'Antalya Alışveriş Günleri' Başlıyor

Antalya'da 1 Haziran16 Ağustos tarihleri arasında 'Alışveriş Günleri' düzenlenecek Kentte ilk kez düzenlenecek organizasyon kapsamında kredi ve banka kartlarıyla en az 25 liralık alışveriş yapan vatandaşlar, çekiliş hakkı kazanacak.

Antalya'da bu yıl ilk kez düzenlenecek, Antalya Alışveriş Günleri (Antalya Shopping Days), 1 Haziran-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, alışveriş günleri hakkında bilgi verdi.

Hacısüleyman, Antalya'nın ticari ve ekonomik hayatına katkı sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez alışveriş günleri düzenleyeceklerini bildirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ana sponsorluğundaki alışveriş günlerinin, 1 Haziran-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Hacısüleyman, organizasyonla kentin ticaret hayatını renklendirmeyi planladıklarını söyledi. Organizasyonun tüm Antalya'yı kapsadığına işaret eden Hacısüleyman, 'Gazipaşa'dan Kaş'a kadar bütün ilçelerimiz bu organizasyonda yer alacak.' dedi.

Etkinlik kapsamında kredi ve banka kartlarıyla en az 25 lira alışveriş yapan vatandaşların çekiliş hakkı kazanacağını söyleyen Hacısüleyman, çekilişle 7 otomobil, klima, tablet bilgisayar, televizyon, bisiklet, Antalyaspor forma ve atkısı dağıtılacağını kaydetti.

Hacısüleyman, basın mensuplarının Ankara ve İstanbul'da yapılan alışveriş günlerinin festival şeklinde gerçekleştirildiğini hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:

'Bu yıl özellikle 'festival' demedik, 'alışveriş günleri' dedik. Bizler bir turizm kentiyiz ve şehirde festival denen kavramlar çok geniş kapsamlı olmak zorunda. Her etkinliğinize 'festival' veya 'karnaval' gibi isimler takarsanız o zaman etkinliklerin boyutlarını iyi düşünmek gerekiyor. Biz buna festival demedik, Antalya'da EXPO dahil diğer ilçe belediyelerin yaptığı etkinliler çok fazla. Biz bundan kaçındık, ancak gelecek yıl uluslararası boyutta bir takım yarışmalar veya etkinlikler koymayı planlıyoruz. Etkinliğe 'festival' adını koyup bu konuda EXPO ile de yarışmak istemedik. Şu anda elimizde zaten güzel bir yatırım var, pazarlayabileceğimiz, EXPO gibi güzel bir obje var. Biz de buna ilaveten bir şey koymanın akılcı olmayacağını düşündük.'

Kaynak: AA