Haber Arşivi

'Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Vadisi'yle İspanya'ya Rakip Olacaklar

Çorum'un yaklaşık 6 bin nüfuslu ilçesi Dodurga'da 9 milyon liralık yatırımla oluşturulacak Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi'nde yetiştirilecek bitkilerle bu alanda yıllık 35 milyar dolardan fazla gelir elde eden en büyük üretici konumundaki İspanya'ya rakip olunması hedefleniyor Vali Kılıç: 'Türkiye, özellikle tıbbi ve aromatik bitki florası açısından dünyanın en önemli ülkelerinden biri konumundadır. Ülkemizde de Çorum ilimiz, bitki çeşitliliği ve iklimi açısından bu işin yapılacağı en uygun yerlerden biri' Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ermiş: 'Fideleri öncelikle kendi sahalarımıza, boş alanlarımıza, Hazine arazilerine, okul bahçelerine, orman alanlarına aktarmayı planlıyoruz'

9 Temmuz 2017 Pazar   11:04:26

'40 Yaş Üstü Gebeliklerin Yüzde 40'I Düşükle Sonuçlanıyor'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru: 'İleri yaşta gebe kalma şansı azaldığı gibi gebe kalmak için de daha fazla beklemek gerekebilir. 35 yaş üstü gebeliklerde düşük riski daha fazladır. 40 yaş üstü gebeliklerin yüzde 40'tan fazlası ise düşükle sonuçlanmaktadır. Bunun nedeni yaşlanmayla birlikte yumurtalarda kromozom problemi riskinin artmasıdır' 'İleri yaşta gebe kalmaya hazırlanan anne adayları daha ayrıntılı olarak değerlendirilmelidir. Bu yaşlarda rahimde miyom bulunması, tansiyon ve şeker hastalığı gibi sorunlar daha fazla görülür ve gebelik esnasında probleme yol açabilir'

9 Temmuz 2017 Pazar   11:03:58

'Kokpitlerin Yeni Kaptanları' Dalaman'da Yetişecek

Muğla'nın Dalaman ilçesinde faaliyete geçen uluslararası uçuş okulu Avion Training'de, farklı ülkelerden gelen pilot adayları, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerle dünya uçuş trafiğine yön verecek Avion Training Yönetim Kurulu Başkanı Dikici: 'Yaklaşık 10 bin saat uçmuş bir kaptan, bir öğretmen pilot olarak dünyadaki pilot açığının ne kadar hızla ilerlediğinin canlı tanığıyım. Çin'de başlayan bu furyanın dünyaya hızla yayılacağına çok eminim' Avion Training şirket ortaklarından Hollandalı Veluw: 'Boeing tarafından onaylanan ilk uçuş okulu olan Avion Training, bundan sonra Dalaman'dan dünyaya pilot ihraç etmeye başlayacak'

9 Temmuz 2017 Pazar   11:03:57

Karael'den, Vali Zorluoğlu'na Ziyaret

Van Demirciler Tornacilar Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, Vali Zorluoğlu’nu ziyaret etti.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:02:56

Suya Kavuşan Suruç Ovası'nda Patates Hasadı

Türkiye'nin en uzun, dünyanın sayılı sulama tüneline sahip Suruç Ovası'nda, deneme üretimleri sonucu yüksek verim elde edilince yetiştirilmeye başlanan patatesin hasadı yapıldı 200 dönüm arazide yetiştirilen ve dönüm başına 3,5 ile 5 ton arasında verimin elde edildiği patates, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok kente gönderiliyor Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yahlizade: 'Özellikle patateslerin güzel ve istenilen büyüklükte olmasıyla hedeflerimizin gerçekleştiğini gördük' Üretici Doğan: 'Patatesleri Van, Erzurum, Gaziantep, Batman, Mardin illerine gönderiyoruz'.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:02:26

Kulu'da Trafik Kazası Açıklaması 3 Yaralı

Kulu'da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:01:58

Kadına Karşı Şiddet Brüksel'de Tartışılacak

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu: 'Brüksel'de gerçekleştirilecek ve Batı Balkan ülkelerinin temsilcilerinin de katılacağı toplantının önceliği, kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıkların inşa edilmesi olarak belirlendi'.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:01:57

'Uçak Gemisi' Yapımına Yalova Talip

YalovaAltınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Gülcek:Şu anda, uçak gemisine çok yakın gemiler yapan tersanelerimiz var. Türkiye bu konuda iyi bir yol aldı. Milli Savunma Bakanlığı ciddi olarak bu tersaneleri destekledi, eğitimine önem verdi'Biz iddialıyız Yalova olarak, uçak gemisi yapmaya da talibiz. Buranın imkanlarıyla yapılabilecek durumda' 'Biz başka ülkelere de askeri gemi yapıp ihraç edecek konumdayız. İhraç da ediliyor, yapılıyor da zaten şu anda. Yeter ki pazarlar bulunabilsin, pazarlanabilsin. Artık Türkiye kendisini ispat etmiş durumda'

9 Temmuz 2017 Pazar   11:01:56

Köylü Kadınların Türkü Aşkı Koro Kurdurdu

Lüleburgaz'ın Ertuğrul köyünde yaşayan 17 kadından oluşan koro, Trakya'nın unutulmaya yüz tutmuş türkülerini seslendiriyor Emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'den bir yıl boyunca eğitim alan 40 ila 80 yaş aralığındaki kadınlar, çeşitli etkinliklerde mini konserler veriyor.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:01:27

