Haber Arşivi

Suriyeli Öğrenciler Meslek Lisesine Gidebilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin mesleki eğitim kurumlarına kayıtlarının yapılabilmesi için usul ve esaslar belirlendi Buna göre, Türkçe bilen Suriyelilerden Halk Eğitim Merkezlerinde 'Türkçe Seviye A1' programını almış olmaları veya okuma yazma 1'inci kademe seviye tespit sınavından başarılı olmaları şartıyla, doğrudan boş kontenjanı bulunan okulların Anadolu Meslek Programı 9'uncu sınıfa kayıtları yapılacak Türkçe bilmeyen Suriyeli öğrenciler için 9'uncu sınıfın birinci döneminde Türkçe programı uygulanacak.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:15:48

'Zeus Altarı'na İlgi Artıyor

Kazdağları'nda Adatepe köyünde bulunan ve yılda 100 binden fazla kişinin geldiği Zeus Altarı, bu yılda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu Eski Yunan kültürüne göre tanrılara kurbanlar sunmak üzere yapılmış bulunan sunağa çıkanlar, Küçükkuyu'dan Ayvalık'a kadar uzanan sahil şeridini etkileyici manzara eşliğinde görebiliyor.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:15:47

Sen De İnsan Mısın !

Adıyaman’da bisikletli iki çocuğa çarpan sürücü, ‘koltuklar kirlenmesin’ diye yaralı çocukları bagaja kapatarak sağlık kuruluşuna getirdi. İnsanlık dışı davranışı güvenlik kameralarına yansıdı.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:15:46

'Biz 'Şu Çılgın Türkler'iz'

FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak için çıktıkları Boğaziçi Köprüsü'nde askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Yasin ve Ayla Kasarcı çifti, yaşadıklarını AA'ya anlattı Yasin Kasarcı:Köprüye ilk gittiğimizde üzerimize açılan ateş karşısında eğilme gereği bile duymadık zira bizim askerimiz bize ateş etmez diye düşündük. İleri doğru yürümeye devam ettik. Ancak umduğumuz gibi olmadı. Gözümüzün önünde insanlar ölüyordu' 'Bu darbe girişimi ikinci Kerbela'dır. Kendi askeriniz, kendi tankınız size ateş ediyor. İnsanın aklına gelir mi? Köprüye giderken hiç tereddüt etmedik çünkü bizde iman gücü var, şehitlik mertebesi bizim için çok önemli. Korku hiç aklımıza gelmedi. Vurulana kadar ilerlemeye devam ettik' Ayla Kasarcı: 'Yaşadıklarımdan tekrar meydanlara çıkmam gerektiği dersini aldım. Evde oturmamalıyım. Dışarıda olmalıyım, benim yerim orada yani savunmada. Biz Nene Hatunlarız, biz Seyit Onbaşıların torunlarıyız. Biz, 'Şu Çılgın Türkler' adlı kitaptaki çılgın Türkleriz'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:15:16

Turizmciler, Rus Turist İçin Charter Uçuşları Bekliyor

TÜRSAB Başkanı Ulusoy:Erdoğan'ın Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından charter uçuşlar için izinlerin kısa zaman içinde verilmesini bekliyoruz' 'Charter seferlerinin yeniden başlatılması ile Rusya'dan ülkemize gelecek olan ziyaretçi sayısında artış olacaktır' TÜROFED Başkanı Ayık:Bizi şu anda tek kaygılandıran konu, charter seferlerinin tekrar uçuşuna izin verilmesi. Herhalde bu konu önümüzdeki günlerde çözüme kavuşacak'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:14:47

Tankları Bastonuyla Engellemeye Çalıştı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde arabası askerlerce durdurulan Güncü:Arabadan inip askere ne olduğunu sorduğumda, 'Darbe oldu' dediler. Arkadan otobüsle gelen siviller Cumhurbaşkanı'nın 'Sokağa çıkın' dediğini söylediler. Ben de cep telefonumdan izledim. Artık o anda iman gücü diyelim, bacaklarıma kan akışı oldu sanki. Ben de onlarla birlikte gittim' 'Kaburgamda morarmalar oldu, hastaneden darp raporu aldım. Fetullah Gülen hakkında şikayette bulundum. Şükürler olsun iyiyim. Yürümekte zorluk çekiyorum ama vatanım için her şeye değer'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:14:46

Tepebaşı Belediyesi'nin Yaz Kursları Devam Ediyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi yaz döneminde çocukların kişisel gelişimleri ve sosyal becerilerini artması adına eğitimlerine devam ediyor.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:14:18

Carrefoursa'dan Kurban Bayramı'na Özel 3 Paket Seçeneği

İslami usullere uygun kurban kesim hizmeti sunan şirket, koli satışlarına 12 Ağustos, canlı kurbanlık satışlarına ise 29 Ağustos tarihi itibarıyla başlıyor.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:14:17

