Haber Arşivi

Gastronomi Şehrinin Üzüm Pekmezinden Çıkan Lezzeti Açıklaması Bastık

Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağının özellikle kış aylarında yapılan lezzetlerinden bastık, içeriğindeki doğal üzüm pekmezi sayesinde hem soğuktan koruyor hem de besleyiciliğiyle dikkati çekiyor Gazianteplilerin kış aylarında vazgeçilmez tatlılarından bastık, özellikle çocukların severek tüketebilecekleri bir lezzet GASDER Başkan Yardımcısı Battal Yıldırım: 'Bastık, çok basit ama bir o kadar da besleyici bir yiyecektir'.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:12:10

Terör Örgütlerinin Korkulu Rüyası Açıklaması Komandolar

Terör örgütlerine yönelik operasyonlarda etkin görev üstlenen mavi bereli Türk komandoları, Isparta'daki 'Teröristle Mücadele Harekatı Tatbikatı'nda, zorlu arazi ve iklim şartlarına uyum sağlayarak göreve hazırlanıyor Arazide karşılaşılması muhtemel terörist unsurların nasıl bertaraf edileceğine ilişkin de eğitilen komandolar, karşılaştıkları doğal engelleri ise özel olarak kursunu gördükleri dağcılık tekniklerini kullanarak aşıyor.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:12:09

'Türkiye, Plaj Güreşiyle Ünlü Olacak'

Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yakşi:'Türkiye'nin her tarafı plaj. İki yıldır Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nı Türkiye'de yaptığımız için mutluyuz. Nasıl Brezilya plaj voleybolunda ünlü oldu, inşallah Türkiye de plaj güreşiyle ünlü olacak' 'Plaj Güreşi Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılması için seneye ABD'de teklifte bulunacağız. Bundan sonraki ilk organizasyon olmasa da ikincisi mutlaka Türkiye'de olur diye düşünüyorum'

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:11:40

Başkan Şahin Açıklaması 'Birlikte Samsun İçin Her Şeye Varız'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bizim için tüm görüşler önemli. Birlikte, Samsun için imkanlarımız ölçüsünde yapılabilecek her şeye varız" dedi.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:11:39

Ölümcül Hastalığı Atlattı, Şimdi Bebeğini Bekliyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle geçen yıl çoklu organ yetmezliğine giren, karnındaki 6 aylık bebeğini kaybeden Fatma Yağlı, doktorların çabası ve yaşama azmiyle yoğun bakımdan çıktı, yeniden yaşama tutundu ve anne olabilmek için gün saymaya başladı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Özlem Ediboğlu:Vücudun enfeksiyona aşırı yanıt vermesi sonucu ölüm ihtimali yüksek. Hastalar, yoğun bakımdan çıksa da fiziksel, bilişsel, psikolojik problem yaşayabiliyor. Hastamızın bu tablodan çıkıp taburcu edilmesi ve yeniden hamile kalması bizi de sevindiriyor' Yeniden annelik heyecanı yaşayan Fatma Yağlı:Yaşadığım ve aileme kavuştuğum için mutluyum, kendimi şanslı hissediyorum'

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:10:09

Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki isim

Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu'nu düşündüğü yazdı.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:09:59

Sevilay Öğretmen Mesaisini Emekliliğinde De Sürdürüyor

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki emekli öğretmen Sevilay Yaşar, 29 yıl önce emekli olmasına rağmen halen kentteki çeşitli okuma yazma kurslarında ilk günkü heyecanla ders vermeye devam ediyor Emekli öğretmen Sevilay Yaşar:250'ye yakın yaşlıya sertifika verdim, okuma yazma öğrettim. Maddi boyutu yok, manevi hazzı ise her şeyden değerli. Ben dünyanın en kutsal işini yaptığıma inanıyorum, öğrencilerimin bana Allah razı olsun demeleri yetiyor' Kursiyerlerden Emine Subaşı:Sevilay hoca bize çok yardımcı oldu, sürekli destek verip, hep yönlendirdi. Onun sayesinde heveslenerek okuma yazmayı öğrendik'

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:09:40

İran'daki terör saldırısı kamerada

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında terör saldırısı düzenlendi. Silahlı kişiler tarafından açılan ateşte 8 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. O anlarsa kameraya yansıdı.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:09:39

TEKNOFEST, Üçüncü Gününde Ziyaretçilerini Ağırlıyor

T3 Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor Festivalin üçüncü gününde, 'Siber Güvenlik' konusunda panellerin yanı sıra 'Teknolojide Devletin ve Kurumların Rolü', 'Göremediğimiz Gizemler: Kara Delikler', 'Teleskoplar ve Astronomi', 'BigBang Evreni', 'Uydular ve Uzaktan Algılama' gibi konularda seminerler düzenlenecek.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:08:39

Muratpaşa Belediyespor, Polatlı'yla Karşılaşacak

Muratpaşa Belediyespor, Türkiye Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nin 3’üncü hafta maçında kendi evinde Polatlı Belediyespor’u ağırlayacak. Karşılaşma, Pazar günü, saat 15.00’de Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda oynanacak.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:08:12

Güdül Belediye Başkanı Yıldırım, Yaşar'ı Ziyaret Etti

Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti. Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yalçın ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette yerel yöneticiler olarak birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşa hizmet etmenin gerekliliği konusuna vurgu yapıldı.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:08:10

