Haber Arşivi

'Milli Bitki' Safrandan '20 Kilo' Hasat

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen boya, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok alanda kullanılan tescilli 'milli bitki' safranın hasadı tamamlandı Karabük Valisi Fuat Gürel: 'Safranbolu'da yetişen safran, dünyada yetişenlerin en önemlisi. Turizme de çok önemli bir altyapı oluşturmaya başladı'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:06:55

Türkiye'nin Konumu Tedarikçilere Önderlik Fırsatı Sunuyor

Uluslararası Satınalma ve Tedarik Yönetimi Federasyonu Üst Yöneticisi Markku Ilmari Ossian Henttinen:Türkiye, Batı Avrupa ve Asya arasında, ulaşım akışlarının ortasında iyi bir konumda, coğrafi olarak özgün bir konuma sahip. Fiziksel dağıtım lojistiğinde büyük bir ülke. Bu konum, Türkiye'deki tedarikçilerin tedarik zinciri alanına önderlik edebilmesi için doğal, devasa bir potansiyel sunuyor' 'Daha küçük şirketler, modern teknolojiye yatırım yapma imkanlarının yanı sıra insan gücünden de yoksun olabiliyor. Bu durum, şirketlerin kutuplaşmasına neden olabiliyor. Teknolojik dönüşüm ve değişim, tedarik zinciri yönetiminde gerçekten kilit bir rol oynuyor'ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları küresel tedarik zinciri yönetimini ve ihtiyaç olunan ürünün bir ülkeden veya bölgeden tedarik edilmesini olumsuz etkiliyor'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:06:28

Beko'dan İstanbul'a 5 Yeni Konsept Mağaza

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer:'Yeni konsept mağazalarımızda tüketicilerimizi yüksek teknolojiye sahip yenilikçi tasarımlarla buluştururken, müşteri deneyimini de zenginleştiriyoruz'.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:06:27

Hurda Aldığı Klasik Aracını 60 Bin Liraya Yeniledi

Ordu'da yaşayan antika tutkunu Recep Ödemiş'in, hurda halde satın aldıktan sonra 60 bin liraya tamir ettirdiği klasik aracı ilgi görüyor Ödemiş: 'Sonuca baktığınız zaman çektiğimiz sıkıntı ve verdiğimiz emeğe değdi. Aldığımız dönüş ve takdirler iyi yönde. Aracı gören hakikaten iyi olduğunu söylüyor'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:05:57

Atalarının Mirası 'Muhacir Böreği'nden Vazgeçmiyorlar

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine Bulgaristan'dan 1914'te göç eden vatandaşların kültüründe önemli yer tutan 'muhacir böreği' veya 'yumurtalı börek', dini bayramlarda, nişanlıların ikramlarında, doğum cemiyetlerinde sunularak damakları tatlandırmaya devam ediyor İlçenin kırsal Şahinkaya Mahallesi sakinlerinden Nurcan Engin: 'Nişanlılar bunu arife günlerinde karşı tarafa götürür. Yine bir bebek olduğu zaman, bebeği görmeye bu börekle gidilir'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:05:56

Polisi Görünce Araçtaki Uyuşturucu Maddeleri Dışarı Attılar

Eskişehir’de, uyuşturucuyla mücadele kapsamında il dışından kente uyuşturucu sokmaya çalışan 1’i kadın, 2 şüpheli yakalandı. Kente giriş yapan şüpheliler, araç içinde bulunan uyuşturucu maddeleri yakalatmamak için dışarı atsalar da polis ekiplerinin alan taramasıyla narkotik maddeler ele geçirildi.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:05:26

Jandarmadan Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Ankara’da düzenlenen operasyonda Roma ve Bizans dönemlerinden kalma çok sayıda sikke ve yüzük ile ok ucu, bilezik, 1 metal heykel ele geçirildi.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:05:25

A Milli Futbol Takımı, Savunmasıyla Tarihe Geçti

EURO 2020'ye sahasında gol yemeyerek giden tek takım unvanını alan milli takım, son 20 yılda bunu başaran 5 ülkeden biri oldu Milli takım kalesini 8 maçta gole kapatarak, EURO 2020 elemelerine bunu gerçekleştiren tek takım olmayı başardı A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri'nde 55 takım içinde Belçika'yla birlikte en az gol yiyen (3) ülke olma başarısını gösterdi.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:04:56

Bu Ürünler AB Kapısında Tescil İçin Bekliyor

Ege Bölgesi, zengin mutfak kültürü ve yöresel ürünleriyle büyük bir mirasa ev sahipliği yapıyor. Ürünlerin güçlü bir tescil sistemi ile korunarak hem gelecek nesillere aktarılabileceğini hem de bölge gastronomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Doç. Dr. Seda Genç, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen ‘coğrafi işaret tesciline’ dikkat çekti. Doç. Dr. Genç, gıda ürünlerinin değerinin daha da artmasının önünü açan Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tesciline Ege’den yalnızca Aydın incirinin sahip olduğunu söyledi.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:04:55

Mobil Uygulama Ve Web Destekli Metotlarla Öğrencilerine 6 Yabancı Dili Sevdirdi

Eskişehir'de okulunda farklı ve yenilikçi yöntemler kullanarak öğrencilerini küçük yaşlarda İngilizcenin yanı sıra Sırpça, Arapça, Portekizce, İspanyolca ve İtalyanca ile tanıştıran öğretmen Selda Kul Baştürk, bu çalışmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlanacak eğitimcilerden biri oldu Mehmet Gedik Ortaokulu İngilizce öğretmeni Baştürk: 'Derslerde farklı web araçlarını kullanarak öğrencilerin kağıt, kalem, kitap ve defter dışında çeşitli eğitim materyalleriyle tanışmasını sağlıyorum. Mobil uygulama kullanmalarını da destekliyorum'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:04:25

