Haber Arşivi

Kepez 7'Den 70'E Yürüyor

Kepez Belediyesi’nin ilgi gören hizmetlerinden 7’den 70’e doğa yürüyüşleri, bu sezonda Antalya ve çevresini karış karış geziyor.

12 Şubat 2017 Pazar   11:23:59

Bayraktar'tan 'Çiçek Alalım' Çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hayatı renklendiren çiçeklerin aynı zamanda çiftçiler için önemli bir gelir kapısı olduğunu belirterek, “Alacağınız her gül veya çiçek, üreticimize de gelir sağlayacaktır. 80 milyonluk ülkeyiz. Kesme çiçekte hem iç tüketimi hem de ihracatı rahatlıkla artırılabiliriz. Binlerce kişiye istihdam, milyonlarca dolarlık ek ihracat geliri sağlayabiliriz” dedi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:23:58

KESOB Başkanı Övüç ÖTV, KDV Ve Sicil Affını Değerlendirdi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, ÖTV, KDV, sicil affı ve yapılandırmalar hakkında bilgiler verdi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:23:28

'Foreks Düzenlemesi İle Yatırımcının Gözdesi VİOP Olacak'

SPK'nın kaldıraçlı alım satım işlemlerine (Foreks) ilişkin düzenlemesi Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın (VİOP) öne çıkmasını sağladı Meksa Yatırım VİOP Müdürü Tekgül:Halen 1 milyar lira civarında seyreden dolar/TL sözleşmelerindeki toplam işlem hacmi, yıl sonuna kadar endeks sözleşmelerinin işlem hacmini geride bırakabilir' Gedik Yatırım VİOP Yönetmeni Er:VİOP'ta işlem gören dolar ve altın gibi benzer ürünler ön plana çıkmaya başladı'.

12 Şubat 2017 Pazar   11:22:05

Seyyar Satıcılıktan Patronluğa Uzanan Başarı Hikayesi

Amasya'da yaşayan 79 yaşındaki iş adamı Ağış, 10 yaşında eşeğiyle köyleri dolaşıp sakız satarak başladığı iş hayatında bugün ihracat yapan, 110 işçiye istihdam sağlayan bir fabrika ile süpermarketin sahibi oldu Ağış: 'Eşekle sakız satarak başladığım ticarette helal olan hemen hemen her şeyi yaptım. Bisikletle seyyar satıcılık yapıp sinemalarda çekirdek sattım. Sebze ve meyve komisyonculuğu, büfe işletmeciliği ve süpermarket işi yaptım' 'Mobilya fabrikası kurduk. Birçok yerde şubemiz var, ihracat da yapıyoruz. Şimdi milyonları konuşuyoruz ama 5 kuruşa sattığım sakızın parasının tadı bambaşkaydı'

12 Şubat 2017 Pazar   11:22:04

81 İlden Toplanan Tohumla Erdoğan'ın Portresini Yaptı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, aşçı ve teknoloji tasarım öğretmeni İletmiş, 81 ilden toplanan bakliyat ve baharat tohumlarıyla 6 ay uğraş vererek yaptığı portreyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyor İletmiş: 'Hizmet anlamında 81 ile tohum olmuş bir insanı anlatmak için böyle bir projeye girdik. Bakliyatları birleştirmemizin temel nedeni ise hepsinin vatan topraklarında üretilmesidir. 81 ili ayırt etmeden hiçbir insan bu topraklara hizmet etmedi. Projemizden insanlara bahsettiğimiz zaman, inanın gelen tohumun haddi hesabı olmadı. Çuval çuval malzeme geldi'

12 Şubat 2017 Pazar   11:22:03

Mancınık, Yüzyıllar Sonra Yeniden Yapıldı

Tarihçi Özkaya ve mekanik sanatçısı Aşıkoğlu, Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı'nın desteğiyle ilkel silah aleti mancınığın aslına uygun minyatürünü yaptı Tarihçi Özkaya: 'Mancınığın İstanbul'un fethi esnasında kullanıldığını biliyoruz fakat ülkemizde 550 yıldır mancınık yapılmamış. Türkiye'de ilk defa 5,5 asır sonra yeniden inşa edildi' 'Vatandaşların, gençlerin, çocukların, askeri tarih konusunda bilgi sahibi olmaları ve gelecekteki askeri çalışmalar açısından mancınık son derece önemli. Verdiğimiz konferanslarda da mancınığı tarih meraklılarıyla buluşturuyoruz. Bu eserimizi müzeye bağışlama yoluna da gidebiliriz' Mekanik sanatçısı Aşıkoğlu: 'Mancınığı yaparken tarihi çizimleri birebir uygulamaya çalıştım'

12 Şubat 2017 Pazar   11:19:28

İstanbul'da Kaçak Gözlük Ve Sigara Operasyonu

Ümraniye'de düzenlenen operasyonda, kaçak olduğu belirlenen 4 bin 90 gözlük ve 9 bin 990 paket sigara ele geçirildi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:18:59

İstanbul Trafiğine Mobil Asistanlı Çözüm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 'mobil ulaşım asistanı' projesini hayata geçiriyor Ulaşım asistanı sayesinde şehir içindeki tüm yolculukları planlamak mümkün olacak, trafiğin durumuna göre kullanıcıya toplu taşıma alternatifleri sunulacak Sistemle taksi çağırmak ve kredi kartıyla ödeme hizmetleri cepten yapılabilecek, taksiciler yolcu bulmak için şehir içinde boş tur atmayacak.

