Muğla Valisi Civelek, Görevine Başladı

Vali Civelek: 'Muğla'ya hizmette, vatandaşlarımıza makam kapımız da gönül kapımız da sonuna kadar açıktır' 'Huzurlu, güvenli, mutlu kent Muğla'ya 26 yıl aradan sonra ikinci kadın vali olarak atanmaktan büyük onur, gurur ve mutluluk duyuyorum'.

Son Valiler Kararnamesi ile Muğla Valiliğine atanan Esengül Civelek, görevine başladı.

Makam aracıyla kente gelen Vali Civelek için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi.

Çiçeklerle karşılanan Civelek, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, polis tören mangasını selamladı.

Civelek'e burada Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından Yörük Şalı giydirildi. Civelek, daha sonra valilik kapısında kendisini karşılayan eski Muğla Valisi Amir Çiçek ile makama geçti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Civelek, Muğla'da görev yapmanın kendisi için onur olduğunu söyledi.

Devraldığı bayrağı daha ileriye taşımak için çaba göstereceğini belirten Civelek, 'Marka kent Muğla'nın daha da gelişmesini sağlamak, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, 2023 yılında, ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşma sürecinde, Muğla'dan yerel katkı sağlamak amacıyla tüm kesimlerle birlikte işbirliği, güç birliği, el birliği, gönül birliği içerisinde çalışacağız.' diye konuştu.

Amaçlarının vatandaşların huzuru, güvenliği, mutluluğu ve refahı olduğunu vurgulayan Civelek, kamu hizmeti sunan taraflar olarak kaliteli, etkin ve verimli kamu hizmeti sunmanın öncelikli görevleri olduğunu anlattı.

Başlatılan tüm proje ve yatırımların devam edeceğini belirten Civelek, 'Muğla'ya hizmette, vatandaşlarımıza makam kapımız da gönül kapımız da sonuna kadar açıktır.' dedi.

Daha sonra Vali Civelek ve Çiçek, Vali Özer Türk Salonu'nda kentin yöneticileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çiçek, burada yaptığı veda konuşmasında, 3 yıl görev yaptığı Muğla'da güzel anıları olduğunu söyledi.

Vali Çiçek ise, Vali Civelek'e görevi devretmenin onuru ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Çiçek, 'Sayın Valimiz de çalıştığı illerde halkın yanında olarak devletini en iyi şekilde temsil etti. Bu nedenle görev değişimi benim için hüzünlü olmadı aksine hayırlı olduğuna inanıyorum.' dedi.

Çiçek, görev süresi içerisinde Muğla ve ilçelerinde vatandaşla ve kamu çalışanları ile sık sık bir araya geldiğini vurgulayarak, vatandaş odaklı hizmet üretmeye çalıştığını dile getirdi.

Vali Civelek ise, Muğla'nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile önemli bir turizm kenti olduğunu kaydetti.

- Muğla'nın ikinci kadın valisi

Muğla'da görev süresi içerisinde hizmet üretmek için çaba göstereceğini vurgulayan Civelek, 'Huzurlu, güvenli, mutlu kent Muğla'ya 26 yıl aradan sonra ikinci kadın vali olarak atanmaktan sonra büyük onur, gurur ve mutluluk duyuyorum.' dedi.

Vali Civelek ve Çiçek, birbirlerine çiçek takdim ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Amir Çiçek, valilik binası önünde kendisini bekleyen kurum müdürleri ve vatandaşlarla da tek tek vedalaştı.

Bazı vatandaşlar Çiçek'e sarılarak gözyaşı döktü.

Vali Civelek, daha sonra Ankara'ya giden Çiçek'e aracına kadar eşlik ederek yolcu etti.

Kaynak: AA