Haber Arşivi

TYP Çalışanlarına Eğitim

Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi tarafından Toplum Yararına Program (TYP) ile istihdam edilen personellere eğitim veriliyor. Belediye toplantı salonunda düzenlenen eğitimlerde geçtiğimiz haftalarda temel iş güvenliği, iş kazalarının nedenleri ve kazalardan korunma yolları hakkında bilgiler aktarılmıştı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:38:31

34 Saniyede 4 Kez Radara Girdi

Zonguldak’tan Çorum’a mahkemeye gitmek için yola çıkan öğretmen Metin Er, Merzifon-Osmancık’da 34 saniye arayla 4 kez radara girdiğini öğrenince şaşkına döndü. Er, Zonguldak dönüşünde ise aynı yerde iki kez radara girince toplam bin 400 lira trafik cezası geldi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:38:30

Battalgazi Tarihi Değerleriyle Bir Başka Güzel

Eğitim kursuna katılmak üzere Malatya’ya gelen kontrol görevlileri, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel mirasları gezdiler. Battalgazi’yi gezen heyet, “Battalgazi’yi Türkiye’de bilmeyen yoktur” dediler.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:38:02

İbrahim Üzülmez'den Derbi Ve Arda Yorumu

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde siyah-beyazlı takımın bir adım önde olduğunu söyledi. Üzülmez ayrıca, Barcelonalı yıldız Arda Turan’ın Milli Takım’da prim konusunu ön plana getireceğine inanmadığını ifade etti.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:38:01

Selin Vurduğu Eynesil İlçesinde Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Giresun’un Eynesil ilçesinde dün başlayan şiddetli yağış Dizgine ve Topallı derelerinin taşmasına sebep oldu. Taşan dereler ilçede sele neden olurken, maddi hasar meydana geldi. İlçede bu sabah itibariyle hasar tespit çalışmaları başladı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:38:00

Kütahya'da FETÖ Operasyonu Açıklaması 10 Gözaltı

Kütahya’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonları kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:37:32

Şehit Korucular İçin Tören Düzenlendi

Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen geçici köy korucuları Enver Kunduracıoğlu ve Adil Kamel için tören düzenlendi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:37:30

İstanbul'da Metruk Binanın Çökmesi

Bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:37:01

Aksaray'da Kadın Aktivite Merkezi Açılıyor

Aksaray'da bayanlara yönelik mesleki kursların verileceği, içerisinde kütüphane, kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness, spor ve dinlenme salonlarının yer aldığı Kadın Aktivite Merkezinin kısa süre sonra hizmete gireceği bildirildi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:37:00

Tarihi Sapaca Kalesi Turizme Kazandırılacak

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, İpek Yolu üzerinde bulunan ve Orta Çağ'da çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinde olan Sapaca Kalesi, tarihi dokusuna ve ihtişamına uygun olarak restore edilecek Uzundere Belediye Başkanı Özsoy:'Sapaca Kalesi'nin onarımının Osmanlı döneminde bir kez yapıldığını biliyoruz. Bizim de ikincisi yapmak için talebimiz oldu. Ancak eserlerin onarımı bir bütçe meselesidir. Engüzekkapı Kalesi'nin bakım ve onarımı yapıldıktan sonra Sapaca Kalesi'nin rölöve ve restitüsyon projelerini de hazırlatıp, aslına uygun şekilde yaptırarak Türk turizmine kazandıracağız'

22 Eylül 2016 Perşembe   11:35:30

Yüksek Sadakat'tan Halk Konseri

“Unesco Dünya Mirası Yolunda-Efes’ten Bergama’ya Bisiklet Turu” bu hafta sonu Efes’ten başlayacak. Cumartesi günü Karşıyaka’da konaklayacak olan 300 bisiklet tutkunu, Yüksek Sadakat grubunun halka açık konseri ile keyifli anlar yaşayacak.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:34:02

Adım sayarlar kilo vermeye yardımcı değil

Adım sayarların, kilo verme olasılığını arttırmadığı bildirildi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:34:01

'Devlet Ve Vatanımız İçin Ne Gerekiyorsa Yaparız'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca terör örgütü PKK ile mücadelede güvenlik güçlerine en büyük desteği veren korucular, son terörist kalıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmekte kararlı Köy korucularından Sabri Oyit:Devlet ve vatanımız için ne gerekiyorsa yaparız. Her gün evden şehit olmak üzere vedalaşarak çıkıyorum. Hain düşmanları buradan geçirmeyeceğim' Mehmet Buğutekin: 'Canımızı veririz ama bu memleketi terk etmeyiz. Teröristler devlete teslim olmadığı sürece bu işi bırakmayacağız. Benim 9 çocuğum var, devlet silah verirse onları da korucu yapacağım' Rıdvan Oyit: 'Teröre geçit vermeyeceğiz. Köydeki 4 silah arkadaşım gibi şehit olmaya hazırım. Yeter ki bu terör belası ülkemizden temizlensin

22 Eylül 2016 Perşembe   11:34:00

FETÖ'cü İsmail Demiriz yakalandı!

