Haber Arşivi

'Dev Proje' Onların Emekleriyle İlerliyor

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı devam eden ve çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projeyle ülkelerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor Yurdun çeşitli yerlerinden gelen ve aralıksız devam eden tünel inşaatı için kurulan şantiyede yaşamını sürdüren işçiler arasında kadın mühendisler ve iş güvenliği uzmanları da yer alıyor Saha Formeni Yılmaz: 'Avrupa'nın en büyüğü olacak bu projede çalışmaktan gurur duyuyoruz. Devletimiz büyüdükçe biz de bu tür projelere emek sarf etmekten memnun oluyoruz' Jumbo operatörü Germiç: 'Bunlar ülkemiz adına geç kalmış projeler. Bunlar bize nasip olmuş. Bir emeğimiz olmuş. İnsan duygulanıyor. Bu proje bizim için sadece bir iş değil' Makine Mühendisi Kerastacı: 'Ülkemizde böyle büyük projelerin içinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Avrupa'nın en uzun tünelinde Türk kadınlarının da emeği var'

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:04:32

Trabzonspor'da Son Haftalar Kabusa Dönüştü

Yeni yönetim kurulunun görevde bulunduğu 4 haftalık sürede Karadeniz ekibinde 8 oyuncu sakatlık, 4 oyuncu da kart cezası sorunu yaşadı Bordomavililer, son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle Avrupa kupalarına katılma yolunda yara aldı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:04:03

Kapanmak Üzere Olan Kulübün Süper Lig Sevinci

Hentbol Kadınlar 1. Lig'inde mücadele eden, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanmak üzereyken Kalyoncu Vakfı'nın destekleriyle mücadeleye devam eden Kalyoncu Vakfı Artsam Koleji, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti Antrenör Alaz: 'Bu sene amacımız tekrar Süper Lig'e çıkmaktı. O anlamda bir kadro kurduk. Genç oyunculara verdiğimiz şans maçlara olumlu yansıdı'

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:04:02

Küresel LNG İthalatında Lider Değişmedi

Geçen yıl en fazla LNG ithal eden ülke, 83,5 milyon tonla Japonya oldu Türkiye en fazla LNG ithal eden ülkeler listesinde 7,33 milyon tonla sekizinci sırada yer aldı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:03:33

AÜ Hemşirelik Fakültesi'nde Kalite Sevinci

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Fakültesi, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi alarak kalite belgesi almayı hak eden ikinci fakülte oldu.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:03:03

Savunmanın Yeni Ürünü Tatbikatta Tanıtılacak

Patlamalara ve ateşli silahlara dayanıklı şekilde geliştirilen ve sahada kendini kanıtlayan Patlamaya Dayanıklı Modüler Şelter, ilk sınavını savunma sanayisinde yürütülen bir silah sisteminin test sürecinde görev alarak verdi EFES18 Tatbikatı'nda ilk kez sergilenecek PADMER, RPG ve havan tehditlerine karşı da koruma sağlayacak.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:02:33

Muş'ta İlk Defa Şah Damarına Anjiyo Ve Stentleme Yapıldı

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesinden Muş’a gelen Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Burçak Gümüş, kentte ilk defa şah damarından anjiyo ve stentleme yaptı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:02:32

Hayat İçin Çalan Telefonu Heyecandan Açamadı

Manavgat'ta heyecandan açamadığı gece yarısı çalan telefonunu kızı açan 17 yıldır diyaliz mahkumu 61 yaşındaki Hasan Aydın, kadavradan nakledilen böbrekle hayata sarıldı Hastaneye nakil için beşinci çağrılışında ameliyat olan Aydın: 'Bana böbrek çıkmış, saat 00.30'da telefon çaldı, nakil için arandığımı tahmin ettim ama heyecandan açamadım. Sonra kızımı aramışlar, hemen çıkıp geldim hastaneye. Yeniden doğmuş gibi sevinçliyim' Gözyaşlarıyla sevincini anlatan eşi Ganimet Aydın: 'Ameliyattan çıktı, dünyalar benim oldu'

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:01:33

Sivas'ta Türk Sanat Müziği Konseri

Sivas'ta, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kursları kapsamında faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu "Tohum" adlı konser verdi.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:01:32

EVLADA ADANAN ÖMÜRLER - Hayatını 5 Engelli Çocuğuna Adadı

Düzce'de bedensel engelli 5 çocuğuyla yaşayan 69 yaşındaki Fatime Yikit, çocuklarının her bakımını eksiksiz yerine getirerek fedakarlığın ve anne şefkatinin en güzel örneklerinden birini ortaya koyuyor Anne Fatime Yikit: 'Şimdilik destek alarak da olsa yürütüyorum ama ben ölürüm daha sonra onlara ne olur şimdiden düşünüyorum' Engelli kardeşlerin en küçüğü Selim Yikit: 'Kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. Oturduğum yerde iyi bir iş yapabilirim'

