ihtiyaçlarını gidermek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 770 aileye toplam 596 bin 750 ton kömür yardımı dağıtımı yapıldığı bildirildi.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:07:30

Balerinlerin 'İçsel Dünyası'nı Tiyatro Sahnesine Taşıdı

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin başdansçılarından İlke Kodal, bir balerinin içsel dünyasına yolculuk yaptığı tek kişilik oyunu 'Balerin' ile 18 Aralık'ta Moda Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak Yönetmenliğini Bedirhan Dehmen'in yaptığı dans tiyatrosu, ödüllü balerin Kodal'ın 21 yıllık sanat hayatını 50 dakikada tiyatro sahnesinde özetlerken aynı zamanda tüm balerinlerin sahne dışı yaşamını gözler önüne seriyor İlke Kodal:Balerin hiç zorluk çekmeden müzik eşliğinde dans eden, hayranlık uyandıran, imrenilen bir figür olarak görülüyor. Balerin'de aynanın diğer yüzünü, madalyonun arka yüzünü gösteriyoruz. Balerinin, kendi ile hesaplaşmasını, çektiği zorlukları, acısını görüyoruz. Balerin'de balerinin gerçekliğini, insani yanını paylaşıyoruz' 'Gerçekten belli bir birikime sahip olmadan çıkacak bir iş değildi. Aynı zamanda bir kadının varoluş mücadelesini de paylaşıyoruz'Bale sanatı madencilikten sonra gelen en zor meslekmiş. Gerçekten çok zor ama zorluğunun karşılığını alkışlarla ve kendi sınırlarınızı daha da zorlayarak aldığınızda da çok zevkli' 'Düzenli egzersiz yapıyoruz. Ayaklarımıza yüzümüzden daha çok bakmışlığımız vardır'

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:07:29

Erkek Milli Boks Takımı'nın Kastamonu Kampına Ara Verildi

2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'ne Kastamonu'da hazırlanan Erkek Milli Boks Takımı, Erzurum'da 22-27 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası nedeniyle kampa ara verdi.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:06:59

Malezya'da Bir Fransız Köyü Açıklaması Colmar Tropicale

Malezya'nın Pahang eyaletindeki köy, Fransız mimarisiyle ilgi çekiyor Fransa'nın Colmar kentinden esinlenerek inşa edilen köy, deniz seviyesinden 900 metre yükseklikte ve 80 hektarlık arazide yer alıyor 2000'den bu yana hizmet veren turist köyü, Malezya'da reklam filmi ve müzik klipleri çekmek isteyenlerin de sıkça tercih ettiği mekanlardan biri olarak biliniyor.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:06:27

Kartlarda Biriken Puanlar 2020'De Kullanılabilecek

Bankacılık sektörü yetkilileri, özel kampanyalar kapsamında kazanılan puanların kullanımında tarih sınırlaması olduğunu, diğer harcamalarda kazanılan para puanların silinemeyeceğini ve gelecek yıla devredilebileceğini ifade etti Yapı Kredi yetkilisi: 'Yapı Kredi olarak, biriken Worldpuanları yıl sonunda sıfırlama uygulamamız bulunmuyor' Garanti Ödeme Sistemleri yetkilisi: 'Süreli kampanyalar haricinde, kart sahipleri tüm harcamalarından her zaman bonus veya mil kazanıyor ve bunları herhangi bir kısıtlama ya da silinme olmaksızın diledikleri zaman harcayabiliyor' Ziraat Bankası yetkilisi: 'Kampanya kapsamında kazanılan para puanlar kullanılmadığı takdirde kampanyada belirtilen tarih sona erdiğinde silinir ama normal alışveriş harcamalarında kazanılan puanları silme gibi bir uygulamamız yok'.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:05:58

Gaziantep'te Uyuşturucu Operasyonunda 3 Şüpheli Yakalandı

Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:05:57

İstanbul Havalimanı'nın Golf Araçları Denizli'den

İstanbul Havalimanı'nda yolcuların uçuş kapılarına ulaşımı için kullanılan golf araçlarını yerli teknolojiyle üreten Denizlili firma, 22 ülkeye yaptığı ihracatla dikkati çekiyor Şirket yöneticisi Haluk Şahin:Havalimanında bu araçların çalışmasıyla beraber özellikle yurt dışından çok güzel tepkiler almaya başladık. Sipariş için de önemli teklifler geliyor'

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:05:29

Otomotiv İhracatının Dörtte Biri Bursa'dan Yapıldı

Otomotiv sektörününde, ocakkasım döneminde yüzde 8 düşüşe rağmen 7 milyar 663 milyon dolarlık dış satıma imza atan Bursa, sektörel ihracatın dörtte birinden fazlasını tek başına gerçekleştirdi Türk otomotiv endüstrisinin 11 aylık dönemdeki 28 milyar 51 milyon dolarlık ihracatının 24 milyar 172 milyon dolarlık dilimini Bursa ile Kocaeli, İstanbul ve Sakarya sırtladı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:05:28

Gaziantepli Baklavacılar AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylamasına Katıldı

Gaziantepli baklavacılar, Anadolu Ajansınca düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, tercihte bulundu.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:05:01

Türkiye 113 Bin Yabancıya İş Kapısı Oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bu yılın ocakekim döneminde 113 bin 134 yabancıya çalışma izni verildi İzin verilenler arasında 50 bin kişiyle ilk sırada yer alan Suriyelileri, Kırgızistan, Ukrayna, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Rus uyruklular izledi.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:05:00

Asya Parlamenter Asamblesi 12. Genel Kurulu Antalya'da Başladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ev sahipliğinde, "Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 12. Genel Kurulu" başladı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:04:59

Islak Zemin Kazaya Sebep Oldu

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde hava yağışından dolayı ıslak zeminde direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil kaza yaptı, 1 kişi yaralandı.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:04:32

Sivasspor İle Fenerbahçe 27. Randevuda

DG Sivasspor ile Fenerbahçe, yarın Süper Lig´de 27. kez karşı karşıya gelecek.

14 Aralık 2019 Cumartesi   11:04:31

 1  2  ...  35  36  37  ...  45  46