Galatasaraylı eski futbolcu İsmail Demiriz, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:33:38

Zabıta, Motosikletli Hurda Araçlarına Karşı Mücadele Başlattı

İçel’in Tarsus ilçesinde zabıta müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, motosikletleri hurda araçlarına dönüştürerek şehirde hem görüntü kirliliği yaşatan, hem de trafikte kural tanımayan araçları toplamaya başladı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:33:32

Araban'daki Tarihi Üzüm İşlikleri Ve Kaya Mezarları Korunacak

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Araban ilçesindeki Roma dönemine ait tarihi üzüm işliklerini yerinde inceledi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:33:31

Uludağ Üniversitesi'nden Proje Hamlesi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Yusuf Ulcay, yeni dönemde çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:33:30

Bebeklerin Ultrason Fotoğraflarından Koleksiyon Yaptı

Kayseri'de, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Öner, anne karnındaki bebeklerin 4 boyutlu ultrason görüntülerinden oluşan yaklaşık bin fotoğraflık koleksiyona sahip Öner'in, anne karnındaki bebeğin gülümseme anını yakalayan ve TJOD'un ağustos ayı birinciliğini elde eden ultrason görüntüsü, derneğin ulusal kongresinde sergilenecek Doç. Dr. Öner: 'Bebeğin anneye mi yoksa babaya mı benzediği yönündeki tartışmalara biz de gebeliğin 20. haftasından itibaren katılmaya başlıyoruz. Bebeklerin 4 boyutlu görüntüleriyle ailelerin bu mutluluklarını paylaşıyoruz'

22 Eylül 2016 Perşembe   11:33:02

Başkan Kayda'dan Çiçekli Kutlama

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler, öğretmenler, eğitim camiası ve velilere hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Kayda, Salihli’de eğitime başlayan okullara çiçek göndererek yeni eğitim yılını kutladı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:33:00

'Şifa Çorbası' Kış İçin Hazırlanıyor

Bolulu kadınların asırlardır yaylardan toplanan kızılcıklarla yaptığı ve birçok hastalığa iyi geldiği için 'şifa çorbası' olarak bilinen kızılcık tarhanasının hazırlanması için çalışmalara başlandı Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu: 'Kızılcık tarhanasına büyüklerimiz, 'hekim çorbası' ya da 'şifa çorbası' diyorlardı. Mide, bağırsak hastalıklarına, soğuk algınlıklarına iyi geldiği söylenir'

22 Eylül 2016 Perşembe   11:32:37

Isparta'da Terör Operasyonu

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:32:36

Van Gölü İçin UNESCO Atağı

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için çalışma başlatıldı İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktuğ:Van Gölümüzü UNESCO listesine alabilirsek, zannediyorum ki kurtarmış olacağız. Aksi takdirde bu kirlenmenin sonucunda gölümüzü kaybedeceğiz' YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal: 'Gölümüzün dünya mirası listesine alınmasıyla gölün korunması ve temizliği konusunda daha etkin adımların atılması sağlanacak'

22 Eylül 2016 Perşembe   11:32:35

Şehit Ömer Halisdemir'in Adı Aksaray'da Ölümsüzleşti

Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığının FETÖ terör örgütü tarafından ele geçirilmesini engelleyen şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin spor salonuna verildi.

22 Eylül 2016 Perşembe   11:31:31

Şanlıurfa'da Eğitimdeki Suriyeli Çocuk Sayısı Birçok Kentin Öğrencisinden Fazla

Türkiye'de en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerden biri olan Şanlıurfa, 57 bin Suriyeli öğrenci ile aralarında Karabük, Sinop, Bilecik ve Yalova gibi illerin bulunduğu birçok kentin okullarındaki toplam öğrenci sayısını geride bıraktı İl Milli Eğitim Müdürü İlci:Türkiye'de İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en fazla öğrenci ilimizde bulunuyor. 614 bin Türk öğrencimiz var. Bunun yanı sıra 57 bin Suriyeli çocuğumuz okula devam ediyor' 'Şanlıurfa'da yaklaşık 500 bin sığınmacı var. Bunların büyük bölümü çocuk, 180 bine yakını okul çağında. Bunların okula kazandırılması lazım, sokakta bulunmamaları gerekiyor. Bu anlamda çocuklarımızın 80 binini okullaştırmak istiyoruz'

22 Eylül 2016 Perşembe   11:31:30

Antik Kentin Sakinleri Hem Mutlu Hem Sıkıntılı

2 bin yıllık geçmişe sahip Sebastapolis Antik Kenti üzerine kurulu Tokat'ın Sulusaray ilçesinde vatandaşlar, evlerinin sit alanında bulunması nedeniyle yaşadıkları sorunlardan yakınıyor Menderes Mahallesi Muhtarı Bağlar: 'Evlerde inşaat ve tadilat türü işlem yapmak yasak. Tarihle iç içe yaşamak çok güzel ama eskiyen evlerimiz yıkılacak diye korkuyoruz' Sulusaray Belediye Başkanı Demirkol: 'Antik kent üzerindeki evleri TOKİ'nin yapacağı evlere taşıyacağız. Çünkü tarihin üzerindeki yapıların vatandaşlarımıza büyük külfeti var'

22 Eylül 2016 Perşembe   11:31:01

 1  2  ...  54  55  56  ...  71  72