Antalya'da Asayiş

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalar merkez ve ilçelerde sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'nın Manavgat ilçesinde mükerrer veya sahte plakalı olarak aranan bir aracın Manavgat'tan geçtiği bilgisi üzerine polis ekipleri, aracın adına kayıtlı olduğu Manavgat'ın Kasaplar Mahallesi'nde ikamet eden H.Ş'ye ulaştı.

Aracının ruhsatı olmadığını beyan eden H.Ş'nin aracında yapılan incelemede, aracın motor ve şase numaralarının Hollanda plakalı ve İstanbul'dan çalıntı kaydı bulunan bir araca ait olduğu belirlendi.

H.Ş'nin kendine ait aracı bir başkasına sattığını ve sattığı araca ait plakayı daha sonra İstanbul'dan aldığı Hollanda plakalı bu araca takarak kullandığını söylemesi üzerine araç, Manavgat Emniyet Müdürlüğü otoparkına çektirildi.

Manavgat Sanayi Sitesi'nde iş yeri olduğu belirtlen H.Ş'nin işyerinde yapılan aramada ise iki aracın üzerinde takılı olan motorlar ile ruhsatta yazılı motorların numaralarının farklı olduğu belirlendi.

Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda bilirkişi incelemesinin ardından araçlar yediemin otoparkına çekilerek muhafaza altına alındı.

H.Ş. ise sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

- Kaş

Bir ihbarı değerlendiren Kaş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlileri, şüpheli H.K'ya ait aracı Doğantaş köyü çıkışında durdurmak istedi.

Dur ihtarına uymayarak Kaş ilçe merkezi istikametine kaçmaya çalışan H.K'yı takip eden polis, araçtan beyaz bir poşet atıldığını farketti. Daha sonra aracı yakalayan polislerce araçta, şüphelinin üstünde ve ikametinde yapılan aramada, 74 gram toz esrar, 2 gram "macun" tabir edilen uyuşturucu madde ile elektronik tartı ele geçirdi.

H.K'nın polisteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA