Haber Arşivi

'15 Temmuz Şehitleri' Anısına Yarışma

Kültür ve Turizm Bakanlığı, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri' anısına iki yarışma düzenleyecek.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:23:12

Saygun Paşa, Şehit Yakınları Ve Gazilerle Buluştu

Kurban Bayramı’nı İçel’in Bozyazı ilçesinde geçiren eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, eşi Nermin Saygun ile birlikte şehit yakınları, gaziler ve ailelerine yemek verdi.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:21:12

Adil Öksüz'ün gelini öğretmenlikten atıldı

Adil Öksüz’ün öğretmen olan gelini Sahure Öksüz’ün kamudaki görevine son verildiği öğrenildi.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:19:37

Zeki Öğrencileri 'Sahabe' Ve 'Padişah' Adlarıyla Kodlamışlar

FETÖ'nün cemaat evlerinde bulunan ve örgütün geleceği olarak görülen öğrencilere, zeka durumuna bakılarak ileride verilecek görevdeki vasıflarına göre 'sahabe' ya da 'padişah' kod adlarının verildiği öğrenildi Bir süre çocuklara ders veren şüpheli F.G:Benim gibi bu çocuklara ders veren cemaat mensuplarına sürekli 'Bu çocuklar özel yerlere hazırlanıyor, ona göre dikkat edin. Yanlarında küfür etmeyin, argo konuşmayın, yanlarında asla şort veya eşofmanla bulunmayın, çorapsız dahi çocukların karşısına çıkmayın' gibi uyarılarda bulunulurdu' 'Lise veya ortaokul öğrencileri bu evlerde kalması gerektiğinde gece yatarken bile pantolon ile yatmamız, yattığımız odanın ise ışığının sürekli açık tutularak bizim bu şekilde 'ibadet ediyor, kitap okuyor' havası içerisinde olmamız gerektiği söylenirdi'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:19:12

Terör Mağduru Ailelere Devlet Yardımı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek, Bitlis'e yerleşen 75 aile, devletin sunduğu imkanlarla yaşamlarını sürdürüyor Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çakan: 'İl ve ilçelerimizde tespit ettiğimiz terör mağduru ailelere maddi destek sağlıyoruz. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca bu ailelerimize düzenli yardım ve destek sunuluyor' SHM'de görevli Sosyolog Polat: 'Terör mağduru ailelerin dertlerini dinliyoruz. Yalnız olmadıklarını, devletin bütün imkanlarıyla emirlerinde olduğunu anlatıyoruz'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:18:13

Atiker Konyaspor, Futbolcularıyla Avrupa'ya Yabancı Değil

Konya ekibinin UEFA listesinde bulunan 24 futbolcunun 11'i, daha önce bu ligin atmosferini yaşadı Yeşilbeyazlılarda 3 futbolcu da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:18:12

Yumurta Fiyatları Yükselişe Geçti

En büyük ihracat pazarı olan Irak'a ihracatın durması ve sıcak hava nedeniyle dip yapan yumurta fiyatları, ihracatın yeniden başlaması ve okulların açılması öncesinde yükselişe geçti YUMBİR Başkanı Konya: 'Şu andaki fiyat hareketliliği zarardan maliyet rakamlarına geldiğimizi gösteriyor' 'Yumurtada üretici çıkışıyla raf fiyatları arasında 2 kata yakın fark var'.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:17:42

Aç Kalan Sokak Köpekleri Buzağılara Saldırdı

Erzurum’un Oltu ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan 3 buzağı telef oldu.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:16:43

Başkan Altınok Öz, CHP İlçe Başkanlığı'nda Bayramlaşma Törenine Katıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı’nda yapılan bayramlaşma törenine katıldı.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:16:42

Şenköy'ün 'Belgeli Davulcuları'

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı Şenköy'de, halk eğitim merkezinin açtığı 'davul zurna' kursu ilgi görüyor Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü İvren: 'Köydeki gençlerimizin birçoğu işsiz. Bu kurslarla hem gençlere istihdam sağlamak hem de onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak istedik' Kurs öğretmeni İçli: 'Kurs açıldıktan sonra özellikle düğün sahipleri, bu köyden davul ve zurnacı tutmaya başladı. Yoğunluktan ilimizdeki düğünlere yetişemiyoruz'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:16:13

'İran'da Yeni Hastaneler İçin Kolları Sıvadık'

Sıla Grup Yöneti̇m Kurulu Başkanı Dr. Şahin: 'İran'da kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek yeni hastaneler için kolları sıvadık. Yeni projeler için Sıla Grup'un belirlediği hedef, en az 2 bin yatak ve 1 milyar dolar' 'Türkiye ve İran arasında sadece sağlık alanında en az 20 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşabiliriz. Yeter ki devletimiz bu projelerde arkamızda dursun, finansal çözümlerde Türk işadamlarına destek olsun'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:16:12

Yeni 4 Çeşit Tahıl Toprakla Buluşacak

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilerek 3 arpa ve 1 yulaf tohumu bu yıl ilk defa üreticilerle buluşacak Enstitünün Arpa Şube Şefi Ziraat Mühendisi İmamoğlu:Çeşitlerimizin verim potansiyelleri yüksek, çiftçilerimiz bunları tercih etsin diyoruz çünkü sertifikalı çeşitler bu tohumları kullandıkları zaman çiftçilerin verimlerini artıracaktır' 'Haskara' çeşidimiz şu anda TÜBİTAK ile yürüttüğümüz insan beslenmesine uygun yulaf çeşitlerinin geliştirilmesi projesi kapsamında ana materyallerden birini oluşturmaktadır'.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:13:42

Antalya Yabancı Yatırımcının Gözdesi

Turizm ve tarım sektörleri başta olmak üzere Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor Bu firmaların sermaye ülkesine bakıldığında 493 şirketle Rusya ilk sırada, 438 şirketle Almanya ikinci sırada yer alıyor ATSO Başkanı Çetin: 'Antalya Türkiye'nin dışa açılan kapısı... İstanbul'dan sonra en çok yabancı sermayeli şirket Antalya'da faaliyet gösteriyor'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:11:12

Grubun Favorisi Manchester United

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele edeceği İngiliz devi, kadro tecrübesi ve bütçesiyle ön plana çıkıyor Manchester Unitedlı futbolcuların ortalama Avrupa kupası maç tecrübesi 36, Fenerbahçe'nin 35, Feyenoord'un 13, Zorya'nın ise sadece 6 Manchester United'ın teknik direktörü Mourinho 13, İsveçli golcüsü Ibrahimovic ise 15 yıl sonra Avrupa'nın iki numaralı kupasında boy gösterecek Fenerbahçe, Feyenoord ve Zorya'nın toplam değeri Manchester United'ın yarısı bile etmiyor.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:10:42

15 Temmuz Darbe Girişimi 23 Eylül'de ABD'de Tüm Dünyaya Anlatılacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk-Amerikan ilişkileri ile ilgili çalışmalar yürüten Global Policy Institute (GPI) tarafından 23 Eylül 2016’da New York’ta düzenlenecek panelde uluslararası kamuoyunun ve medyanın doğru bilgilendirilmesi amacıyla 15 Temmuz darbe girişimi masaya yatırılacak.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:10:13

Döşemealtı'nda Bayramlaşma

Antalya’nın Döşemealtı ilçesi’nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Döşemealtı’nın Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Pazar yerinde yapılan bayramlaşma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayramlaşma töreni öncesinde Belediye Başkanı Turgay Genç, L Tipi Kapalı Cezaevi Özel Tip Cezaevi Jandarma Bölük komutanlığını ziyaret etti. Burada askerlerle tek tek bayramlaşan Başkan Genç askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra kapalı pazar yerinde Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, İlçe Emniyet Müdürü Ali Saydam, İlçe Jandarma Komutanı Tolga Seçkin Zafer’nin katılımıyla bayramlaşma töreni düzenledi. Döşemealtı Protokolü vatandaşlarla bayramlaşırken, şeker ve kolonya ikram edildi.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:09:42

Terör İrem bebeği yetim bıraktı

Hizan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Musluh Yaldız, geride bir aylık 'İrem bebek' ile gözü yaşlı annesini bıraktı.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:09:13

Messi, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Celtic maçında yaptığı hat-trick'le Ronaldo'yu geçti ve "Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok hat-trick yapan futbolcu" ünvanının sahibi oldu.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:08:55

Dezavantajlı Vatandaşlara 10 Milyar Lira Devlet Yardımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yaşlı, engelli, çocuk ve eşi vefat eden kadınların da aralarında bulunduğu dezavantajlı vatandaşlar için sağlanan yardımların miktarı 10 milyar liraya ulaştı Yardımlardan 2 milyon 644 bin hanede yaşayan 7 milyon 980 bin vatandaş faydalandı Yılın ilk altı aylık döneminde, eşi vefat eden ve hiçbir maddi geliri bulunmayan 278 bin 571 kadına 407 milyon 658 bin 500 lira ödeme yapıldı 'Doğum yardımı' uygulamasından faydalanan 1 milyon 327 bin 129 anneye, yeni doğan bebekleri için 576 milyon 138 bin 491 lira ödendi.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:08:42

Yangından Korunmanın İlk Adımı Önlem

TÜYANDER Yalova İl Temsilcisi Kır: 'Evinde ve iş yerinde önlem almış, yangın söndürme cihazları bulunduran ve güvenlikle ilgili kurallara riayet edilen yerlerdeki yangınların yüzde 80'i daha başlangıç noktasındayken söndürülüyor ve bu önlem ölüm riskini de o derecede azaltıyor' 'Bir ev satın alıyoruz içine binlerce liralık eşyalar taşıyoruz. Ama iş, evimizdeki bir yangını söndürmek için önlem almaya geldiğinde evimize bir yangın söndürme tüpü almıyoruz. Milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz 150200 liralık bir önlemi evimize almıyoruz'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:08:14

TDV Zanzibar'a Teknelerle Kurban Eti Ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Tanzanya’nın özerk bölgesi Zanzibar'ın Tumbatu Adası'ndaki Müslümanlara teknelerle kurban eti ulaştırdı.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:08:13

3 İlde Elektrik Kesintisi

Adana, Hatay ve Osmaniye'nin bazı bölgelerine 17 Eylül Cumartesi günü elektrik verilemeyecek.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:08:12

Tarihi Camilerin Halıları Asırlık Tecrübeyle Dokunuyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde bir asır önce temelleri atılan halı fabrikasında, Süleymaniye, Ortaköy, Selimiye ve Ulu Cami gibi tarihi camilerinin yanı sıra yurt dışındaki camiler için de halı dokunuyor Fabrikanın ortaklarından Özkul:Babam Behçet Özkul, Topkapı Sarayı Müzesi'nde halı desenleri ile profesyonel şekilde ilgilenen Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver'den klasik desenlerle ilgili eğitim aldı. Biz de babamdan aldığımız bilgi ve beceri ile bu desen tarzını sürdürüyoruz. Tarihi camilerde özel desen uygulamamızı ekibimizle yapıyoruz' 'Halının kaynağı olan yünü boyamada farklı bir teknik uygulamanın yanı sıra secde esnasında diz yerlerinde oluşan tahribatı önlemek amacıyla halının tüylerinde buharlı işlem yaparak kıble yönüne yatırıyoruz. Bu şekilde halıda kesinlikle deforme oluşmuyor ve uzun yıllar kullanılıyor'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:07:42

Baybatur Açıklaması 'Biz, Bir Ve Beraber Oldukça Bizi Kimse Yıkamaz'

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Murat Baybatur, Akhisar ilçesinde CHP ve MHP’nin de katılımları ile gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Baybatur, “Biz, bir ve beraber oldukça bizi kimse yıkamaz” dedi.

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:07:13

8 Bin Yıllık Tahıl Örnekleri Bulundu

Eskişehir'de milattan önce 6 bin yılına ait Kanlıtaş Höyüğü'nde Anadolu'nun en eski tahıl örnekleri tespit edildi Kazı Grubu Başkanı Doç. Dr. Türkcan:8 bin yıllık tahılları yeniden gün yüzüne çıkarttık. Batı Anadolu'nun bilinen en eski tahıl örneklerine sahip olduk'

14 Eylül 2016 Çarşamba   11:07:12

 1  2  ...  25  26  27  ...  31  32