Haber Arşivi

Açık Kapı Uygulamasında Sorunlar Dinlendi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “6. Açık Kapı Günü” uygulaması, üniversite mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:23:38

Bartın'da Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı

Bartın Belediyesi tarafından eski itfaiye binası deprem güçlendirmesi ve tadilatı yapılarak Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmete alındı.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:23:37

Yangınlara Erken Müdahale İçin Yeni Orman Yolları Yapılıyor

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2018 yılı yatırım programında bulunan yeni orman yollarına ait çalışmaları devam ediyor.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:23:08

'Patent Sayısı Öğrencilerin Tercihlerini Etkiliyor'

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun patent verilerine dayanarak üniversitelerin patent sayıları hakkında bir açıklama yaptı.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:23:07

Hobi Bahçesinden Turşu Üretiyorlar

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde köy kadınları, hobi bahçesi olarak yapılan örnek bahçeden elde ettikleri sebzelerle turşu yapıyorlar.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:22:39

Trafik Kuralının Olmadığı Ülke Bangladeş

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinden Bangladeş’in başkenti Dakka’da trafik kaosu korna sesleriyle birleşince hayatı kabusa çeviriyor.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:22:38

Denizlerin Kızı '7 Okyanus'u Hedefliyor

Manş Denizi'ni yüzerek geçen 3. Türk kadını unvanını kazanan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Bengisu Avcı, şimdi de 'Oceans 7' adıyla bilinen dünyanın en zor 7 açık hava yüzme parkurunu tamamlayıp Türk bayrağı açmak istiyor Bengisu Avcı:Geçen seneki yenilgim bana tecrübe kattı. Bana inanmaya devam edenleri düşündüm. Yüzerken arkadaşlarımın isimlerini saydım ve başardım' 'Bundan sonra Oceans 7 tamamlayan ilk Türk kadını olmak istiyorum'

10 Ağustos 2018 Cuma   11:22:37

'Doğru Meslek Mutluluğu, Mutluluk Da Başarıyı Getirir'

Uzmanlar, YKS tercihi yapacak gençlere ilgi alanlarına uygun mesleklere yönelmeleri tavsiyesinde bulunarak, bunun ileride mesleki mutluluk ve başarıyı getireceğini vurguladı ODTÜ Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Yerin Güneri: 'Öğrencilerin, tercih yaparken tek kriteri puanlarının yeterli olması olmamalı. Yapmaktan keyif alacakları, öğrenirken alana ilgi duyacakları bölümleri listelerine dahil etmeliler. Bu yüzden tercih edecekleri üniversite ve bölümler hakkında bilgi edinmeliler. Yüzeysel bilgi ve hevesle hareket etmemeliler' Eğitimci ve öğrenci koçu Eda Dilhan Aydın: 'Gençler, popüler meslek seçimleri girdabına kapılmadan, başkalarının düşünceleri yerine kendi isteklerine ve mutluluklarına odaklanarak mesleklerini seçmelidir. Doğru meslek mutluluğu, mutluluk da başarıyı getirir'

10 Ağustos 2018 Cuma   11:22:08

Ay Yıldızı Marul Tarlasına Yansıttılar

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde çiftçilikle uğraşan İsmail Özçelik ve dayısı Hasan Hüseyin Ünalan, 20 bin kök marul diktikleri 3 dekarlık tarlalarında ay yıldızlı fon oluşturdu İsmail Özçelik:Herkes tarafından çok beğenildi ve insanlarımız da mutlu oldular gelip burada fotoğraf çekiyor ve bize teşekkür ediyorlar'.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:22:07

Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'dan Baran'a Ziyaret

Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Baran, "Türkiye ile Japonya arasındaki ihracatta Ankara’nın payı yüzde 10, ticaretteki payı ise yüzde 5 civarında" dedi.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:21:38

Divan Pastaneleri'nden Bayrama Özel Lezzetler

Türk kültürünün eskimeyen tatlarından lokum, Divan şefleri tarafından yeniden yorumlanırken, bayramların olmazsa olmazı pralin ve özel tasarım çikolatalar Divan Pastaneleri'nde yerini aldı.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:21:37

37 Yaşındaki Nobre'den 'Formda Kalma' Tavsiyeleri

Türkiye macerasına 14 yıl önce Fenerbahçe ile başlayan ve Beşiktaş dahil 3 farklı ligde giydiği 5 takımın formasıyla toplam 170 kez gol sevinci yaşayan Gençlerbirliği'nin yeni transferi Mert Nobre: 'Bu kadar çok gol sevinci yaşayınca çok mutlu da bir kariyerim oldu' 'Profesyonel oyuncularız vücut çok önemli, yemek, istirahat, antrenman bizim için çok önemli'Antrenmandan sonra her şey serbest diyorlar, hayır bizim vücuda her şey serbest değil' 'Burada bazen bir baba gibiyim. Zaten çocukların bazıları 18 yaşında, benim çocuğum ise 15 yaşında' 'Milli formayı giymeyi çok isterdim ama hayat devam ediyor, kırgınlık yok'