Iğdır'da 3 Hakim Ve Savcı Gözaltına Alındı

IĞDIR – Iğdır’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 hakim ve savcı gözaltına alındı.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:48

Ahlat'ta PKK'lı 8 Kişi Gözaltına Alındı

Bitlis’in ahlat ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:47

Pembe Kurdele'ye Türkiye'nin Dört Bir Yanından Teklif Var

İçişleri Bakanlığı’nın destek verdiği proje ile Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyon’u gezen "Pembe Kurdele" tiyatrosuna, Türkiye’nin dört bir yanından teklifler gelmeye başladı.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:46

Maden İşçisinin Evinde Çıkan Yangın Korkuttu

Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden işçinin evinde çıkan yangın korkulu anlar yaşanmasına neden oldu.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:19

Dağ-Taş Esrar Tarlası

Muğla Seydikemer ilçesi Yaka Mahallesinin ormanlık ve sarp kayalıkları arasında bin 43 kök hint keneviri ele geçirildi.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:18

Yunusemre'de Organik Tarıma İlgi Artıyor

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde organik tarıma ilgi gün geçtikçe artıyor. Yunusemre Belediyesi ilçede Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kaydolan 163 üreticiye yaptığı projelerle destek veriyor.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:17

4 İşletme Daha Mavi Bayrak Güvencesinde

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı’na üye Avrupa’nın seçkin belediyeleri arasında olan Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Mavi Bayrak uygulamasını sürdürüyor.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:13:16

Balık İhracatı THY İle Havalandı

Türkiye'nin üretiminde dünya lideri olduğu levrek, çipura ve alabalıkta ihracat, THY'nin ABD ve Dubai uçuşları sayesinde katlanarak artıyor Ege Su Ürünleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Ciğer:THY'nin geniş uçuş ağı sayesinde ABD ve Dubai'deki restoran menülerine Türk balıklarını sokmaya başladık' 'Yakın zamanda ABD en büyük pazarımız olacak'.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:12:47

Adıyaman'da 3 DAEŞ'li Gözaltına Alındı

Adıyaman’da terör örgütü DAEŞ’e üye olmak ve yardım yataklık yapmak suçundan 3 kişi gözaltına alındı.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:12:46

'Bu Darbecilerin Nazilerden Farkı Yok'

Yazar Elif Şafak: 'Gülen cemaatinin belli ki bir görünen bir de görünmeyen yüzü var. Okullar, kültür, eğitim görünen ve pozitif yüzüydü şimdiye kadar. Maalesef, anlaşılan o ki bir de karanlık bir yan var geride' 'Tepeden inme, şiddet ve hile yoluyla hareket edenlerin zaten hiçbir toplumsal meşruiyeti olamaz. Ne Türkiye’de ne de uygar dünyada' 'Avrupa ve Amerika'da medyada birçok insanın Türkiye'de olan bitenin vahametini tam olarak kavrayamadığını düşünüyorum. Darbe girişiminin korkunçluğunu daha iyi anlatmak gerek' 'Devlet içinde çeteleşmeye çalışan, polise, orduya hakim olmak isteyen bu zihniyetin bir hukuk devletinde asla yeri olamaz. Darbeciliğin ve çeteciliğin sonuna kadar üzerine gidilmeli' 'Beni şahsen tanıyan, romanlarımı ve yazılarımı okuyan insanlar gayet iyi bilirler ki hiçbir kolektif kimlik ve aidiyetle işim olmaz'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:12:18

'Keşke Ölseydik. Onlar Gibi Olabilseydik'

Darbe girişimi esnasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan Çil: 'Üzüldüğümden ve korktuğumdan ağlamıyorum, halkımızın durmadan o yürüyüşü benim aklımdan çıkmıyor. 'Böyle bir şey olsa kaç kişi sokağa çıkar?' diye düşünüyorduk. Elhamdülillah, çok babayiğit ve helal süt emmiş vatan evladı varmış' 'Ateş esnasında benim sol ayağıma mermi isabet etti. Yere düştüm. Mermiler havada uçuşurken bir genç geldi. 'Ağabey seni taşıyacağım. Korkma. Sen gereğini yaptın.' dedi' 'Ülkemiz cennet gibi. Vatan hainleri yıllardır içimize çöreklenmişler. Cumhurbaşkanımızın suçu günahı ne, bu ülkeye hizmet etmekten başka ne yaptı? Başbakanımızın suçu ne?'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:12:17

'AK Parti Taraftarıymış Gibi Davranın'

FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan emekli astsubay R.Ü'nün ifadesinden: 'Biz askeri yapı olduğumuz için gizlilik üst seviyede tutuluyordu. Her ay maaşın normalde yüzde 10'u himmet olarak örgüte verilirdi' 'Karacı, havacı ve denizci astsubayların ayrı ağabey sorumluları bulunurdu ancak biz bunların kim olduğunu bilmezdik''1725 Aralık sonrasında ise kimliklerin gizliliğine daha çok dikkat edilmesi ve AK Parti taraftarıymış gibi davranılması yönünde aldığım talimatı bana bağlı olan Mikail, Fatih ve Ahmet kod isimli jandarmadaki Fetullahçılara iletiyordum'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:11:47

İnşaat Sektörü Açığı Rusya İle Kapatmayı Bekliyor

İMKON Başkanı Tellioğlu:Bu yıl sektörümüzün yurt dışındaki payı yarı yarıya düştü, ancak Rusya ile olan son gelişmeler, sektördeki kaybın en az yarısını telafi eder' 'Rusya ile başlayan iyi ilişkiler, uzun vadede sektörün dünyada yeniden liderliğe oynamasını sağlayabilir' TMB Başkanı Yenigün: 'Yeni dönemde ilişkilerin normalleşmesiyle iki ülkenin de ekonomisine pozitif katkının devam etmesini bekliyoruz'.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:11:46

'Türk Akımı Başlangıçta Tek Hat Olacak'

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Stern: 'Türk Akımı'nda başlangıçta Türkiye'nin faydalanacağı tek bir hat olacak' 'Ekimde bir erteleme daha olursa proje 2019'a yetişmez ama imzalar ekim ayında atılırsa tek bir hat inşa edilebilir' Avrupa Üniversitesi Enerji Politikaları Programı Direktör Yardımcısı Camarda: 'Türk Akımı, Rusya için Türkiye için olduğundan çok daha önemli'.

12 Ağustos 2016 Cuma   11:11:16

Sürücülerin Korkulu Rüyası Sona Erecek

ErzurumBayburt karayolunda Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'i birbirine bağlayacak Kop Tüneli'nin yüzde 38'i tamamlandı Erzurum Valisi Azizoğlu: 'Tünelin tamamlanmasıyla bölgede 2 bin 400 metre yükseklikten geçen yol 2 bin 100 metreye inecek ve tünelden geçilecek. Buradaki ulaşım güvenli, az masraflı ve hızlı hale gelecek. Böylece hem yolcu hem de yük taşımacılığında devrim yaratılmış olacak.' Karayolları 12. Bölge Müdürü Bağ: 'Şu an 4 aynada çalışmaktayız. Zor zeminden geçiyoruz. Serpantin dediğimiz akıcı, sulu ve suyu görünce ayrışabilen ve bozulabilen bir zeminden geçiyoruz. Bu da çalışma hızımızı olumsuz etkilemekte'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:10:47

'Oraya Hepimiz Ölmeyi Göze Alarak Gittik'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde cuntacıların kurşunlarıyla bacağından ciddi şekilde yaralanan Ali Niyazi Erduran:Oraya hepimiz ölmeyi göze alarak gittik. Şimdi olsa şimdi de gideriz, hiç düşünmeden çıkarız' 'Orada polis, barikat oluşturmuştu. Muhtemelen halkı hainlerin kurşunlarından korumak içindi. Biz o barikatı aştık, köprüye, askere doğru yürüdük. Onlara asker de demek istemiyorum' 'Zaten çok fazla da yürüyemedik. Açıkçası hiçbir uyarı olmadan bize kurşun sıkmaya başladılar. Bizim de içinde bulunduğumuz grup, 3040 metre ilerleyemedi. Direkt olarak hedef gözetmeksizin, havaya ateş etmeden halkın üzerine nefret kustular'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:10:46

'Türkiye, İslam Dünyasının Liderliğini Hak Ediyor'

Nahda Hareketi lideri Gannuşi: 'Batılı demokratik sistemlerin darbeye karşı olduklarını acilen ortaya koymaları ve Türkiye'ye ziyaretlerde bulunmaları beklenirdi' 'Batı'nın darbeye karşı koyan Türk halkı ve hükümetinin kararlılığını desteklemesi gerekirdi ancak bu olmadı. Darbe karşısındaki tutumları, üzüntü verecek derecede iki yüzlü, fırsatçı ve silikti' 'Demokrasiye ve egemenliğe layık olan Türkiye, İslam dünyası ve bölgenin liderliğini de hak ediyor' 'Milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet liderleriyle darbeye karşı bir araya gelerek ulusal birlik sergiledi. Bu muazzam kalabalığın çizdiği tabloya hepimiz hayran kaldık' 'Bu darbenin başarısızlığı bölgedeki diktatörlüklerin ve karşı devrimlerin yenilgisi anlamına gelir'

12 Ağustos 2016 Cuma   11:10:16

 1  2  ...  49  50  51  ...  60  61