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:00:35

Yerli Turiste Erken Rezervasyon Çağrısı

Turizm sektörü temsilcileri, resmi tatiller ve hafta sonlarını hakkıyla değerlendiren yerli turistin, ağustos ve eylül aylarındaki yoğun talep dolayısıyla erken rezervasyonda ellerini çabuk tutması çağrısında bulundu TÜROFED Başkanı Ayık:Bu sene iç pazardaki misafirlerimizin, tatilcilerimizin ellerini çabuk tutmaları lazım. Özellikle bayram dönemlerine gelen kısımda çabuk davranmalılar. Yurt dışı hareketinde oldukça iyi bir talep var. Tatil rezervasyonu için son dakika beklendiği takdirde insanların yer bulmakta zorlanacağını düşünüyorum' TÜROB Başkanı Bayındır: 'Ağustos ve eylül aylarında yoğun talep görüldüğü için o aylara yığılmalar olabilir ve yer kalmayabilir. Bu nedenle tatilciler ellerini şimdiden çabuk tutsun' Küçük Oteller Derneği'nin eski başkanı ve Alaçatı Turizm Derneği kurucularından Çelik: '23 Nisan, 1 Mayıs'ı iyi geçirdik. Özellikle Ege Bölgesi'nde otel doluluk oranları çok güzeldi. Hafta sonlarımız da iyi geçiyor. Seçimin yaklaşmasıyla vatandaşlar hafta sonlarını bile değerlendiriyor'

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:00:33

Bursa Kavşaklarında Tehlikeli Sürüşler

Bursa’da bazı sürücülerin kavşaklarda araçları ile yaptıkları tehlikeli hareketler telefon kamerasına yansıdı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:00:33

En Yaşlı Kıbrıs Gazisinin Uzun Yaşam Sırrı Tarhana Çorbasında

Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin (TÜMGAZİDER) kurucu şube başkanlığını yapan, “en yaşlı Kıbrıs Gazisi” unvanını taşıyan, aynı zamanda Kore gazisi 95 yaşındaki emekli Hakim Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, ilerleyen yaşına rağmen gaziler ve aileleri için hukuk mücadelesine devam ediyor.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:00:03

'Yerli Yemek Kartı Hayatı Kolaylaştıracak'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: '(Yerli yemek kartı) Esnaf ve üye iş yeri ağının yaygınlaşmasıyla kart kullanıcılarının alternatifleri artacak, hayatları kolaylaşacak' 'Komisyon da olsa paralar içeride kalacak, dışarıya gitmeyecek'.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   11:00:02

İsot Tarlasında Kaçak Elektrik Hattı Bulundu

Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt altındaki abonelerinin daha kaliteli enerji alabilmesi için kayıt dışı kullanıma karşı mücadelesini artırdı. Kısa bir süre önce Siirt’te su hortumuna gizlenmiş kaçak elektrik hattı tespit eden kaçak kontrol ekipleri, bu kez Şanlıurfa’da bir isot (biber) tarlasına gizlenmiş bir kaçak elektrik hattını ortaya çıkardı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:59:33

30 Yıl Aradan Sonra Sinemaya Tekrar Kavuştular

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde 30 yıl aradan sonra beyaz perde tekrar aralandı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:59:32

Kato Dağı Manzaralı Kaplıca Keyfi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Ilıcak köyünde bulunan Zümrüt Kaplıcası’na gelenler Kato Dağı manzarasında yüzmenin keyfini çıkarıyor.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:59:05

Ayakta Motor Sürdü, Araçların Arasında Makas Attı

Konya’da sabah saatlerinde trafiğin en yoğun olduğu sıralarda trafikte seyir eden motosikletli gencin hem ayağa kalkması hem de araçların arasına makas atarak girmesi olası bir kazaya davetiye çıkartırken, genç sürücünün iki kere kaza atlatması ise kameralara saniye saniye yansıdı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:59:04

Çelik'ten Vakıflar Haftası Mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Ahmet Çelik, Vakıflar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:59:03

Kartepe'de Asfalt Çalışmaları Hız Kazandı

Üst yapı çalışmaları Ramazan ayı öncesi hız kazandıran Kartepe Belediyesi ekipleri, Köseköy ve Ataevler Mahallelerinde asfalt serim çalışması gerçekleştirdi.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:58:35

Kahraman Tazeoğlu Şanlıurfalı Okurlarıyla Buluştu

Ünlü Yazar-Şair Kahraman Tazeoğlu, Şanlıurfalı okurlarıyla Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde buluştu.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:58:34

Kitap Okumanın Çocukların Gelişimine Katkısı Belirlenecek

Türkiye Yayıncılar Birliğince yürütülecek proje kapsamında sürekli kitap okuyan öğrencilerin eğitimleri başta olmak üzere yaşamlarındaki gelişmelerin ortaya konulması hedefleniyor Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kocatürk: 'Daha az ödev, daha çok kitap okuyan bir nesille beraber belki de sınavlarda daha farklı çocuklarla karşılaşacağız. İnsanların okuduğunu kavrayarak yaratıcı fikirlere ulaşmasının yolu kitaptan başka hiçbir yerden geçmez'

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:58:32

Oprukçu Açıklaması 'Asfalt Bozma Bedelini AYKOME'ye Ödüyoruz'

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, “Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kararı ile artık altyapı çalışmalarından sonraki asfalt ve parke tadilatı ilçe belediyelerinin görevi” dedi.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:58:03

Yalova'da Fen Bilimleri Proje Yarışması Düzenlendi

Çiftlikköy Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen ortaokullar arası Fen Bilimleri Proje Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:57:32

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi Yarın Başlıyor

Uluslararası Demiryolları Birliğinin (UIC) 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Yüksek Hızlı Demiryolu Fuarı, TCDD ev sahipliğinde yarın Ankara'da başlayacak.

7 Mayıs 2018 Pazartesi   10:56:34

 1  2  ...  64  65  66  ...  75  76