KLÜ'de Fidan Dikim Töreni

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kayalı Kampüsünde fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kampüs alanına bugüne kadar 130 bin fidan dikildiğini söyledi.

Kampüs alanındaki ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirten Aykaç, öğrencilerin yeşillikler arasında eğitim öğretimlerine devam etmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Öğrencilerine çok önem verdiklerine işaret eden Aykaç, 'Öğrencilerimizle her an el ele, omuz omuza gönül günüle bulunuyoruz. Üniversite olarak öğretim üyesi meslektaşlarımızın her biri öğrencileri bağrına basmakta çok sevmekte ve onlarla yakından ilgilenmektedir.

Ünversitenin bir çok yönden geleceğe güçlü bir üniversite olarak yönelmesi, ilerlemesi noktasında yapılan çalışmalardan bir tanesi bu kampüse verdiğimiz en azından yeşillik bakımından, fidan dikimi bakından verdiğimiz önemi de ifade etmek isterim' şeklinde konuştu.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek te, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğu kapsamında hareket ettiklerini bildirdi.

Ormanların dünya yaşamının en değerli doğal kaynakları olduğuna dikkat çeken Civelek, şunları kaydetti.

'Memnuniyet verici olan da şudur ki son yıllarda ormanlarımızın ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan önemi toplum tarafından çok iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Toplumda bu konuda bilinç oluşmuş, beklentiler ve taleplerde de artış göstermektedir Kırklareli olarak şanslı bir iliz. İlimizin yüzde 40’ı ormanlarla kaplı. Bizler ağaç sevgisini orman sevgisini biliyoruz.'

Törende AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürü Zekeriya Mere de, bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 4 bin fidanın dikimi yapıldı.

Kaynak: AA