12 Şubat 2017 Pazar   11:18:58

Mardin'de 3 İlçeye Bağlı 9 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Mardin’in merkez Artuklu ile Nusaybin ve Ömerli ilçelerine bağlı 9 kırsal mahallede arama yapmak amacıyla düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:18:29

Kafası Yoğurt Kabına Sıkışan Yavru Köpeği Böyle Kurtardılar

Giresun’un Tirebolu ilçesinde ilginç bir kurtarma görüntüsü kaydedildi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:18:28

Urla'da Çocuklar İçin İnsan Hakları Eğitimi

Urla Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde, kadınların yanı sıra çocuklar için de hak temelli eğitimler başladı.

12 Şubat 2017 Pazar   11:16:58

Türk Kültürünü Misafir Oldukları Evlerde Öğreniyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince başlatılan 'Misafir Ol Gel Bana' projesi kapsamında yabancı öğrenciler, her hafta farklı bir Türk aile tarafından misafir ediliyor Konuk oldukları evlerde Türk mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı bulan öğrenciler, aile sıcaklığında bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşıyor Ugandalı Hasan Ali Bulafo: 'Her millet, Türk milletinin taşıdığı misafirperverliği taşıyabilse dünya daha huzurlu ve yaşanabilir bir yer haline gelir diye düşünüyorum. Allah her millete misafirperverliği nasip etsin' Bangladeşli Shameem: 'Türklerin yardımsever ve misafirperver olduğunu biliyordum. Bu yüzden geldim buraya'

12 Şubat 2017 Pazar   11:16:28

Vali Güvençer Özel Halk Otobüsü Şoförleriyle Buluştu

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı ve yönetim kurulu üyelerine iadeyi ziyarette bulunarak halk otobüsü şoförlerinin yaşadığı sıkıntıları dinledi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:15:58

Pazar Kalkacak, Tarih Kurtulacak

Yıllardır tarihi İpek Yolu’nun geçtiği yere kurulan Eşrefpaşa pazarı, Konak Belediyesi’nin Yağhaneler’de inşa edeceği yeni kapalı pazaryerine taşınacak. Pazaryerinin kalkmasıyla tarihi alan daha da görünür kılınacak.

12 Şubat 2017 Pazar   11:14:29

Manisalılar İzmir'e Kaçıyor

Sanayisi ve tarımıyla cazibe merkezi haline gelen Manisa’da kira ve konut satışlarında yaşanan fiyat artışı birçok çalışanın yarım saat mesafedeki İzmir’e yönelmesine neden oldu. Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka’da daha ucuza kirada oturup Manisa’da çalışanların sayısı hızla artıyor. Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, emlak fiyatlarındaki artışlara TOKİ’lerin de çare olamayacağını belirterek, şehirdeki imar sorununun çözülememesi halinde bu sıkıntının giderek büyüyeceğini dile getirdi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:14:00

Kepez Belediyesi'nden Tarihi Kındıra Yolu'na Ömürlük Asfalt

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tarihi Kındıra Yolu’nun alt yapı ve asfaltını güçlendirerek ömürlük bir yol haline getirdiklerini söyledi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:13:59

Bursa'da Bal Arısı Kovanı Hırsızlığı

Mudanya ilçesinde bir kişiye ait 60 bal arısı kovanı çalındı.

12 Şubat 2017 Pazar   11:13:29

Herkesin İmdadına Yetişiyorlar

Türkiye genelinde deprem, sel, yangın, çığ, trafik kazası, boğulma gibi afet ve acil durumlara anında başarıyla müdahale eden AFAD ekipleri, bir taraftan da zorlu kış şartlarında eğitimlerini sürdürüyor Ekipler, Van'da Artos Dağı'nın kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı 2 bin rakımlı eteğinde dondurucu soğukta, senaryo gereği çığ altında kalan iki snowboardcu ile teleferikte mahsur kalan kayakçıları kurtardı.

12 Şubat 2017 Pazar   11:13:28

TTK'dan Kömür Torbalama İhalesi

Armutçuk Müessese Müdürlüğünde üretilen taş kömürünün, 3 yıl süreyle torbalanmasına yönelik tesis kurulması için ihale yapılacak.

12 Şubat 2017 Pazar   11:12:28

Bahçeli'den Rusya'ya tepki

MHP'nin Konya kampından sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin hedefinde Rusya vardı.

12 Şubat 2017 Pazar   11:12:08

Engelli Kedinin İyilik Meleği Oldu

İzmit'te trafik kazası sonucu bir ayağını ve kuyruğunu kaybeden kediyi sahiplenen 25 yaşındaki Hatice Solak, hayvan sevgisiyle örnek oldu Hatice Solak: 'Akşamları çok soğuk olduğu zaman altlarına sıcak su torbası hazırlıyorum, elimden geldiğince şık yuvalar yapmaya, rahat ettirmeye çalışıyorum'.

12 Şubat 2017 Pazar   11:11:59

İdare İle Vatandaş İlk Kez Arabulucuda Anlaştı

Türkiye'de ilk kez arabulucu sayesinde, iş kazasında hayatını kaybeden işçinin ailesi ile belediye arasında anlaşma sağlandı Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar: 'Türkiye'de ilk kez idare ile vatandaş arasındaki bir uyuşmazlık arabuluculukla çözüme kavuşturuldu. Arabuluculukla bir günde sorun çözüldü ve aile fertlerinin banka hesaplarına tazminat yatırıldı'

12 Şubat 2017 Pazar   11:11:58

Vali Civelek, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.

12 Şubat 2017 Pazar   11:11:31

Vali Konağının Davetsiz Misafirleri

Hakkari’de başıboş dolaşan ve dondurucu soğuklar nedeniyle vali konağının önünde güneşlenen büyükbaş hayvanlar ilginç görüntü oluşturdu.

12 Şubat 2017 Pazar   11:11:30

 1  2  ...  32  33  34  ...  39  40