GÜNDEM ÖZETİ / 23 Mart 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’i karşılayacak, mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, konuğu onuruna akşam yemeği verecek.

- Erdoğan ayrıca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/16.00/18.00/19.30/14.45)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 7. kuruluş yıl dönümü ve 'Türkiye'de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi' ile ilgili düzenlenecek toplantıya katılacak.

(TBMM/11.15)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 'Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Türkiye'de Çalışması' konferansına katılacak.

(Ankara/10.30)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, TBMM Tören Salonu'nda, 'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 7. kuruluş yıl dönümü programına iştirak edecek.

- Bakan Sarı ayrıca Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projeleri inceleme programına katılacak.

(TBMM/10.30/İstanbul/14.30)

3- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SETA Vakfı'nda düzenlenen 'Türkiye'nin Eğitimde Kalite Stratejileri Fırsatlar ve Zorluklar” konferansına iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmelere devam edilecek.

(TBMM/14.00)

5- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, MKYK üyeleri ve 81 il gençlik kolları başkanlarının katılımı ile Kızılay’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yapacak.

(Ankara/07.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MÜSİAD Nürnberg Şubesi'nde işadamlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, Siemens fabrikası ile Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliğini ziyaret edecek, Berlin'de Şansölyelik Bakanı Peter Altmaır ve Türk işadamlarıyla görüşecek.

(Almanya)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri ile bir araya gelecek.

(Pekin)

3- TÜİK, 2015 yılı işgücü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya'da AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Kare Halonen ve Dışişleri Bakanı Timo Soini ile bir araya gelecek ve Soini ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Parlamentonun AB İşlerinden Sorumlu Büyük Komite’nin Başkan Yardımcısı Tytti Tuppurainen ile görüşecek Bozkır, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile Şehitler Günü vesilesiyle Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğinde gerçekleştirilecek programa katılacak.

(Helsinki)

2- Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Brüksel)

3- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Cenevre/Halep/İdlib/Şam)

4- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları izlenecek.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul)

5- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Moskova'da görüşecek.

6- Lübnan Meclisi, cumhurbaşkanı seçimi için 37'nci kez toplanacak.

(Beyrut)

7- Kral Faysal Ödülleri'ne ilişkin tören düzenlenecek.

(Riyad)

8- Hamas Hareketi'nin 'terör örgütü' olarak kabul edilmesi istemiyle İskenderiye Acil İşler Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması görülecek.

(Kahire)

9- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar takip edilecek.

(Sana)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üsküdar Üniversitesince düzenlenen 'Çağımızın Buhranı Terör; Barış ve Huzur Tasavvurumuz Sempozyumu'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İsveç maçı öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Futbol Takımı, İsveç maçının son antrenmanını yapacak.

(Antalya/18.30/19.00)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, Slovakya ile oynayacağı 2017 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı için Antalya'da toplanacak.

(Antalya/12.00)

3- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu rövanş maçında Halkbank, İtalya'nın Cucine Lube takımını konuk edecek.

(Ankara/17.30)

4- Spor Toto 2. Lig'de 28. hafta maçları oynanacak.

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 21. hafta erteleme maçında İçel Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

(İçel/19.00)

6- Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşılaşacak.

(İzmir/16.00)

7- Spor Toto 3. Lig'de 20. hafta erteleme maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA