Beyoğlu'nda Bilinçli Aileler Sertifikalarını Aldı
Beyoğlu’nda aileleri bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller” Projesinin ikinci etap programları tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen ‘Anne Olmak’, ‘Baba Olmak’ ve ‘Anne Çocuk Oyun Grubu’ programlarına katılarak eğitimlerini tamamlayan velilere Aynalıkavak Semt Konağında gerçekleştirilen törenle sertifikaları takdim edildi.

VELİLER ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
Medyanın çocuklar üzerindeki etkisi, aile sınırları, çocukluk döneminde depresyon ve aile olmanın önemi gibi konuların yer aldığı ‘Anne Olmak’ Programı 16 hafta sürdü. Programa katılım gösteren anneler aile ve çocuklarıyla kurdukları iletişimlerini güçlendirdiler. Babalar ise 8 hafta süren ‘Baba Olmak’ Programı süresince çocuklarıyla gerçekleştirdikleri farklı aktiviteler ve grup çalışmalarıyla aile ve çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmenin yollarını keşfettiler. Anne Çocuk Oyun Grubu çalışmalarıyla da anneler, çocuklarıyla gerçekleştirdikleri yeni oyun kavramlarıyla çocuklarının nasıl kişilik ve karakterlerini zenginleştirebileceklerini öğrendiler.
“HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİMDİR”
İftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen törende katılımcılar sertifikalarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın eşi Ferda Demircan, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem ve projenin programlarında görev alan uzmanların elinden aldılar. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Demircan, “İyi bir sezon oldu, hocalarımızda bunu söylüyor. İnşallah faydalı olmuştur. Sonuçta her şeyin başı eğitimdir” dedi.
Edindikleri deneyim ve bilgilerle mutlu bir dönemi kapatan katılımcılar, bu ve benzeri projelerin devam etmesini istediler.
