Haber Arşivi

İranlılar Bursalı Kimya Firmaları İçin Kuyruğa Girdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Kimya UR-GE Projesi kapsamında İran’da ikili iş görüşmelerine katılan Bursalı kimya firmaları büyük ilgi gördü. UR-GE üyesi 12 şirketin yer aldığı etkinliğe 100’ü aşkın firmadan 200’e yakın İranlı iş insanı katılırken, İran iş dünyası temsilcileri Bursa firmalarıyla görüşebilmek için adeta kuyruğa girdi.

15 Ekim 2017 Pazar   11:23:03

'Markasını Bilmediğiniz Ambalajsız Ürünleri Tüketmeyin'

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Saner: 'Gıda konusunda bilgi kirliliği had safhada, markasını bilmediğiniz ambalajsız ürünleri tüketmeyin. Ambalaj üzerinde mutlaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ismini arayın' 'Dışarıda yemek yiyorsanız gittiğiniz restoranın tuvaletine bakın, tuvaleti temiz olmayan bir yerde yemek yemeyin. Müşterinin tuvaleti bu haldeyse çalışanın ki daha beter haldedir'

15 Ekim 2017 Pazar   11:22:03

Canan Karatay'a 'Zeytinyağı Ve Tereyağı' Tepkisi

Prof. Dr. Canan Karatay’ın ‘çaya şeker yerine tereyağı kullanın’, ‘zeytinyağı anne sütü gibidir, çocuklarınıza içirin’ önerisine iç hastalıkları uzmanından tepki geldi.

15 Ekim 2017 Pazar   11:22:03

'ESYEM Projesiyle Esnaf İşinde Uzman Olacak'

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz ve eylülde yetkilendirme sözleşmesini imzaladığımız ESYEM projemizle mesleki yeterlilik sınavları düzenleyip başarılı olanlara belgelendirme yapacağız' 'ESYEM projesiyle esnaf işinde uzman olacak' 'Kadınların yoğun olarak çalıştığı kişisel hizmetler sektöründe 14 farklı alanda standart hazırladık, bunlarının 12'sinin belgelendirme yetkisini aldık'.

15 Ekim 2017 Pazar   11:21:34

Perakendenin Gözdesi Orta Doğulu, Çinli Ve Rus Turist

Turistlerin bu yılın haziraneylül dönemini içeren yaz aylarında yaptığı alışverişlerden en büyük payı Orta Doğu ülkeleri alırken, Çinli ve Rus turist de organize perakendeye can suyu oldu Türkiye ile Rusya ilişkilerinin düzelmesinin ardından söz konusu dönemde Rus turistlerin yaptığı harcamalarda yüzde 226'lık artış görülürken, Çinlilerin alışverişleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 294 arttı Global Blue Türkiye Genel Müdürü Şeyhun: '2017 yılında ülkemize gelen Orta Doğulu turistler bu yıl organize perakendenin toparlanmasına yardımcı oldu. Yurt dışından gelen ziyaretçilerin perakende sektöründeki sürdürülebilir büyümeye etkisini geçen yıl çok iyi anladık. Ziyaretçilerin kendini güvende, mutlu ve rahat hissetmesi alışveriş alışkanlıklarının da pozitif yönde gelişmesine yol açıyor' '(efatura uygulaması) Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte en önemli fayda zaman tasarrufu oldu ve gümrük işlemleriyle birlikte ortalama 1718 dakika olan tax free iade alma süresi 67 dakikaya kadar inmeye başladı'

15 Ekim 2017 Pazar   11:21:33

Kazlar Kış Mevsimine Hazırlanıyor

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars'ta besiciler, kazlarını kış öncesi meralarda otlatıp derelerde yüzdürüyor Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Gök: 'Kazları meralarda otlatan kadın ve çocuklar daha sonra kazları sağlıklı ve temiz olması için derelerde yüzdürüyor'.

15 Ekim 2017 Pazar   11:21:02

Sat Gölleri Dağcılık Turizmine Açıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilciliği ve Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği tarafından 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat göllerine gezi düzenlendi.