10 Ağustos 2018 Cuma   11:21:07

Türk-İş'ten İşçilere Örgütlenme Çağrısı

Sendikalı işçi oranının yüzde 12 düzeyinde olmasını yeterli bulmayan Türkİş yönetiminden örgütsüz çalışan tüm işçilere 'sendikalara üye olma' çağrısında bulunuldu Genel Başkan Ergün Atalay: 'Sendikal örgütlülük hem devletin hem işçinin hem de işverenin yararınadır. Çalışanların sendikalılığı, devletin kayıt dışı istihdamla mücadelesini kolaylaştırır, işçiye güvence sağlar, işverenin itibarını, iş yerinin de marka değerini yükseltir' 'Sendikalaşmanın olduğu yerde kayıt dışı istihdam ve merdiven altı üretim olmaz, işçiler alın terinin hakkını alır, iş kazası ve meslek hastalıkları riski de en düşük düzeydedir'

10 Ağustos 2018 Cuma   11:20:38

Hikayeler Farklı, Hedefler Aynı

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı'nda yer alan Yiğit Caner Aydın, Naci Yenier ve Bahattin Hekimoğlu, farklı hikayelere sahip olsa da aynı hedef için yaylarını geriyor Yiğit Caner Aydın:'Engelliliğin ne olduğunu bilmezken bu spora başladım. Spora başlamamla birlikte hayata tekrar uyum sağladım' Naci Yenier: 'Spor sayesinde istediğim her şeyi elde ettim' Bahattin Hekimoğlu: 'Bizden çok daha başarılı insanlar vardır. Kendilerini eve hapsetmesinler, dışarı çıksınlar ve bir yerden başlasınlar'

10 Ağustos 2018 Cuma   11:20:37

Büyükşehir'den Kur'an-I Kerim Kursuna Katılan Öğrencilere Özel Gezi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaz etkinlikleri kapsamında Kur’an-ı Kerim kursuna katılan öğrencilere yönelik gezi programı düzenlendi. Öğrenciler, müzeler ve tarihi mekanları yakından görme şansı buldu

10 Ağustos 2018 Cuma   11:20:09

Bursaspor'a 3 Milyon TL Gelirli Forma Göğüs Sponsoru

Bursaspor’un yeni sezonda forma göğüs sponsoru BUDO oldu. Yeşil-beyazlılar, bu sponsorluk anlaşmasından 3 milyon TL gelir elde edecek.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:20:08

Trabzonspor'da Feda Dönemi

Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle takımda bulunan yüksek maliyetli oyunculardan ’feda’ isteyen Trabzonspor yönetiminin teklifine olumlu yanıtlar gelmeye başladı. Onur, Burak Yılmaz, Olcay Şahan, Ibanez, Sosa ve Onazi’nin ardından yeni sezon öncesi ’feda’ya yeni isimlerinden eklenmesi bekleniyor.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:20:07

Sabahattin Ali, Atatürk’e kendisini affetmesi için mektup yazmış

Türk Edebiyatı’nın önemli ismi Sabahattin Ali'nin cezaevindeyken Atatürk'e bir mektup yazdığı ortaya çıktı.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:19:57

Tunceli'de Her Gün Bin Aileye Sıcak Yemek

Tunceli’de belediye tarafından her gün engelli, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi bin aileye 3 çeşit sıcak yemek hizmeti veriliyor.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:19:39

Seri Katil Tarafından Öldürülen Emekli Uzman Çavuşun Eşi Yıldız Yılmaz Açıklaması

Kayseri’de geçtiğimiz hafta seri katil Hamdi Kayapınar tarafından öldürülen Sami Yılmaz’ın eşi Yıldız Yılmaz, “Aile düzenimiz mahvoldu, devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:19:38

Alaaddin Camisi'ndeki Restorasyon Çalışmaları

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Alaaddin Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:19:37

Malatya'da Kurban Bağışları Hasta Yakınlarına

İnönü Üniversitesi ve Türk Kızılay Derneği Malatya Şubesi arasında yapılan protokol ile bu yıl Kurban Bayramı’nda toplanacak kurbanlar İnönü Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nde yıl boyu ikram edilecek.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:19:07

Antik Kentteki Cami Ayağa Kaldırılacak

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Yelli Camisi restore edilecek Beçin Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş: 'Camide geçen yıl yaşanan Bodrum merkezli depremlerden sonra daha kritik seviyeye ulaşan statik sorunu üzerine bu sene restorasyon projesine başlanacak. Tamamlanması durumunda bir yapı daha ayağa kaldırılarak kültür turizmine kazandırılmış olacak'

10 Ağustos 2018 Cuma   11:19:06

Kayınvalidesini Öldürüp Firar Eden Hükümlü Polisten Kaçamadı

Adana’da 8 yıl önce çocuğunun gözü önünde eski eşini yaralayıp kayınvalidesini öldürdükten sonra girdiği cezaevinden kaçan hükümlü, Adana polisi tarafından sahte kimlikle yakalandı.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:18:37

Serdar Deliktaş, Altınordu'da

İzmir temsilcisi, golcü futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

10 Ağustos 2018 Cuma   11:18:37

 1  2  ...  51  52  53  ...  67  68