Haber Arşivi
İzmir'de PKK/KCK Operasyonu
Operasyonda, İngiltere'de terör örgütü paralelinde faaliyet gösteren dernek yönecilerinden biri gözaltına alında.
1 Kasım 2018 Perşembe 14:08:19Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Açıklaması
'Okullarımız hem rezerv madenciliğimizin hem de enerji teknolojilerinin geliştirilmesi anlamında önemli bir ihtiyacı karşılayacak' 'Sektör temsilcilerimizle de istişarelerde bulunduk. Onlar da bu tür tematik liselerin açılmasından gayet memnun olduklarını ifade ettiler. Çünkü mesleki ve teknik eğitimden mezun olan gençlerimiz bilgi ve tecrübeleriyle iş hayatına hazır olarak başlıyor' 'Eğitim sadece devletin, özel sektörün ya da kurum ve kuruluşların alanına bırakılamayacak kadar çok katmanlı bir alan. Topyekun, 81 milyon hep birlikte el ele vermek zorundayız'
1 Kasım 2018 Perşembe 14:08:18Hayrabolu SYDV İhtiyaç Sahiplerine El Uzattı
Hayrabolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ekim ayında 354 kişiye yardım yapıldığı bildirildi.
1 Kasım 2018 Perşembe 14:07:48'Osmanlı, Mozaik Değil Ebrudur'
Edirne Valisi Günay Özdemir: 'Osmanlı medeniyeti farklı inanç ve düşüncedeki insanların ortak şekilde yaşadığı bir anlayışı sağlamıştır. Osmanlı yaşam biçimi bir mozaik değil bir ebrudur. Medeniyet anlayışınız neyse bunu sanatınıza da yansıtıyorsunuz'
1 Kasım 2018 Perşembe 14:07:18'İzmir Halkına Anlatacakları Ve Gösterecekleri Projeleri Yok'
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: 'CHP, zübük siyaset anlayışından vazgeçmiyor. Bunların millete hizmet etme derdi, İzmir halkına anlatacakları ve gösterecekleri projeleri yok. Dolayısıyla ellerinde kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktan başka argümanları da yok'
1 Kasım 2018 Perşembe 14:05:18ANALİZ - Kaşıkçı Cinayeti Ve Körfez İttifakının Geleceği
Kaşıkçı olayıyla Muhammed bin Selman’ın liderlik imajı büyük hasar almış görülüyor. Arap dünyasında ayrı bir coğrafi, politik ve jeopolitik güç olarak konsantre olmaya çalışan “Körfez/Haliç İttifakı” ise zor bir dönemece girmiş bulunuyor Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan’ın gerek Amerikalı gerekse İsrailli politik ve askeri elit üzerinde derin bir etki meydana getirdiği görülüyor. Bu kişiler, bir yandan bu kontrolsüz olayın Suudi yöneticilerin bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığını anlamaya çalışırken, öte yandan Suudi Arabistan’la oluşturdukları yeni güvenlik ve strateji konseptlerini bu yeni duruma göre nasıl güncelleyebilecekleri üzerine düşünüyorlar Suudi Arabistan’ın toplumsal görünümü modern bir ulusu andırmaktan oldukça uzak. Bu nedenle son yıllarda gerek Suudi elitleri gerekse genel anlamda Körfez yöneticileri, coğrafi merkezli bir Arap kimliğini yaygınlaştırma endişesindeler. Bunu yaparken de jeopolitik yarış ve dinsel ayrışmaları temel aldıkları görülüyor Kaşıkçı olayından sonra Arap ülkelerinin birçoğunun Suudi Arabistan’a destek mesajları iletmesinin ve liderlerinin Riyad’a gitmesinin arkasında da aslında “Arap dünyasının Körfezleştirilmesi” süreci yatıyor. Körfez elitlerinin çevrelerindeki ülkeleri askeri, diplomatik ve finansal yönden kendilerine bağımlı kılmaları, temel stratejik hedef olarak öne çıkıyor Mısır Arap politik kültürüne kazandırdığı (modernite, askeri darbeler, antikolonyalist mücadele, Arap milliyetçiliği ve İslamcılık gibi) bir çok kurum ve stildeki tarihsel pozisyonunu Körfez ülkelerine bıraktı “Araplar hakkında alınacak kararların başkenti” pozisyonu olan Riyad, şu soruyu cevaplamak zorunda olduğunu uzun vadede anlayacağa benziyor: Jeopolitik ve güvenlik konseptine farklı şekillerde rezerv koyan veya uyum sağlayamayan aktörlerle ortak bir yerde buluşmayı hedefleyen ikna stratejisi mi uygulanacak, yoksa bu aktörleri güç ve zor yoluyla kendi pozisyonuna mı yaklaştıracak?