15 Ekim 2017 Pazar   11:20:03

Eskişehir'de Kumar Operasyonu

Ruhsatsız bir iş yerinde kumar oynadıkları saptanan 95 kişiye 227'şer lira ceza verildi.

15 Ekim 2017 Pazar   11:19:03

Ankara'daki Malatya Tanıtım Günleri

Malatya Valisi Ali Kaban, Ankara'da düzenlenen "4.Malatya Tanıtım Günleri" kapsamında açılan stantları ziyaret etti.

15 Ekim 2017 Pazar   11:19:02

Örnek Girişimci Kadının Hayalini 'Yeşil Yumurta' Tesisi Süslüyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan Hatice Demirbilek, 2 yıl önce komşusundan kuluçkalık olarak aldığı yumurtanın rengi yeşil çıkınca, fiyatı diğerlerine göre daha yüksek olan yeşil yumurta üretimine başladı 70 tavuğu bulunan Demirbilek, ayda 2 bin civarında yumurta elde ediyor İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün kadınlara yönelik hazırladığı projede örnek girişimci olarak gösterilen Demirbilek, yeşil yumurtlayan tavuk sayısını artırıp daha büyük bir tesis kurmayı hedefliyor.

15 Ekim 2017 Pazar   11:18:33

Kestane Köylünün Yüzünü Güldürdü

Düzce’nin Akçakoca ilçesinin dağ köylerindeki kestane bolluğu köyünün yüzünü güldürdü.

15 Ekim 2017 Pazar   11:17:33

Antep Fıstığından Yapılan Baklavanın Pahalı Olması Fındıklı Baklavanın Önünü Açtı

Trabzon’da baklava yapan işletmeler, antep fıstığının fiyatından şikayet ederken, çareyi fındıklı baklava imalatını arttırmakta buldu. Fıstığı ile meşhur Gaziantep ve Siirt’te mahsulün bu sene az olması nedeniyle Antep fıstığının kilogram fiyatının 120 TL’ye kadar yükselmesi tatlı imalatçılarını zora soktu.

15 Ekim 2017 Pazar   11:17:32

Yeni Motorize Ekiplerin Eğitimi Tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta’da motorize ekip olarak görev alacak personelin “İleri Sürüş Teknikleri” eğitimi tamamlandı.

15 Ekim 2017 Pazar   11:14:34

Karşıyaka Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Açıldı

Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’de yapımını tamamladığı Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni törenle hizmete açtı. 55 yaş ve üzeri Karşıyakalılara sosyal yaşamın kapıları açan merkez, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile “bilge çınarların” buluşma noktası haline gelecek.

15 Ekim 2017 Pazar   11:14:33

Türkiye'nin Genetik Haritası 'Genom'la Çıkarılacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş:Toplumun çeşitli kesimlerinden seçilecek 100 bin kişinin genom analizini yapacağız. Oldukça stratejik bir çalışma olacak' 'Örneğin ABD'de üretilen bir ilaç oradaki genetik yapıyla ilgili bulunuyor ama belki bizim genetik yapımıza uymuyor. Biz bu projeyle kendi genetik yapımızı ortaya koyacağız' 'Genom araştırmaları, şu anda İngiltere, ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde yapılıyor. Türkiye de bu projeyle bu zincire dahil oluyor'

15 Ekim 2017 Pazar   11:13:33

Kral Selman Ve Trump 'Yeni İran Stratejisini' Görüştü

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni İran stratejisini memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

15 Ekim 2017 Pazar   11:13:32

'Kalitesiz Kömür Yılda 350 Can Alıyor'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk'ün hazırladığı kitapçıkta, Türkiye'de, ısınmada kalitesiz ve kükürdü yüksek kömür kullanımı nedeniyle her yıl 350 kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi 'Kömür satın alırken dikkat edilecek hususlar' konulu kitapçıkta, doğru kömür kullanımı konusunda bilgiler aktarılıyor.

15 Ekim 2017 Pazar   11:13:04

Siber Tehditlere Karşı Yapay Zeka Uygulamaları Tartışılacak

Türkiye'deki uzman kuruluşlarla üniversiteleri bir araya getirecek Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda giderek artan siber tehditlerle mücadelede yapay zekayla uygulanabilecek önlemler ele alınacak Konferansta siber güvenlikteki en son saldırı ve savunma teknikleri anlatılacak.