TOBFED Üyelerine Özel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

300 bin üye, 1,5 milyon çalışan ve ailelerinden oluşan Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu'nun üyeleri, 'TOBFED Farkı Bizden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' ile SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında ödenmesi gereken fark ücretini karşılayan sağlık poliçesi çerçevesinde teminat kapsamına alınacak.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:04:25

Doğubayazıt'ta Ücretsiz KPSS Kursu

Doğubayazıt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce (SYDV,) Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) kadın öğrencilere yönelik ücretsiz Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kursu verilmeye başlandı.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:03:54

Silivri'de Bir Kişi Otomobil İçinde Ölü Bulundu

Silivri'de bir kişi, emniyet şeridinde park halindeki aracın içinde ölü bulundu.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:03:25

Antalya'da İş İnsanının Zincirle Bağlanıp Darbedildiği İddiası

Antalya'da polise başvuran kişi, tanımadığı iki şüpheli tarafından, kıyafetleri çıkartıldıktan sonra zincirle bağlanıp darbedildiği iddiasıyla şikayetçi oldu Darbedildiğini öne süren kişinin yakındaki bir iş yerinden yardım istediği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:02:56

Ceyhan Nehri'nin Kaynağı Pınarbaşı Güzelleştirilecek

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden doğarak 509 kilometrelik yolculuğun ardından Akdeniz'e dökülen Ceyhan Nehri'nin kaynağı Pınarbaşı'nın, başlatılan çalışmalar kapsamında önemli bir rekreasyon alanına dönüştürülmesi hedefleniyor Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz:Burası bir turizm değeri, bir sosyal yaşam alanı ve su kaynaklarının korunduğu bir bölge haline gelmiş olacak'.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:02:55

Başsavcılıktan 'Güleda' Açıklaması

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i öldüren eski erkek arkadaşının tutuklandığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:01:56

Köprüköy'de Sürücülere Eğitim Semineri Verildi

Erzurum Jandarma İl Alay Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Köprüköy İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ve Köprüköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından okul taşıtı sürücüleri için eğitim semineri verildi.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:01:56

MEB Öğretmenlere Otizm Mesleki Gelişim Eğitimleri Başlattı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı: 'Yaklaşık 300 öğretmen eğitim programımıza katılıyor. Öğretmenlerin bilgi ve beceri edinmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu eğitimler, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri tarafından veriliyor ve 30 saatlik bir programdan oluşuyor' 'Birinci hedef kitlemizde özel eğitim öğretmenleri bulunuyor. Bu eğitimleri, daha sonra okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine de vereceğiz'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:01:54

Rıza Çalımbay Açıklaması 'VAR Aslında Çok Güzel De Bizimkiler Kullanamıyor'

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: 'VAR hakemler için nimet. Bunu sadece iyi kullanacaklar o kadar' 'Hem kupada hem de ligde sonuna kadar gitmek istiyoruz' 'Türkiye'nin en iyi kadrosu Başakşehir'de. Başakşehir belki dört büyüklerden daha fazla imkana sahip. Üzerlerinde de hiçbir baskı yok' 'Eğer bir yabancı alıyorsan, elindeki oyuncudan daha iyi olması gerekiyor'

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:01:24

KOAH Öldürmeye Devam Ediyor

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi aynı zamanda Türk Toraks Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Habeşoğlu, toplumda KOAH hastalığı konusundaki farkındalığın yetersiz olması, hastalığın erken tanısını ve etkin tedavisini engellediğini bildirdi.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:00:55

Malatya'da Zihinsel Engelli Evinde Çıkan Yangında Öldü

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde çıkan ev yangınında zihinsel engelli bir kişi, hayatını kaybetti.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:00:54

Doktora Saldıran Şahıs Raporlu Çıktı

Kayseri’de, annesinin kimliğiyle gelen ve ilaç yazmadığı için doktora saldıran şahsın sinir hastası ve raporunun olduğu 23 gün hastanede tedavi gördüğü ortaya çıktı.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:00:27

Patenle Kayan Çocuğun Otobüs Şoförü Tarafından Darbedilmesi Güvenlik Kamerasında

Antalya'da bir çocuğun patenle kayarken tutunduğu otobüsün şoförü tarafından darbedilme anı güvenlik kamerasına yansıdı.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:00:26

Hallaçlıkla Geçen Bir Ömür

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 10 yaşında amcasından öğrendiği hallaçlığı 68 yıl sürdüren Musa Baktimur, gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan mesleği gençlere öğretip yaşatmak istiyor Pamuğu kabartmak için yay şeklindeki alet ve tokmak kullanan Baktimur'un çalışırken çıkardığı ritmik sesler, yaşadığı toprak damlı evin her tarafında yankılanıyor.

20 Kasım 2019 Çarşamba   11:00:25

KOAH'ın En Yaygın Gelişim Faktörü Tütün Kullanımı

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü: 'Akciğerlerde tıkayıcı ve devamlılık gösteren bir hastalık olan KOAH'ın tüm dünyada en yaygın gelişim faktörünün tütün kullanımı olduğu biliniyor' 'Türkiye'de 3 ila 5 milyon KOAH'lı hasta bulunuyor ve bu hastalık solunum sistemi hastalıkları arasında en sık görülen 3. ölüm nedenidir'

20 Kasım 2019 Çarşamba   10:59:56

 1  2  ...  55  56  57  ...  69  70