1 Kasım 2018 Perşembe 14:04:19Sıfır Atık Zirvesi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: 'Bizden sonra gelecek olan nesillere, kaynakları tükenmiş, yaşam şartları zorlaşmış bir dünya bırakamayız. Misafiri olduğumuz yeryüzünü bize emanet edildiği şekliyle bizden sonrakilere bırakmak hepimizin temel sorumluluğudur' 'Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme girmesiyle daha yaşanabilir bir çevre, daha güçlü bir ekonomi hedefliyoruz'
1 Kasım 2018 Perşembe 14:02:19Vali Balkanlıoğlu'nun Veda Ziyaretleri
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a veda ziyaretinde bulundu.
1 Kasım 2018 Perşembe 14:00:18Küçük Erdem'in Organları Hastalara Umut Oldu
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 10 yaşındaki çocuğun kalbi, karaciğeri ve iki böbreği hastalara nakledildi.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:59:4834. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı'na Doğru
Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik'te düzenlenecek Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı'nda Edirne'ye özgü ürünler tanıtılacak.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:59:18Irak'a Yeni Hükümet Sonrası İlk Ziyaret Ürdün'den
Resmi ziyaret için Irak'ın başkenti Bağdat'a gelen Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile görüştü.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:58:49Biga TSO Öğrencileri Sevindirdi
Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 800 öğrenciye kırtasiye ve kıyafet yardımı yaptı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:58:48'Geleneksel Erzincan Tanıtım Günleri'
İstanbul Erzincan Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen, "Geleneksel Erzincan Tanıtım Günleri" etkinliği başladı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:58:19Kızılaydan Onkoloji Hastalarının Çocukları İçin 'Şefkat Evi'
Türk Kızılayı, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaların çocuklarını emanet edebilecekleri 'şefkat evi' projesini hayata geçirdi.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:57:48Konuşan Tom Ve Arkadaşları Artık Türkçe
Bilgisayar üretimli imgeleme ile yapılan dünya çapında popüler animasyon dizisi Konuşan Tom ve Arkadaşları, Türkçe yayına başlıyor. 28 dilde ve 170’ten fazla ülkede yayınlanan dizi için yeni Youtube kanalı açılacak.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:57:20Başkan Çöl'den Hasta Ziyareti
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, hastanede hasta ziyaretlerine devam ediyor.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:57:18Asayiş Ekipleri Hırsızlara Göz Açtırmıyor
Tekirdağ’da çeşitli hırsızlık ve adama yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:56:50Köylüler Yol Geçen Arazilerine Kazık Çakarak Sınırlarını Belirledi
Tokat’ta kamulaştırma yapılmadan arazilerinde yol geçirildiğini ileri süren köylüler kadastral yolu ölçtürerek açılan yolda kendilerine ait olan bölümü kazık çakarak belirledikten sonra kepçe yardımı ile kapattırdı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:56:49Bursa'da İnsan Kaynakları Ve İstihdam Buluşması
İş arayanlarla işverenleri aynı çatı altında buluşturan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması Merinos AKKM’de başladı. Bursalıların ilgi gösterdiği fuara Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:56:24MEGİP Ve İŞKUR Teşvikleri Semineri
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde İŞKUR teşvikleri ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:56:24Sağlık Alanında Yeni Düzenlemeye İlişkin Kanun Teklifi
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker: 'Bu, sağlıkçıya şiddet yasasıdır. Sağlıkçıları aç bırakacak sağlıkçılara şiddet uygulama yasasıdır. Daha önce 'Özelde çalışsınlar, devlet olarak bakmak zorunda mıyız?' demişlerdi. Şimdi özelde çalışmalarının da önü tıkanıyor'
1 Kasım 2018 Perşembe 13:55:48'Devre Arasında 3-4 Transfer Yapmamız Gerekiyor'
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek: 'Devre arasına kadar alabileceğimiz kadar puan almalıyız' '(Akhisarspor maçı) Kolay maç yok, her maç çok zor. Futbol kalitesi yüksek bir müsabaka olacağını düşünüyorum'
1 Kasım 2018 Perşembe 13:54:48İstanbul Havalimanı, İlk Antalya Yolcularını Ağırladı
THY'nin Antalyaİstanbul seferini yapan uçağı ilk kez İstanbul Havalimanı'na indi Veteriner Talat Varal: 'Yolculuk keyifliydi. Burası oldukça büyük gözüküyor'
1 Kasım 2018 Perşembe 13:54:20Kayseri'deki Cinayet Davasında Karar
Bir fabrikada mesai arkadaşlarından birini bıçakla öldürüp diğerini yaralayan sanık, 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:54:19Araçlar Çarpıştı, Karayolu Savaş Alanına Döndü
Aydın’ın Didim ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 4’ü çocuk 10 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Kaza nedeniyle karayolu adeta savaş alanına dönerken, bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar Söke ve Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
1 Kasım 2018 Perşembe 13:53:50