15 Ekim 2017 Pazar   11:13:03

Yaralı Köpeği Kliniğe Yetiştirmek İsterken Kendi Köpeğini Kaybetti

Gaziantep’te 14 yıldır yanında bulunan lesi Can isminde köpeği 40 gün önce ölen Cemal Güneş, bir hafta önce yaralı bir köpeği veterinere yetiştirirken, 4 yıllık dostu umut isimli 2. köpeğini kaybetti. Son bir ayda ikinci acıyı yaşayan Cemal Güneş, bir haftadır köpeğinden haber alamıyor.

15 Ekim 2017 Pazar   11:12:02

Çukurova'da Pamuk İşçiliği Mazide Kalıyor

Bir zamanlar Çukurova denildiğinde ilk akla gelen, birçok film ve kitaba konu olan pamuk işçilerinin sayısı, ovada ekim alanı artmasına rağmen makine kullanımı nedeniyle her geçen gün azalıyor Seyhan Ziraat Odası İkinci Başkanı İncefikir:İnsan emeğiyle gücüne dayanan bu sektörde makine bir günde 100120 dönümü toplayabiliyor. İşçiler bunu günlerce süre sonunda toplayabiliyordu. Bu geç kalma da ürünün ulaşacağı yerlerde teknolojik işlenmesini geciktiriyordu fakat makine 500600 işçinin yapabileceği bir işi bir günde yapabiliyor' 'Çiftçi makineleşmeye devam edecek, teknolojik anlamda daha da yenileşmeye gidecek. Makineleşme hasadı hızlandırdı. Halen makineli hasat yapılmayan yüzde 20'lik bölgelere de artık makinelerin yavaş yavaş girmesini bekliyoruz'

15 Ekim 2017 Pazar   11:11:32

Edirne'de 'Göçmen Kaçakçılığı' Operasyonu

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 12 sığınmacı yakalandı.

15 Ekim 2017 Pazar   11:11:03

Siber korsanların yeni hedefi akıllı telefonlar

Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi (BÜSİBER) Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin, akıllı telefonların siber korsanların hedefi haline geldiğini ifade ederek, 'Zararlı yazılımlara örnek vermemiz gerekirse 'red alert 2' cep telefonunuzdan internet bankacılığı uygulamasına girmek istediğinizde karşınıza bankacılık yazılımına benzeyen bir ekran çıkartıyor, şifrenizi ilk girdiğinizde bir hata mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Bu esnada şifreniz çalınıyor. Şifreyi ikinci defa girdiğinizde ise erişim sağlıyorsunuz. Bankaların yanı sıra sosyal medya parolaları da bu yolla çalınabiliyor.' dedi.

15 Ekim 2017 Pazar   11:10:03

FSM Köprüsü'nü Kapatan Darbeci Sanıklar Hakim Karşısına Çıkıyor

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki FSM Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi, 49 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 15'i tutuklu 61 sanık, yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak Haklarında dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 6 sanığın ve üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istenen 55 sanığın yargılanacağı duruşma, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşma salonunda İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince görülecek

15 Ekim 2017 Pazar   11:10:02

'Yaz Bitti Diye İkinci El Otomobil Fiyatı Düşmez'

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Yanık:Sıfır araçların fiyatlarının artması, ikinci el piyasasında da fiyatları yükseltti. Bu nedenle tatil oldu, tatilden dönüldü, yaz bitti, sonbahar geliyor diye ikinci elde fiyatların düşmesini beklemeyin, düşmez' 'İnternetteki araç fiyatlarına kimse aldanmasın. Otomobilini satacaklar, kendi araçlarını sıfır fiyatlarıyla değerlendirerek hareket etsin'

15 Ekim 2017 Pazar   11:09:33

'En Lüks Binanın Kapısı Da Sokağa Açılıyor'

HipHop sanatçısı Burak King: 'Artık Neşet Ertaş’lara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz' 'Sokak herkes için sokak. En lüks binanın da kapısı sokağa açılıyor'

15 Ekim 2017 Pazar   11:09:32

 1  2  ...  30  31  32  ...  38  39