Paranın Anayasasına Yeni Düzen

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 'Kambiyo mevzuatının anayasası sayılan Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun'un güncellenmesi için çalışma başlattık' 'Bu kapsamda kabahatlerle cezalar arasındaki ölçüsüzlüğü gidereceğiz, idari para cezalarını güncelleyeceğiz' 'Yetkisiz faaliyet gösterenlerin daha yüksek idari para cezalarıyla karşı karşıya kalacağı düzenlemeyle gerçek kişiler de dahil olmak üzere herkes mevzuata uyum konusunda daha dikkatli olmak zorunda kalacak'.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:01:26

Baz İstasyonunda 'Belediye Ruhsatı' Şartının Kaldırılması

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: 'Baz istasyonu kurulumunda belediyelerden alınan ruhsat şartının kaldırılmasıyla Türkiye'nin dijital altyapısının hızlı ve güvenli şekilde kurulmasının önü açıldı'.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:00:57

Foreks Oyuncusunun Parası Yurt İçinde Kalacak

Başbakan Yardımcısı Canikli:(Yabancı foreks şirketlerine ilişkin düzenleme) Türk vatandaşları, Sermaye Piyasası Kurulundan izin almayan yurt dışındaki foreks şirketlerine yatırım yapamazlar, orada oyuncu olamazlar' 'Kaynağın yurt dışına gitmesini engellemek için bunu yapıyoruz, son derece doğru bir kural'.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:00:56

İçinde Çakmak Çakılan LPG'li Araç Alev Aldı Açıklaması 1 Yaralı

Elazığ’da, içerisinde sigara yakılan LPG’li aracın bir anda alev alması sonucu 1 kişi yaralandı.

9 Temmuz 2017 Pazar   11:00:26

Mamak'ta Konut Etaplarının İlk Teslimat Çalışmaları Başladı

Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Toplam 574 bin metrekare alanı kapsayan projenin ilk etabında yapımına başlanan 869 konut, 2017 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:59:56

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Açıklaması

'Tam bir bitki cenneti olan Anadolu ile Trakya, tarımın da en önemli ürünlerinin anavatanıdır' 'Anadolu'dan çıkıp yayılmış tarımsal ürünlerin dünya çapındaki üretim değeri 544 milyar doları aşıyor'.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:58:28

Gaziantep'te Yol Yapım Çalışmaları

Şehitkamil Belediyesinin yeni mahallelerinde yol açma çalışmaları başladı.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:58:27

Trabzonspor'un Macaristan Kampı

Bordomavililer, kampın 7. gününü izinli geçirecek

9 Temmuz 2017 Pazar   10:58:26

Irak Ordusu Kontrolü Sağlamaya Yakın

Iraklı güçlerinin Musul’daki DEAŞ militanlarına ait direniş noktalarını temizlediği bildirildi.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:57:57

3,5 Yıldır Ebabil Kuşu Omzunda Geziyor, Gören Şaşırıyor

Elazığ’da 51 yaşındaki emekli Osman Genç’in, 3,5 yıldır beslediği ebabil kuşunu omzuna koyarak sokaklarda gezmesi görenlerin dikkatini çekerken, kuşun ebabil olduğunu öğrenenler ise inanmakta zorluk çekiyor.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:57:56

Çiftlikte 5 Bin Balya Kül Oldu

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, bir çiftlik ambarında çıkan yangında yaklaşık 5 bin adet ot balyası küle döndü

9 Temmuz 2017 Pazar   10:57:28

Türk Gençlerinden Kudüs'te Örnek Davranış

Kudüs’ü ziyaret eden bir grup Türk genci, Kudüs Belediyesinin temizlik konusundaki çifte standardına inat Sahira Kapısı’ndan Aksa’ya, Aksa’dan Şam Kapısı’na temizlik yaptı.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:57:26

Palandöken, 'Zorunlu Trafik Sigortası Esnafın Zararına'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortasının esnafın zararına olduğunu söyledi.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:53:26

Ruslar İEF'e Geliyor

1,33 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ile dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alan Rusya’nın bu yılki İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ’partner ülke’ olması, İzmir için çok önemli fırsatları da beraberinde getirecek. Rusya Federasyonu’nun bakanları ve büyük şirket CEO’larıyla geniş bir katılıma hazırlandığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu işbirliği, sadece ekonomik yönüyle düşünülmemeli. İzmir buluşması, iki ülke arasındaki siyasi ve sosyal ilişkileri, yani dostluk bağını da güçlendirecek" dedi.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:50:56

Hamile kadına tecavüz edip öldüren caninin eşi konuştu

Sakarya'da öldürülen Suriyeli hamile kadını ve 10 aylık bebeğini öldüren Birol K.’nın eşi R.K. "Çocuğum onu öldü bilecek" dedi.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:49:38

Rektör Çomaklı ER KADIN'ın Atölyesinde

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği’nin (ERKAD), Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ertansa A.Ş’ nin proje ortağı, Palandöken Belediyesi’nin de işbirlikçisi olduğu İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının PRODES biriminden desteklenen “Folklorik Bebeğimle Dünyam Değişsin” proje atölyesini ziyaret etti.

9 Temmuz 2017 Pazar   10:48:26

 1  2  ...  32  33  34  ...  39  40