Gazipaşa Selinus, Müzikle Yankıladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selinus Antik Kenti’nde düzenlenen konserde Gazipaşalılara unutulmaz bir gece yaşadı.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:08:09

Kırklareli'de Elektrik Kesintisi

Babaeski ilçesinde iki mahalle ile bir köyde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:41

Türkkuşu Göreve Hazır

THK, hafif spor uçak alanında sınıfının en iyisi olarak gösterilen Türkkuşu T 19A'yı TEKNOFEST İstanbul'da tanıttı THK Üst Yöneticisi Bekir Hocaoğlu: 'Kurum olarak 5 yıllık bir ihtiyaç planlaması yaptık, Türkiye'de 2 bin civarında bir uçağa ihtiyaç olacağını düşünüyoruz' 'Bu uçak çok kolay bir işlemle insansız hava aracına dönüştürülebilir. ASELSAN'ın ürettiği ekipmanın test edilmesine yönelik çalışmalarımız var'

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:41

İran'daki Saldırı Anı Kamerada

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı kameralara yansıdı.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:40

Bartın'da Motosiklet Hırsızlığı Kameraya Yansıdı

Bartın'da motosiklet çaldığı iddiasıyla bir şüpheli gözaltına alındı.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:13

GÜNCELLEME - Kars'taki Kayıp Sedanur'un Cesedi Bulundu

Vali Rahmi Doğan: 'Sedanur'un cesedi köye bir kilometre uzakta, üzeri taşlarla örtülü vaziyette Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından bulundu' 'Bu olay farklı bir yerde yapılıp ceset buraya getirilmiş de olabilir, olay olduktan sonra hemen aynı yere konulmuş da olabilir. Bu hususta arkadaşlar çalışıyor'VALİ DOĞAN'IN YENİ AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:05:39

Türk Çayı En Çok Almanya'ya Satıldı

Türkiye'den yılın 8 ayında 96 ülkeye bin 439 ton çay ihraç edilerek, karşılığında 5 milyon 715 bin dolar gelir elde edildi Söz konusu dönemde yapılan ihracatta 770 bin dolarla Almanya ilk sırada yer aldı DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Turgut: 'Özellikle ÇAYKUR'un Türk çayı tanıtım çalışmalarındaki katkısıyla Avrupa ülkeleri pazarında önemli yer edinen Türk çayının en büyük ihraç pazarı AB ülkeleri oldu'.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:05:10

Dilencinin 'Kolalı' Oyununu Zabıta Çözdü

Edirne'de "kola" doldurduğu sonda torbasıyla insanların iyilik duygularını suistimal eden dilencinin oyununu zabıta bozdu.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:05:09

'Günübirlik' Evler Mercek Altında

İzmir'de günübirlik olarak kiralanan evler kayıt dışı ekonomiyle mücadele, genel güvenlik ve genel sağlık açısından sıkı denetimlere tabi tutuluyor Son 2 yılda kentte yapılan denetimlerde günübirlik ev kiralayanlara 377 bin liralık ceza uygulandı İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin: 'Mülk sahiplerinin kiraya verirken kişileri iyi seçmesi ve sözleşmelerine 3'üncü şahıslara kiralanamayacağına ilişkin maddeler koymasında fayda olacaktır'.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:04:39

'Mavi Ev'de Alzaymır Günü Kutlandı

Avrupa’nın en önemli Alzheimer merkezlerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ’Mavi Ev’, 21 Eylül Dünya Alzaymır Günü dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarını uzmanlarla buluşturdu.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:04:11

Somon Yetiştiriciliği İçin En Uygun Şartlar Karadeniz'de

Trabzon’dan bu yıl başta Japonya ve Rusya olmak üzere yurt dışına 30 milyon dolarlık somon ihracatı yapılırken, somon yetiştiriciliği için en uygun şartların Karadeniz’de olduğu belirtildi.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:04:10

Ünlü Şefler Gaziantep Mutfağını Anlattı

Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) kapsamında düzenlenen panelde, Gaziantep mutfağının İstanbul’daki temsilcileri olan Nadir Güllü, Tahir Tekin Öztan ve Nuri Develi, markalarının gelişimi ile Gaziantep mutfağının geleceği konusunu anlattı

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:03:39

İstanbul'da Deniz Yüzeyinde 140 Kamyon Çöp Toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 ayda deniz yüzeyinde, yerli üretim 'Deniz Yüzeyi Temizleme Tekneleriyle' 140 kamyon çöp toplayarak geri dönüşüm merkezlerine gönderdi Geri dönüşüm merkezlerinde işlenen atıklardan 300 bin konutun günlük elektrik ihtiyacı üretildi.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:03:10

Enlem Ve Boylamın Lezzet Kattığı Üzüm Bağlarında Hasat

Edirne'de hasat zamanı gelen bağlarda hasat törenleri düzenlenerek, sonbaharın da tarımsal turizmle canlandırılması ve bağcılık rotalarında turizm hareketliliği yaşanması hedefleniyor Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen: 'En tatlı, en leziz üzümlerin burada yetişmesinin nedeni, yılın 365 günü en çok güneş ışığının alındığı yer Uzunköprü yani bir anlamda lezzet enlem ve boylamdan kaynaklanıyor'.

22 Eylül 2018 Cumartesi   11:03:09

 1  2  ...  36  37  38  ...  47  48